از برپایی آیین پیراهنخوانی در محرم تا تاسیس مجمع جهانی قمیص الحسین(ع)
ارتباط فردا: داود منافیپور ـ دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) ـ در نشست چهارمین اجلاس بینالمللی نخبگان منابر شیعه و اختتامیه سوگواره بینالمللی سفینه النجاه که امروز دوشنبه (اول اردیبهشت) برگزار شد با اشاره به اینکه زورگویان جهان، بشریت را زیر سلطه خود درآوردهاند و در پی آن هستند که همه انسانها را به بندگی مدرن بکشانند، گفت: صهیونیسم جهانی، جنایاتی را مرتکب میشود که انسانها را مبهوت و انگشتبهدهان کرده است؛ این اقدامات، بخشی از نقشهای جهانی است که طراحی آن در دستان یهود قرار دارد. تنها مکتب و کشوری که قاطعانه در برابر این جریان ایستاده، انقلاب اسلامی ایران است و پشتوانه این فریاد جهانی، تنها سیدالشهداست. امروز در جهان دو صف شکل گرفته است و اگر بخواهیم در صف حق و عقل بایستیم، باید بدانیم که جنگی بزرگ در راه است؛ جنگی که تمامیتخواهان در پی شعلهور ساختن آن هستند.
وی با بیان فرمایش امام حسین(ع) «مثلی لا یُبایِعُ مثل یزید» اظهار کرد : این جمله سرآغاز راهی است که ما انتخاب کردهایم، راهی با پرچم حق، که نماد آن، سیدالشهداست، نمادی فرادینی، جهانی و الهامبخش. ایشان برای رسوا ساختن یزید به میدان آمدند و ما نیز امروز در همان مسیر، به مقابله با ظلم ایستادهایم.
منافیپور با تاکید بر اینکه یکی از اصلیترین نقشههای صهیونیسم در عصر حاضر، تفرقهافکنی میان مذاهب اسلامی است، تاکید کرد: جریان سوریه بخشی از پروژه احیای حکومت بنیامیه با پرچم مقابله با شیعه است و بنده پیش از این در حرم مطهر امام رضا(ع) هشدار دادم که این جریان، در پی راهاندازی نوعثمانیگری و جنگ جهانی آینده است.
نقش تمدنساز زن و ریشه حرکت جهانی
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر( ع) با اشاره به اهمیت نقش زنان در ارتقا یک جامعه تصریح کرد: ما ۲۳ سال پیش با نگاه تمدنی و با محوریت زن، حرکت جهانی شیرخوارگان حسینی را آغاز کردیم. در آخرالزمان، زن است که مرز میان خیر و شر را مشخص میکند؛ موجودی که خداوند، قدرت متنزله ربوبی را در وجود او قرار داده است. پیراهن امام حسین(ع) بهعنوان نماد عاشورا به واسطه یک زن معرفی شد و نخستینبار حضرت صدیقه طاهره(س) در قیامت کبری آن را مطرح میکنند. منابع شیعه و اهلسنت نیز این واقعه را تأیید کردهاند. همچنین بنابر روایات در شب ظهور، امام عصر(عج) با جوشش خونین از همین پیراهن، قیام خود را اعلام خواهد کرد.
پیراهن امام حسین (ع) شناسنامه عاشورا
وی ادامه داد: در نخستین اجلاس نخبگان منابر شیعه، این سؤال مطرح شد که «نماد تام عاشورا چیست؟» و پیراهن امام حسین(ع) به عنوان نمادی موثق مطرح شد. از آن زمان تاکنون، بیش از ۱۶۰۰ نفر از نخبگان در جریان روند این تحقیقات در حرم مطهر امام رضا علیه السلام، قم و کربلای معلی قرار گرفتهاند.
منافیپور با اشاره به اینکه چهارمین اجلاس نخبگان منابر شیعه نیز با محوریت این «پیراهن 7معظم» بهعنوان نماد شیعه برگزار میشود، افزود: مکتبی که نماد نداشته باشد، در صحنهی جهانی منفعل است و این نماد ما را دارای هویت و تصویر میسازد. این در حالی است که دشمنان، از دروغ نماد ساختهاند: صلیب، اژدها و… و ما نماد حقیقی را رها کردهایم.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) به صدور بیانیهای از سوی آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه کشور در این باره اشاره کرد و گفت: زمانی که بنده خدمت ایشان بودم تحقیقات پیرامون پیراهن امام حسین علیه السلام را ارائه کردم، ایشان بر لزوم نمادسازی از این واقعه تاکید کردند.
برگزاری دو روزه اجلاس و آیین اختتامیه سوگواره
وی به برگزاری نخستین سوگواره بینالمللی «سفینةالنجاة» با حضور گسترده نخبگان و فرهیختگان از ملیتهای مختلف اشاره و ابراز کرد: در این سوگواره، ۲۵۰۰ نفر شرکت کردند و حدود ۱۲۰۰ شعر، ۴۰ مقاله و دهها اثر فاخر در حوزههای مختلف از جمله داستان کوتاه و بلند، نوحه، تعزیه، پادکست، پوستر و …به دست ما رسیده است. همچنین تاکنون دو کتاب در حوزههای شعر و تعزیه با این موضوع به چاپ رسیده است.
به گفته منافیپور، اجلاس بینالمللی نخبگان منابر شیعه و آیین اختتامیه سوگواره، در دو روز متوالی مورخ پنجم و ششم اردیبهشت برگزار میشود.
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در ادامه گفت: روز نخست این اجلاس، به ارائه تحقیقات علمی برای نخبگان اختصاص دارد و روز دوم، آیین باشکوه اختتامیه با حضور ۵۵۰ نفر از مدعوین از ۲۰ ملیت، در جوار حرم امام حسین علیه السلام برگزار خواهد شد. همه برگزیدگان این سوگواره به این اجلاس در کربلا دعوت شدهاند و جوایز خود را در یافت خواهند کرد.
آیین پیراهنخوانی در شب اول محرم
در بخش دیگری از این نشست منافیپور به برنامههای آتی این مجمع اشاره کرد و گفت: از جمله برنامههای مهم آینده، برگزاری «آیین پیراهنخوانی» در شب اول ماه محرم است. این آیین با مشارکت مسئولان مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) در نقاط مختلف به صورت همزمان برگزار خواهد شد و نماد پیراهن حضرت سیدالشهدا(ع) در غروب همان شب به اهتزاز در خواهد آمد.
وی همچنین در ادامه افزود: ۳۰ اردیبهشت، اجلاس سالیانه یکهزار نفره از مسئولین مجمع جهانی حضرت علیاصغر(ع) در حرم مطهر امام رضا علیه السلام برگزار خواهد شد.
تأسیس مجمع جهانی قمیص الحسین(ع)
دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در ادامه از تاسیس مجمع جهانی قمیص الحسین(ع) خبر داد و گفت: اعلام کرد: امروز بهطور رسمی مجمع جهانی قمیص الحسین (ع) تأسیس شد که وظیفه این مجمع این است که پرچم قیام منجی بشریت را با پشتوانه پژوهشهای علمی به جهان معرفی کند و فریاد مظلومیت سیدالشهدا(ع) را با این نماد، جهانی سازد.
منافیپور با بیان اینکه ما نقشه جریان صهیونیسم جهانی را با تابلوی امویان بررسی کردهایم، افزود: «نقشه جامع راهبردی شیعه در عصر حاضر» از مهمترین موضوعاتی است که در این اجلاس مطرح میکنیم.
وی به یکی دیگر از اقدامات پیشرو این مجمع یعنی برگزاری اجلاس بینالمللی «بانوان فرهیخته منابر شیعه» از ملل مختلف اشاره کرد و افزود: این اجلاس برای تبیین نقش تمدنساز زن در گفتمان عاشورا است که در آینده اطلاعرسانی دقیقتری در این باره صورت میگیرد.
انتهای پیام