اخبار جهان > آسیا و اقیانوسیه

اعلام آمادگی یک کشور آسیایی برای پذیرش ساکنان غزه



به گزارش همشهری آنلاین، اظهارات غافلگیرکننده پروبوا سوبیانتو رئیس جمهور اندونزی، درباره نوار غزه و مردم تحت محاصره آن، جنجال برانگیز شد و سؤالاتی را در مورد همکاری «پنهان» اندونزی در طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن فلسطینی‌ها به وجود آورد.
سوبیانتو امروز اعلام کرد که کشورش آماده استقبال و میزبانی از شماری از فلسطینی‌های آسیب دیده از جنگ جاری در غزه است و در مرحله نخست می‌تواند میزبان حدود هزار نفر از مردم غزه باشد.
وی ادامه داد که به وزارت امور خارجه دستور داده تا رایزنی‌ها را با طرف فلسطینی و سایر طرف‌های ذیربط برای بررسی سازوکارهای انتقال فلسطینی‌های آسیب‌دیده به اندونزی را آغاز کند.
رئیس‌جمهور اندونزی در عین حال توضیح داد که اقامت این تعداد از فلسطینی‌ها در اندونزی موقت و تا زمانی خواهد بود که به طور کامل بهبود یابند و وضعیت غزه تثبیت شود و امکان بازگشت امن آنها فراهم شود.
این اظهارات نزدیک به دو ماه پس از آن طرح می‌شود که وزارت امور خارجه اندونزی در واکنش به پیشنهاد دونالد ترامپ برای اخراج دائمی ساکنان غزه، با قاطعیت مخالفت کرده بود.
اما اظهارات امروز رئیس‌جمهور اندونزی، سوالات و بحث‌های زیادی را در مورد زمان‌بندی و اهداف آن برانگیخته است و همچنین ارتباط آن با اظهارات دیگر از سوی ترامپ و نخست‌وزیر اسرائیل، مبنی بر موافقت برخی کشورها از جمله اندونزی با پذیرش فلسطینیان آواره از نوار غزه مورد توجه قرار می‌گیرد.
روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم، امروز با انتشار گزارشی در این خصوص به نقل از ناظران سیاسی نوشت که این اظهارات به منزله «بازی با آتش» در خطرناک‌ترین طرحی که علیه نوار غزه و ساکنان آن در جریان است، است. اگر هدف اظهارات رئیس اندونزی تشویق به مهاجرت فلسطینی‌ها، حتی به صورت موقت باشد، این امر بسیار خطرناک است و اعلام صریحی برای اجرای طرح مهاجرتی است که ترامپ بانی آن شده است.
برخی ناظران بر این‌ باورند که اندونزی باید خیلی زود یک کنفرانس مطبوعاتی رسمی برگزار کند تا انگیزه‌ها و دلایل این اظهارات و زمان‌بندی آن‌ها را روشن کند و برای افکار عمومی توضیح دهد که آیا اندونزی از طرح مهاجرتی که ترامپ مطرح کرده حمایت می‌کند یا آن را رد می‌کند تا از دایره شک و تردیدی که پس از اظهارات رئیس سوبیانتو پیرامون آن ایجاد شده است، خارج شود.
رئیس‌جمهور اندونزی پیش از آنکه پستش را رسما برعهده بگیرد نیز گفته بود که کشورش آماده است در صورت نیاز نیروهای حافظ صلح به غزه اعزام کند.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بنیامین نتانیاهو در جریان سفر اخیرش به آمریکا و نشست خبری مشترک با ترامپ بر پایبندی کامل هر دو طرف به اجرای طرح کوچاندن فلسطینی‌ها تاکید کرده است.
از سوی دیگر موشه اربیل وزیر داخلی اسرائیل بدون اشاره به هیچ جزئیاتی مدعی انجام بیش از ۱۶ پرواز هوایی از فرودگاه رامون، در راستای تلاش‌ها برای مهاجرت ساکنان نوار غزه، شد و آماری از شمار مهاجرت‌کنندگان احتمالی ارائه نکرد.
این در حالی است که هم ساکنان نوار غزه و هم کشورهای عربی به شدت با طرح ترامپ برای اخراج مردم فلسطین از این باریکه مخالفت می‌کنند و در این میان مصر، ماه پیش در جریان نشست اضطراری سران عرب‌، طرحی را برای بازسازی نوار غزه بدون کوچاندن مردم آن ارائه داد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا