آغاز نهضت تولید انرژی خورشیدی در سرزمین آفتاب
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی زندیهوکیلی عصر شنبه همزمان با نهمین روز از ایامالله دهه فجر در آئین افتتاح طرحهای عمرانی شهر شهباز از توابع شهرستان شازند، اظهار کرد: با حمایت دولت چهاردهم و سرمایهگذاری بخش خصوصی، پروژههای متعدد و متنوع در استان مرکزی آغاز شده و به طور حتم شاهد چشم انداز روشنتری در استان مرکزی در آینده نه چندان دور خواهیم بود.
استاندار مرکزی با بیان اینکه منابع دولتی محدود است و اعتبارات باید به صورت قطرهچکانی و حساب شده هزینه شود، افزود: نیاز است برنامههایی برای آموزش افراد محلی در خصوص فناوریهای نوین انرژی و انتشار دانش مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر تدوین شود چرا که این مهم میتواند نقش مهمی در راستای افزایش آگاهی عمومی و تشویق مردم به استفاده از این منابع پایدار داشته باشد.
زندیه وکیلی ادامه داد: نیروگاه شازند یکهزار و ۳۰۰ مگاوات برق تولید میکند و این در حالی است که نهضت تولید پنجهزار مگاوات برق خورشیدی در استان آغاز شده و امید است با تحقق این مهم گام بلندی در جهت سلامت هوای استان به ویژه شازند و اراک برداشته شود.
وی، خواستار تعامل و هم افزایی دستگاههای اجرایی و صنایع با شرکت توزیع برق استان در راستای رفع ناترازی انرژی شد و افزود: رفع آلودگی هوا از مهمترین اولویتهای کاری بنده بوده و در دیدار با رئیس جمهور، دستور قطع مازوتسوزی صادر شد اما پس از مدتی که شاهد ناترازی بودیم و کمبود برق شکل گرفت علی رغم مقاومتی که شد به ناچار، مازوت سوزی آغاز شود که در این راستا توسعه نیروگاههای خورشیدی در مرکزی هدفگذاری شد.
استاندار مرکزی ادامه داد: نهضت تولید انرژی خورشیدی به منظور توسعه پایدار و کاهش وابستگی به منابع فسیلی و حل مشکل ناترازی انرژی در استان آغاز شده و تسریع در روند آن نیازمند مشارکت تمامی نهادهای دولتی و خصوصی است.
وی ادامه داد: به طور حتم این حرکت نه تنها به تأمین انرژی پاک و تجدیدپذیر کمک میکند، بلکه منجر به اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منطقه خواهد شد.
زندوکیل بر روند تعطیلی سوخت مازوت در نیروگاه شازند تاکید کرد و گفت: تفاهمنامه تولید پنجهزار مگاوات در طول سه سال، در ۱۲ بهمن امسال با نهادهای مختلف استان در خمین امضا شد در صورتی تحقق این مهم مشکل ناترازی انرژی تا حدود زیادی حل خواهد شد.
وی افزود: این طرح در ۱۰ برنامه مختلف شامل تولید برق برای چاههای کشاورزی، استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران بخش خصوصی، کمک وزارت نیرو، نیروگاه خورشیدی ویژه مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی و استفاده از ظرفیت خیران در نصب پنل خورشیدی مدارس پیشبینی شده است.
استاندار مرکزی ادامه داد: معیشت از مشکلات و دغدغههای مردم این خطه است که باید برای آن برنامهریزی صورت گیرد.
استاندار مرکزی با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای برای توسعه اشتغال در شازند گفت: با پیگیری نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، باید به سمت بهرهگیری از توانمندیهای منطقه شازند و صنایع تبدیلی و کشاورزی پیش رفت.
روستاها کانون تولید و اشتغال پایدار هستند
استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: روستاها به عنوان کانونهای تولید، در تأمین امنیت غذایی و کمک به توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار در کشور و به تبع آن استان مرکزی نقش بسزایی دارند.
زندیه وکیلی با بیان اینکه تأمین امکانات در مناطق روستایی، آینده درخشانی برای توسعه روستاها، تولید و اشتغال را به همراه دارد، گفت: خوشبختانه شرایط همانند گذشته نیست که هیچگونه امکانات زیربنایی در روستاها وجود نداشته باشد بلکه تمامی خدمات همچون گاز، برق و آب در روستاها وجود دارد که میتواند زمینه ایجاد اشتغال را در روستاها فراهم کند.
وی، حمایت از روستاییان و ایجاد درآمد پایدار را از عوامل مؤثر جلوگیری از مهاجرت اهالی روستاها به شهرها عنوان کرد و افزود: اگر بتوانیم با احداث صنایع کوچک و کشاورزی برای جوانان روستایی اشتغال ایجاد کنیم به طور قطع دیگر تمایلی به مهاجرت به شهرها را نخواهند داشت.
استاندار مرکزی بیان کرد: پس از انقلاب دهیاریها متولی روستاها شدند که توسط دهیاران در روستاها وضعیت درمانگاه، مدرسه، گازرسانی، اینترنت، مناسب سازی معابر، ایجاد سالن و زمینهای چمن ورزش و اجرای طرح هادی با جدیت دنبال شود.
استاندار مرکزی گفت: شهرستان شازند و بخش زالیان منطقه مولد و خوش آب و هوا است اما برای ایجاد اشتغال جوانان گامهای موثرتری برداشت همچنین جاده جدید در نهرمیان، نیاز به تقاطع ایمن دارد که این مهم در دستور کار است.
در نهمین روز از دهه مبارک فجر، آئین افتتاح متمرکز پروژههای عمرانی بخشهای مرکزی، سربند و قره کهریز شهرستان شازند از جمله ساختمان دهیاری، بوستان روستایی، زمین چمن مصنوعی، سالن ورزشی، آبرسانی به روستاها، خانه محرومین، خودروها و ماشینآلات عمرانی و خدماتی، زیرسازی و آسفالت جدولگذاری، مدرسه سه کلاسه روستای حسینآباد و ۲ کلاسه روستای چقاپهنه با مشارکت خیرین، پالایشگاه امام خمینی (ره) و اداره کل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان مرکزی به بهرهبرداری رسید.
همچنین بهره برداری از طرحهای شاخص توزیع برق شهرستان شازند با اعتباری بالغ بر ۸۸۱ میلیارد ریال به صورت متمرکز به بهرهبرداری رسید و یک واحد نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ کیلوواتی با سرمایهگذاری ۲۳ میلیارد ریالی بخش خصوصی افتتاح و وارد مدار شد.