ضرورت توسعه منابع آبی و کشاورزی در سواحل دریای مَکُران/ بهره برداری بهینه از منابع آبی
سعید درخشان شامگاه پنجشنبه در نشست توسعه فرصتهای سرمایه گذاری که با حضور رییس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: منطقه مَکُران با وجود تصورات عمومی مبنی بر کمآبی، در حقیقت یکی از مناطق غنی از لحاظ منابع آبی است که باید از آن بهدرستی بهره برداری شود.
وی با اشاره به میزان بارشهای سالانه این منطقه که در حدود سه میلیارد مترمکعب است، افزود: بارشهایی که از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ در این منطقه به وقوع پیوسته، به دریا رفته و بهطور کامل از دسترس خارج شده است در صورتی که این آبها میتوانند بهعنوان منابع استراتژیک در کشاورزی و صنعت استفاده شوند.
فعال اقتصادی و کشاورزی منطقه مَکُران با اشاره به سدهایی که در این منطقه ساخته شدهاند، از جمله سد پیشین، عنوان کرد: در حال حاضر، باوجود ساخت سدهای مختلف، شبکههای آبیاری مناسبی برای کشاورزان منطقه طراحی و اجرایی نشده برای مثال، سد پیشین که در سال ۱۳۷۲ به بهرهبرداری رسید، از آن زمان تاکنون هیچ شبکه آبیاری برای کشاورزان آن منطقه ایجاد نشده است.
وی پیشنهاد داد که با تکمیل و توسعه شبکههای آبیاری در منطقه، میتوان تا ۱۰ هزار هکتار از اراضی را زیر کشت قرار داد و در نتیجه، تولید میوههای گرمسیری مانند موز را در این منطقه افزایش داد.
درخشان همچنین به طرحهای مختلف برای مهار آبهای جاری اشاره کرد و افزود: با استفاده از تکنولوژیهای مدرن میتوان از آبهای رودخانهها بهعنوان ذخیرههای استراتژیک بهره برد و از طریق ایجاد دریاچههای مصنوعی در خط ساحلی، آبها را ذخیره و از اتلاف آن جلوگیری کرد.
وی همچنین بازنگری در مالکیت اراضی ملی و اراضی کشاورزی را خواستار منطقه شد و گفت: بسیاری از اراضی در این منطقه که از دوران رژیم گذشته بهعنوان اراضی ملی شناخته شدهاند، در حقیقت اراضی آبا و اجدادی مردم هستند که باید روند بازنگری در مالکیت این اراضی انجام و مسائل حقوقی آن حل و فصل شود.
فعال اقتصادی و کشاورزی منطقه مَکُران به نیاز شدید به تأسیس هنرستانها و مراکز فنی و حرفهای در زمینه کشاورزی و صنایع گرمسیری برای تربیت نیروی انسانی بومی اشاره کرد و افزود: راهاندازی چنین مراکزی میتواند باعث تقویت بنیه انسانی و انتقال مهارتهای کشاورزی مدرن به جوانان منطقه شود.
وی با تأکید بر لزوم تسریع در روند اداری و کاهش فاصله میان مردم و مراکز تصمیمگیری بیان کرد: مردم این منطقه در حال حاضر باید برای انجام امور اداری خود مسافتهای زیادی را تا مرکز استان طی کنند که این مساله باعث مشکلات و اتلاف وقت زیادی میشود، مستقر شدن ادارات کل جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آب منطقهای در جنوب استان میتواند به تسهیل این فرآیندها کمک کند.
انتهای پیام