ضرورت ورود به تولید علم و شرکتهای دانشبنیان در حوزه علوم انسانی و اسلامی
به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت برگزاری رویدادطبا (حمایت از ایدهها، محصولات و خدمات دانش بنیان طلاب و دانش آموختگان حوزوی) سید مهدی موسوی دبیر اجرایی این رویداد با حجتالاسلام محمد هادی رحیمی صادق، مدیر حوزه های علمیه تهران دیدار کرد.
رسالت حوزویان تولید علم و پرداختن به ایدههای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی
حجتالاسلام رحیمی صادق در این دیدار گفت: مسئله تولید علم و پرداختن به ایدههای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی از رسالت هایی است که همواره بر دوش حوزویان است.
وی ادامه داد: همواره حوزه علمیه در تولید ایدههای جدید برای زندگی بهتر مردم و حل مشکلات و پاسخگویی به شبهات و دشمنیهایی که همواره از طرف دشمنان اسلام بر علیه مکتب اهل بیت و دیانت و اسلام و قرآن ارائه شده، پیشرو بوده است.
ضرورت ورود در عرصه تولید علم و شرکتهای دانشبنیان در حوزه علوم انسانی و اسلامی
مدیر حوزه های علمیه تهران افزود: در زمان ما که پیشرفت های علمی در دنیا خیلی پرشتاب است، ورود در عرصه تولید علم و شرکتهای دانشبنیان در حوزه علوم انسانی و اسلامی ضرورتش نه دوچندان بلکه باید گفت صد چندان است.
اتصال حوزه های علمیه به مجموعه های دانش بنیان کشور
وی ادامه داد: آنچه که مقام معظم رهبری امروز همواره بر آن تاکید میکنند دانشگاه ها و به خصوص حوزههای علمیه و طلاب و فضلای جوان در کنار دروس و حوزوی که میخوانند، همواره باید نگاه شان به مشکلات جامعه و مردم و جوانها و ارائه ایدههای جدید برای حل آنها باشد، خوشبختانه سالهاست در حوزه علمیه این اتصال به مجموعههای دانشبنیان کشور و دولت ایجاد شده است، تاسیس مجموعه هایی که در حوزه ایدههای جدید و جمع آوری این ایده ها در مسیر عملیاتی شدن آنها برای جامعه امروز تلاش می کنند.
ایجاد فرصت برای طلاب با برگزاری طرح طبا
وی یادآورشد : در تهران مجموعه حوزوی امام رضا علیه السلام تحت اشراف ریاست شورای حوزه علمیه استان حضرت آیت الله رشاد با همکاری نهادی های حوزوی مانند مرکز مدیریت حوزه های علمیه و مرکز خدمات حوزه های علمیه با همکاری مرکز رشد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با راه اندازی طرحی به نام طبا «طرحی برای آینده» فرصت بسیار خوب و مناسبی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: لازم است از مجموعه فضلای استان به خصوص طلاب جوان که در عرصههای پژوهشی و جشنوارههای پژوهشی و علمی استان خوش میدرخشند درخواست کنیم که در بحث ارائه ایدههای جدید در موضوعات و حوزههای مختلف مانند، فرهنگ، معنویت، اجتماعی، اقتصاد، فضای مجازی، علم و فناوری و مسائل مختلفی که حوزه میتواند با آنها ارتباط برقرار کند، گروه های خود را تشکیل دهند.
حجتالاسلام رحیمی صادق ادامه داد: وظیفه ما است که در این زمینهها ورود کنیم، مسائل رابشناسیم، راه حل ارائه کنیم، راههای کوتاه و مورد پسند، مخصوصاً برای جوانها ارائه کنیم که بهتر بتوانیم در ارائه معارف دینی و نهادینه ساختن فرهنگ دیانت و معنویت در بین مردم و جوانها موفق باشیم.
وی افزود: امیدوارم طلبه های ما و فضلای حوزوی در استان تهران قدر این فرصت خوبی که ایجاد شده را بدانند و در این مجموعه یا مجموعه های دیگری که در حوزه دانشبنیان و ارائه ایدههای جدید تلاش میکنند حضور پیدا کنند و تکلیف خودمان را انشالله در این زمینه هم بتوانیم به بهترین نحو انجام دهیم.
مدیر حوزه های علمیه تهران در بخش دیگری از سخنان خود نسبت به امکان سنجی ثروت آفرینی بر پایه فرهنگ گفت: ورود در این عرصه انجام تکلیف و وظیفه است که بر عهده ما است که برای ارائه بهتر معارف دینی مسیرهای جدیدی را ارائه میکنیم اما یک بعد دیگر هم اینکه، این ایدهها و تولیدها می تواند تولید ثروت هم داشته باشد، یعنی طلبه هایی که در کنار کار حوزوی شان می خواهند کار اقتصادی هم انجام دهند، می تواند کمک هزینهای برای زندگی آنها باشد.
وی تصریح کرد: طلاب بهترین کار و با شرافتترین کاری که میتوانند انجام دهند که در حوزه کار و تلاش و حوزه طلبگی و حوزوی آنها نیز هست، ورود به این عرصه است که امروزه یکی از منابع درآمدزا در حوزههای مختلف علمی است.
مدیر حوزه های علمیه تهران افزود: نقش شتابدهندگی مرکز مدیریت در شکل گیری زیست بوم خلاقیت و نوآوری ثروت آفرینی بر پایه دانش های اسلامی و مهارت های حوزوی، هم این است که مرکز مدیریت حوزه باید طلبهها را به این سمت سوق داده و راهنمایی کند، معرفی طرحهایی مثل این طرح (طرح طبا) بر عهده مرکز مدیریت است که طلبه ها اولاً ظرفیتهای خود را بشناسند ثانیاً تاثیر و کارکرد این طرحها و ظرفیتهای جدید آن را و ثمراتی که برای اونها دارد اعم از ثمرات فرهنگی و احیاناً ثمرات اقتصادی را بدانند، حوزه علمیه که نقش راهبری را نسبت به طلبهها دارد باید دراین زمینه هم رسالت خودش را انجام دهد.