استانها > زنجان

حوزه بهداشت و درمان استان زنجان؛ از توسعه زیرساخت های سلامت تا تربیت پزشکان فوق تخصص


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در حال وارد چهل و ششمین سال استقرار خود می‌شود که زنجانی‌ها طی این مدت طمع خوش توسعه شبکه به است و درمان را به خوبید رک کردند و به لحاظ فضاهای بهداشت و درمان و نیروی انسانی متخصص درمان تحولی بزرگ و غیرقابل مقایسه با قبل از انقلاب را شاهد بودند.

بی شک همه صحبت‌های را از گذشته مبنی بر استفاده از پزشکان هندی در خانه‌های بهداشت، مرگ و میر کودکان و مادران، نبود دسترسی به پزشک و خدمات درمانی در روستاها و حتی در برخی شهرها شنیده‌اند، امروز در چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی مسیر جدیدی پیش روی ایران اسلامی قرار گرفته است و اقصی نقاط ایران به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دسترسی مناسب به خدمات بهداشتی و درمانی را دارد.

فعالیت ۴۵۷ خانه بهداشت در استان زنجان

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با اشاره به برخی از دستاوردهای این دانشگاه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اظهار کرد: تعداد خانه‌های بهداشت استان از ۳۲ باب قبل از انقلاب به ۴۵۷ باب، تعداد بیمارستان‌ها از ۴ مورد به ۱۴ ساختمان تا سال‌جاری و تعداد تخت‌ها نیز از ۲۶۰ مورد به ۳۷۸۳ مورد افزایش یافته است.

حوزه بهداشت و درمان استان زنجان؛ از توسعه زیرساخت های سلامت تا تربیت پزشکان فوق تخصص

سعید سرداری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تعداد پایگاه‌های اورژانس استان در سال ۱۳۵۸ یک مورد بود که این تعداد تا امسال به ۶۰ مورد رسیده و تعداد آمبولانس نیز از ۳ دستگاه در سال‌های بدو انقلاب به ۱۱۸ دستگاه ارتقا یافته است.

تعداد داروخانه‌های فعال در استان در سال ۱۳۵۸ فقط ۱۲ باب بود که این تعداد بعد از گذشت ۳۷ سال از تشکیل دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به ۱۹۲ باب افزایش یافته است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه تعداد داروخانه‌های فعال در استان در سال ۱۳۵۸ فقط ۱۲ باب بود که این تعداد بعد از گذشت ۳۷ سال از تشکیل این دانشگاه به ۱۹۲ باب افزایش یافته است، ادامه داد: همچنین این دانشگاه در راستای کمک به تحقق رسالت وزارت متبوع نسبت به تعلیم و تربیت نیروی انسانی متعهد و کاردان در دوره‌های بهورزی، کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و دستیاری اقدام می‌کند.

سرداری افزود: ارائه شایسته خدمات درمانی به مردم زنجان و استان‌های همجوار مهر تأییدی بر افزایش توانمندی و ارتقای فزاینده و چشم‌گیر شاخص‌ها و ظرفیت‌های موجود و قابل رؤیت حوزه درمان در سال‌های اخیر بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: با نگاه منصفانه به منابع فیزیکی، نیروی انسانی توانمند و امکانات بسیار پیشرفته حوزه درمان، این واقعیت قابل لمس است که شاه‌بیت اقدامات توسعه دانشگاه عملکرد حوزه درمان آن بوده و افزایش شاخص‌های کیفی و کمی ظرفیت‌های درمانی نمود این واقعیت است.

حوزه بهداشت و درمان استان زنجان؛ از توسعه زیرساخت های سلامت تا تربیت پزشکان فوق تخصص

وجود ۱۶۹۳ تخت بیمارستانی در استان زنجان

سرداری با بیان اینکه تعداد تخت‌های فعال استان در سال ۱۳۸۴ به انضمام تخت‌های ویژه اورژانس و دیالیز به ۹۵۰ تخت رسید، خاطرنشان کرد: با تلاش و پیگیری‌های مجدانه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زنجان این رقم تا سال‌جاری به ۱۶۹۳ تخت افزایش یافته است.

راه‌اندازی داروخانه‌های فوق تخصصی شهید رجایی با استقرار یک نفر استاد دانشکده داروسازی در هر شیفت و دارا بودن امکانات کامل مشاوره‌ای و آموزشی، در نوع خود در کشور اقدامی کم‌نظیر به شمار می‌رود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه با افتتاح بخش سکته حاد مغزی بیمارستان ولیعصر (عج) زنجان ۱۴ تخت نیز به تخت‌های فعال اضافه شد، عنوان کرد: علاوه بر این، راه‌اندازی داروخانه‌های فوق تخصصی شهید رجایی با استقرار یک نفر استاد دانشکده داروسازی در هر شیفت و دارا بودن امکانات کامل مشاوره‌ای و آموزشی، در نوع خود در کشور اقدامی کم‌نظیر به شمار می‌رود.

سرداری با بیان اینکه در سال‌های اخیر، آموزش نیز همچون پژوهش به عنوان رکن اصلی آینده‌ساز استان مورد اقبال و توجه جدی دانشگاه علوم پزشکی زنجان بوده است، اضافه کرد: بی‌تردید یکی از ارمغان‌های بسیار ارزنده و تاریخی این دانشگاه در سطح کشور، دستاوردهای منحصر به فرد آموزشی آن است که در سطوح تخصصی و فوق تخصصی بالینی و تحصیلات تکمیلی علوم پایه با نگاه خاص به فن‌آوری‌های استراتژیک نوین پزشکی جلوه می‌کند.

حوزه بهداشت و درمان استان زنجان؛ از توسعه زیرساخت های سلامت تا تربیت پزشکان فوق تخصص

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با یادآوری اینکه تعداد اعضای هیئت علمی این دانشگاه در مقایسه با سال‌های ابتدایی تأسیس آن از ۱۴۷ نفر به ۴۳۶ نفر افزایش یافته است، گفت: همچنین تعداد دانشجویان این دانشگاه با افزایش محسوسی روبه‌رو بوده، به طوری که این تعداد در سال ۱۳۸۳ به میزان ۱۳۹۲ نفر بود که تا به امروز به ۴۸۶۰ نفر رسیده است.

سرداری خاطرنشان کرد: در ابتدای تأسیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، تعداد دانشکده‌های این مرکز فقط ۲ واحده بود که طی سالیان اخیر این تعداد به ۶ دانشکده افزایش یافته و در حال حاضر ۷۹ رشته تحصیلی در این دانشگاه تدریس می‌شود.

وی با بیان اینکه این دانشگاه از بدو شکل‌گیری تا به امروز گام‌های بلندی را در راستای تأمین سلامت آحاد جامعه برداشته است، گفت: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی زنجان در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت مردم استان زنجان، دامنه گسترده‌ای از خدمات پیشگیرانه، تشخیصی، درمانی و بازتوانی را ارائه می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر این دانشگاه در زمره دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک کشوری قرار دارد، افزود: این دانشگاه به منظور شناخت و تعیین دشواری‌های فراروی سلامت جامعه روستایی و دست‌یابی به راهکارهای مناسب تأمین سلامت مردم و نیز بسط و توسعه دامنه علوم پزشکی، با تأکید ویژه بر پژوهش‌های کاربردی تلاش می‌کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا