تولید ۹۵ درصد انجیر دیم کشور در فارس / قطب انار کشور هستیم
مجتبی دهقانپور امروز، ۳ بهمن در نشست جهادکشاورزی فارس با بیان اینکه این استان در سکوی اول تولید و سطح زیرکشت انجیر در کشور قرار دارد، گفت: قریب ۹۵ درصد انجیر دیم کشور در این استان تولید میشود.
وی تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول در کشور قریب به ۴۱ هزار هکتار با تولیدی بالغ بر ۳۷ هزار تن است که حدود ۴۰ هزار هکتار با تولید ۳۵ هزار تن به فارس تعلق دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس تصریح کرد: سطح زیر کشت انجیر آبی در کشور قریب به ۱۱ هزار هکتار با تولید ۸۴ هزار تن و در استان فارس حدود ۵ هزار هکتار با تولید بالغ بر ۱۵ هزار تن است.
وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد انجیر دیم در کشور ۰.۹ تن در هکتار است، افزود: در سال گذشته علی باز عطایی از تولیدکنندگان شهرستان کوهچنار با تولید ۵ تن و ۱۶۰ کیلوگرم در هکتار رکورد استانی را شکست.
دهقانپور با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیر کشت انجیر دیم جهان در شهرستان استهبان قرار دارد، اظهار کرد: نظام انجیر استهبان به عنوان نظام میراثی کشاورزی مهم جهانی در سازمان فائو، ثبت جهانی شده است که از دلایل این انتخاب تکنیکها و شیوههای نگهداری و تولید در باغات انجیر میراثی است.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت تولید انار گفت: استان فارس با دارا بودن ۲۹ درصد سطح زیرکشت و ۳۴ درصد تولید انار کشور، حائز رتبه اول در میان سایر استانها است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه سطح زیر کشت انار در کشور قریب به ۹۱ هزار هکتار با تولید ۳/۱ میلیون تن است، افزود: سطح زیر کشت انار دراین استان بالغ بر ۲۶ هزار هکتار با تولید ۴۵۰ هزار تن است.
وی با اشاره به اینکه متوسط عملکرد تولید انار در کشور ۵/۱۴ تن در هکتار ومتوسط عملکرد فارس بیش از عملکرد کشوری و ۳/۱۷ تن در هکتار است، اضافه کرد: یکی از کشاورزان نمونه ملی از استهبان با تولید ۱۴۴ تن و ۳۰۰ کیلوگرم انار رکورد کشوری را شکست که این مهم حاصل تلفیق تجربه و دانش است.
ارزآوری بیش از ۴۲۸ میلیون دلاری خرما، انجیر و انار
نقش استراتژیکی سه محصول خرما، انجیر و انار در اقتصاد کشور به عنوان صادرات غیر نفتی از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به آن پرداخت و گفت: سال گذشته قریب به ۴۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار ارز آوری از صادرات این محصولات در کشورحاصل شد که بخش قابل توجهی از تولیدات استان فارس بود.
به گفته وی، سال گذشته قریب به ۳۹۵ میلیون تن خرما با ارزآوری حدود ۳۵۳ میلیون دلار، همچنین حدود ۱۹ میلیون و ۶۳۶ هزار تن انجیر با ارزآوری بالغ بر ۵۸ میلیون دلار و بالغ بر ۳۷ میلیون تن انار با ارز آوری بیش از ۱۷ میلیون دلار از گمرکات کل کشور صادر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: این استان با دارا بودن ۱۱۴۳ واحد صنایع تبدیلی و غذایی به بهرهبرداری رسیده در زیر بخش کشاورزی و با ظرفیتی قریب به ۵ میلیون تن در این صنایع، رتبه اول کشوری دارد.
دهقانپور تصریح کرد: از مجموع واحدهای مذکور ۱۰۹ واحد مربوط به صنعت خرما، ۱۱ واحد مرتبط با انجیر و ۹ واحد مرتبط با صنعت انار با ظرفیتی بالغ بر ۱۲۴هزار تن به بهرهبرداری رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس همچنین گفت: فارس ویترین محصولات باغی و دارای رتبه برتر تولید این محصولات در کشور است، این استان قطب تولید خرما، انجیر و انار است.
دهقانپور با اشاره به اینکه کشور ما، با تولید سالانه بالغ بر ۱.۷ میلیون تن خرما رتبه دوم در جهان را دارد، اظهار کرد: استان فارس با تولید ۳۶۷ هزارتن خرما معادل ۲۱ درصد خرمای کشور حائز رتبه اول است.
به گفته وی، متوسط عملکرد خرما در کشور ۶.۵ تن در هکتار واین رقم در استان فارس با فعالیت کشاورزان مجرب و بکارگیری دانش نوین در بخش کشاورزی بیش از متوسط کشوری است. همچنین در سال گذشته یکی از تولیدکنندگان برگزیده استانی از شهرستان فراشبند موفق به تولید بالغ بر ۴۴.۵ تن خرما در هکتار شده است.
دهقانپور افزود: فارس ویترین ارقام متنوع خرما است و بیشترین سطح زیر کشت خرما در این استان به ارقام پرپتاسیل کبکاب، شاهانی، زاهدی، مجول و پیارم اختصاص دارد. شهرستانهای قیروکارزین، کازرون و جهرم به ترتیب رتبههای برتر تولید این محصول در استان فارس را دارند.
انتهای پیام