اولین گلخانه هوشمند هیدروپونیک استان کرمان در رفسنجان بهره برداری شد
در این مراسم استاندار کرمان، فرماندار و معاونان وی، نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم زرند در مجلس و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی حضور داشتند.
استاندار کرمان در این مراسم، شرکت پسته در رفسنجان را مجموعه بسیار با ظرفیت برای رشد اقتصادی و توسعه بیشتر شهرستان دانست و گفت: این ظرفیت میتواند نقش بهتری را در رشد اقتصادی شهرستانهای مختلف استان ایفا بکند به ویژه شهرستانهایی که یکی از فعالیتهای عمده اقتصادیشان در بخش کشاورزی است.
محمدعلی طالبی با بیان اینکه این مجموعه توانمند میتواند فضای بهتری را برای سرمایهگذاری و رشد اقتصادی در استان داشته باشد، تصریح کرد: باید با استفاده از توان درونی مجموعه و توانمندیهایی که به اتکای سالها تجربه فعالیت اقتصادی کسب کرده و همچنین استفاده از مشاورههای اقتصادی فضایی را فراهم کنند که شرکت پسته رفسنجان به یکی از هلدینگهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف تبدیل شود و به رشد اقتصادی در شهرستان رفسنجان و دیگر مناطق استان کمک کند.
وی بر لزوم توسعه کشت گلخانهای هم تاکید کرد و گفت: بخش کشاورزی ما چارهای جز این ندارد که به سمت توسعه کشتهای گلخانهای برود که به نوعی با شرایط کم آبی ما هماهنگ باشد و در فضای اقتصادی استان خودش را اقتصادیتر نشان دهد.
استاندار کرمان به مصرف پنج میلیارد مترمکعب آب در استان اشاره و بیان کرد: بالای ۴۰ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است ولی وقتی که نگاه میکنیم به GDP استان میبینیم که سهم بخش کشاورزی با این میزان اشتغال و با این میزان مصرف آب، چیزی حدود ۲۵ درصد است.
طالبی تصریح کرد: این نشان میدهد که کشاورزی ما آنچنان که باید و شاید اقتصادی نیست و بنابراین استان برنامهای را برای اقتصادی کردن این بخش کشاورزی دارد و یکی از راهها هم تغییر الگوی کشت در بعضی از مناطق استان و همچنین توسعه کشت گلخانهای است.
استاندار کرمان اظهار کرد: در رابطه با آب هم برنامه ویژه بهرهوری منابع آب و مدیریت مصرف را داریم و یکی از سناریوهایی که میتواند در این زمینه مورد پیگیری قرار گیرد، بحث انتقال آب از خلیج فارس است.
وی گفت: اما همه باید بدانند که انتقال آب برنامه هزینهبر است و هر متر مکعبی دو تا سه دلار امروز هزینه مصرف آب استحصال شده از دریاست و آیا چنین آبی میتواند در باغات ما مورد استفاده قرار بگیرد؟
طالبی اضافه کرد: باید برنامه منسجمی برای بهرهوری از منابع آب داشته باشیم من اعتقاد دارم میتوانیم کشاورزی را آنچنان برنامهریزی بکنیم و هدفمند در حوزه کشاورزی جلو برویم که آب دو تا سه دلار هم برای مصرف اقتصادی باشد.
وی افزود: اما با شرایط فعلی که امروز در باغاتمان داریم آب مصرف میکنیم، چنین آبی قطعاً نمیتواند اقتصادی باشد. بنابراین این حوزه نیازمند توجه جدی و مطالعات عمیق است که ما دنبال خواهیم کرد.
استاندار کرمان در پایان گفت: همه گزینههایی که میتواند کمک کند به پایداری کشاورزی در استان از جمله در شهرستان رفسنجان را مورد مطالعه و پیگیری قرار خواهیم داد.
ارتباط فردا: احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم اظهار کرد: حضور نماینده مردم زرند در کمیسیون انرژی مجلس ظرفیت بسیار خوبی است که بتوانیم برای استان از این ظرفیت استفاده کنیم و مسائل آب به ویژه آب کشاورزی را پیگیری کنیم.
وی با اشاره به ناترازی انرژی گفت: در استان کرمان بیشتر از جاهای دیگر برق قطع میشود که از استاندار درخواست دارم در این زمینه پیگیری کند.
ارتباط فردا: گلخانه هیدروپونیک رفسنجان توسط بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱.۵ هکتار احداث شده و محصولاتی نظیر فلفلهای رنگی، گوجه فرنگی، سبزیجات مدیترانهای و دیگر محصولات را تولید میکند.
کشت هیدروپونیک یا آبکشت، شیوه کشت گیاه بدون خاک است و در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازهگیری کرده و به جای خاک، با استفاده از آبی که به گیاه داده میشود، با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت مغذی و نگه داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی اثر مانند پرلیت عملا نیاز به خاک منتفی میشود.
به موازات احداث گلخانه، در این مجموعه واحد فرآوری و بستهبندی به منظور افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی به صورت تازه و خشک راهاندازی میشود.
انتهای پیام