استان ها > کرمانشاه

زیاد «زولبیا و بامیه» نخورید



محمدسعید غلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان بسیاری از افراد نسبت به خرید و مصرف زولیا و بامیه اقدام می‌کنند، گفت: مصرف این شیرینی به هیچ عنوان به افراد، خصوصا کسانی که دچار برخی از مشکلات از جمله دیابت هستند، توصیه نمی‌شود.

وی از مضرات مصرف زولبیا و بامیه یاد کرد و ادامه داد: زولبیا و بامیه هیچ مواد مغذی ندارد و نمی‌تواند مواد مورد نیاز بدن افراد را خصوصا در شرایط روزه‌داری تامین کند. از همین رو مصرف آن در وعده افطار و سحر توصیه نمی‌شود.

این کارشناس تغذیه از قند بالای موجود در زولبیا و بامیه نیز یاد کرد و افزود: این شیرینی قند ساده فراوانی دارد و از همین رو مصرف آن می‌تواند قند افراد را به سرعت بالا ببرد.

غلامی با بیان اینکه زولبیا و بامیه در روغن زیاد سرخ می‌شود و ممکن است چربی بالایی نیز داشته باشد که برای مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی توصیه نمی‌شود، عنوان کرد: این امکان وجود دارد در فرآیند سرخ شدن زولبیا و بامیه «آکریل آمید» تولید شود که خطرناک بوده و می‌تواند سرطان‌زا باشد.

وی اظهار کرد: توصیه می‌شود چنانچه افراد قصد خوردن زولبیا و بامیه دارند، حتما از زولبیا و بامیه‌هایی که کمتر سرخ شده و برشته نشده استفاده کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمنشاه از همه افراد خواست مصرف زولبیا و بامیه را محدود کنند و بیماران دیابتی و قلبی و عروقی نیز تا حد امکان از مصرف این نوع شیرینی خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: افراد می‌توانند زولبیا و بامیه را با مواد غذایی مفید دیگری مانند خرما جایگزین کنند.

غلامی بر لزوم تهیه زولبیا و بامیه از مراکز مجاز که امکان نظارت اکیپ‌های مرکز بهداشت و سایر دستگاه‌ها بر آنها وجود دارد تاکید کرد و یادآور شد: ممکن است در زولبیا و بامیه تهیه شده در مراکز غیراستاندارد، از افزودنی‌های غیرمجازی استفاده شود که سلامت افراد را به خطر می‌اندازد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا