تعیین تکلیف ۳۳ همت درآمد شهر
همشهری- زینب زینال زاده: شورای شهر تهران طی دو جلسه بدون حضور خبرنگاران، لایحه متمم بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران را بررسی و در نهایت سقف بودجه و بخش درآمد تصویب شد و بودجه شهرداری تهران با افزایش ۳۳ هزار میلیارد تومانی از ۱۵۰ هزار ۹۰۰ میلیارد تومان به ۱۸۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید. دیروز (۳۰ دی) دویست و نود و هفتمین جلسه شورای شهر تنها یک دستور جلسه داشت و آن هم بررسی لایحه متمم (ردیف هزینه ای) بودجه ۱۴۰۳ شهرداری تهران بود. این جلسه با حضور خبرنگاران و در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد. در جریان بررسی این لایحه موضوع اختصاص اعتبار (هزینه کرد) به حوزه های فرهنگی و اجتماعی، خدمات شهری و محیط زیست و … مطرح و اعضای پارلمان شهری نقطه نظرات خود را مطرح کردند و مدیران و معاونان شهری که در صحن حضور داشتند، پاسخ هایی دادند. در ادامه گزارش مروی بر اهم موضوعات مطرح شده در حوزه ماموریتی شهرداری تهران داشته ایم که می خوانید.
موضوع اول
بهسازی قطعات بهشت زهرا توسط مناطق
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل: در ردیف پیشنهادی متمم بودجه به هر منطقه اعلام شده که بخشی از بهشت زهرا را ساماندهی کنند. اگر قرار است در سازمان بهشت زهرا اقداماتی مانند خیابانکشی، احداث سایبان و… انجام شود، باید به صورت متمرکز و با مدیریت سازمان صورت گیرد.
داوود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران: سعی داریم تا پایان دوره ششم بهسازی بهشت زهرا به پایان برسد و به همین دلیل ۸ منطقه درگیر بهسازی آرامستان شده اند.
مجید باقری معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران: قصد داریم با بهسازی بهشت زهرا، آسایش مراجعان تامین شود و به همین امر بهسازی به مناطق واگذار شده است.
موضوع دوم
اجرای برنامه های فرهنگی در بهشت زهرا(س) و حرم سید الکریم(ع)
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل: برای هر منطقه یک میلیارد تومان تحت عنوان اجرای برنامه فرهنگی در حرم حضرت عبدالعظیم و بهشت زهرا پیش بینی شده است. چه اقدام فرهنگی خاصی قرار است در این مکان ها انجام شود که به ۲۲ میلیارد تومان پول احتیاج دارد؟
محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران: برنامه ریزی کنیم جمع بیشتری از شهروندان از برنامه های بهشت زهرا (س) و حرم حضرت عبدالعظیم حسنی استفاده کنند، ارزشمند است و به نوعی بخشی از گردشگری مذهبی محسوب می شود.
موضوع سوم
رویداد طرح شهید آرمان
مهدی اقراریان، رئیس کمیته حقوقی: پیشنهاد افزایش ۱۵۰ میلیارد تومان برای طرح آرمان ارائه شده است. طرحی که اصلا مکانیزم کارکرد شهرداری در آن برای ما ابهام دارد.
مهدی چمران رئیس شورا: گزارش طرح شهید آرمان که طرح موفقی بوده، ارائه شود.
علیرضا نادعلی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی: در این دوره شاهد موفقیت مرکز فعالیت های دینی به ویژه در طرح آرمان هستیم. چرا که به جای توزیع پول، کارهای تخصصی صورت گرفته و برای حضور نوجوانان و جوانان در اعتکاف و … برنامهریزی انجام شده است.
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران: طرح تعلیم و تربیت (رویداد شهید آرمان) در این دوره راه اندازی و با محوریت مساجد اجرایی شد. امروز ۶۵۰ مسجد و ۸۵۰ مدرسه میزبان این طرح هستند و بیش از ۳۰۰ هزار دانش آموز در آن مشارکت دارند.
احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند: قطعاً تأثیر اجرای طرح آرمان در مدارس مشخص است و خروجی آن کاملاً ملموس بوده و یکی از طرح های موفق به شمار می رود.
نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی: طرح آرمان در راستای اجرای رویکرد مسجد محوری اجرایی شد و مدارس و مساجد پای کار آمدند.
حجت الاسلام علیرضا شیرنژاد، رئیس مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران: قرار بود این طرح در ۵۰ مسجد اجرا شود اما با استقبالی که صورت گرفت، امروز در مرز حدود ۷۰۰ مسجد هستیم.
محمد امین توکلی زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شورا: در طرح آرمان، اساتید و معلمان و طلاب در کنار هم قرار گرفتند و اجرای طرح با ۵۰ مسجد شروع شد و امروز به دلیل استقبال شهروندان ۷۰۰ مسجد و ۸۰۰ مدرسه میزبان این طرح هستند.
موضوع چهارم
تولید فیلم توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه: بودجه تولیدات سینمایی و تلوزیونی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ۱۰۰ میلیارد تومان بوده و در متمم افزایش ۶۰ میلیارد تومانی داده شده که کمیسیون با ۵۰ میلیارد تومان موافقت کرده است. آیا گزارش و خروجیهای مشخصی از ۱۰۰ میلیاردی که در بودجه مصوب شده است وجود دارد که این افزایش را توجیه کند؟
مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی: سازمان فرهنگی و هنری از گذشته در تولید آثار سینمایی و هنری ورود کرده است. فیلم سینمایی بی بدن یکی از آثاری بود که در دوران تهاجم فرهنگی که سعی می شود روابط نامشروع و واژه های نامأنوس رواج داده شود، ساخته شد و نشان داد که این روابط می تواند در مواردی به قیمت جان مردم تمام شود.
محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران: سازمان فرهنگی و هنری از دیرباز متولی ساخت فیلم و سریال بوده و امسال هم فهرست آثار تولیدی در اختیار ما قرار گرفته است.
موضوع پنجم
کاهش اعتبار حوزه پسماند
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری: در برخی از ماموریت های حوزه پسماند شاهد کاهش اعتبار هستیم و رفت و روب شهر هم به خوبی انجام نمی شود.
داود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران: طرح تحول حوزه پسماند پیگیری می شود. حذف زباله گرد و بهینه سازی پسماند و رفت و روب طرح دارد و این تعهد را می دهیم که با کمک شورا، شهر را تمیزتر خواهیم کرد.
موضوع ششم
قراردهای ضعیف در حوزه پسماند
مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی: قراردادهایی که در سازمان مدیریت پسماند منعقد شده ضعیف هستند و پیمانکاران به تعهداتشان عمل نمی کنند.
داودگودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران: مفاد قرارداد را یک به یک بررسی می کنیم و از پیمانکار تعهد می گیریم و نظارت به صورت سیستمی، میدانی و مردمی انجام می شود.در سه ماه اخیر، روزانه در مورد پسماند جلسه برگزار کردیم و شرایط در حال بهبود است.
موضوع هفتم
هزینه برای احداث چهارباغ در محدوده مصلی
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست: بودجه برای چهار باغ بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری پیش بینی شده و برای ساخت پل در این پروژه بودجه ای لحاظ نشده است.
داود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران: پروژه چهارباغ در طرح اولیه مصلی لحاظ و بخشی اجرا شده است. تلاش ما این است که یک باغ تا عید فطر به بهره برداری برسد و پلی که به بزرگراه شهید همت متصل می شود، مورد بهره برداری قرار بگیرد.
موضوع هشتم
مدیریت شهربان و حریم بان در مناطق
مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست: : باید تجهیزات از جمله دوربین برای شرکت شهربان خریداری شود. همچنین گویا قرار است مدیریت شهربان و حریم بان در مناطق انجام شود و مدتی پیش هم به وضعیت قراردادها اعتراض داشتند.
داود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهردار تهران: شرکت شهربان حریم بان ۲ هزار و ۴۰۰ نیرو و هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد. اینکه رضایت وجود ندارد، قبول است. استقرار خودروها در نواحی صورت می گیرد اما هیچ ردپایی از شرکت برای مدیریت نیروها در مناطق و نواحی وجود ندارد.