زندگی > تندرستی

چطور با آلرژی بهاره کنار بیاییم؟



به گزارش همشهری آنلاین افرادی که به گرده‌های گیاهی آلرژی دارند، با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی‌شان می‌توانند علائمشان را کاهش دهند، از جمله اینکه مدت زمانی را که در خارج از خانه می‌گذرانند، کاهش دهند تا کمتر در معرض گرده‌های گیاهی قرار گیرند. به خصوص باید توجه داشت که شمار گرده‌های گیاهی در صبح‌ها در بالاترین میزان خود قرار دارد، به خصوص اگر هوا خشک باشد و باد بوزد.

همچنین بهتر است تا جایی که می‌توانید پنجره‌ها و درهایتان را تا حد ممکن بسته نگهدارید تا مانع از ورود هوای بیرون که حاوی گرده‌های گیاهی است، شوید.

یک کار مهم دیگر این است که هنگامی که از بیرون وارد خانه می‌شوید، گرده‌هایی را که با خود به درون آورده‌اید، از خود بزدایید؛ بنابراین باید لباس‌هایتان را در کمترین زمان ممکن عوض کنید و کفش‌هایتان را در یک جای خانه نگهدارید، حمام کنید تا همه دانه‌های گرده‌ از روی بدنتان شسته شود و بینی‌تان را هم شستشو دهید.

اگر این تغییرات سبک زندگی علائمتان را برطرف نکرد، نوبت به مصرف داروها می‌رسد که برخی از آنها را می‌توانید بدون نسخه تهیه کنید.

داروهای آنتی‌هیستامینی مانند دیفن‌هیدرامین می‌توانند علائمی مانند خارش، آبریزش بینی و عطسه کردن را مهار کنند. اما علائمی مانند پرخونی و گرفتگی بینی، ترشحات بینی یا سردرد را برطرف نمی‌کنند، زیرا بسیاری از فرایندهای التهابی از راه‌های دیگری به جز هیستامین ایجاد می‌شوند و مهار کردن هیستامین جلوی آنها را نمی‌گیرد. درعین‌حال داروهای آنتی‌هیستامینی قدیمی‌تر مانند دیفن‌هیدرامین عوارض جانبی مانند خواب‌آلودگی ایجاد می‌کنند و اگر سن شما بالاتر باشد، در معرض خطر بیشتر دچار شدن به عوارض جانبی «آنتی‌کولینرژیک» این داروها از جمله خشکی دهان، تجمع یا احتباس ادرار در مثانه و یبوست هستید و مصرف این داروها در مقادیر بالاتر حتی می‌تواند باعث مشکلات قلبی شود.

نسل دوم جدیدتر داروهای آنتی‌هیستامینی مانند لوراتادین، ستریزین و فکسوفنادین عوارض جانبی بسیار کمتری دارند. این داروهای جدیدتر برای مدت طولانی‌تر در بدن باقی می‌مانند و به همان اندازه داروهای قدیمی‌تر مانند دیفن‌هیدرامین یا بیشتر از آنها مؤثر هستند.

در رده بعدی اسپری‌های بینی حاوی داروهای کورتونی و داروهای آنتی‌هیستامینی قرار دارند.

اسپری‌های کورتونی یا استروئیدی مانند مومتازون، فلوتیکازون، تریامسینولون با مهار روند التهاب تورم بافت بینی را فرومی‌نشانند، اما لازم است این داروها چند روز پیش از هنگامی که با رسیدن فصل حساسیت انتظار علائم را دارید، مصرف کنید، چرا که برای تأثیرگذاری این داروها بر دستگاه ایمنی بدن مدتی وقت لازم است.

اسپری‌های بینی حاوی داروهای آنتی‌هیستامینی نیز در دسترس هستند، مانند آزلاستین. توجه داشته باشید که این اسپری‌های بینی آنتی‌هیستامینی مزه بسیار تلخی دارند، بنابراین هنگام مصرف آنها باید مراقب باشید. این اسپری‌های آنتی‌هیستامینی نسبت به اسپری‌های کورتونی سریع‌تر اثر می‌کنند، اما چون فقط هیستامین را مهار می‌کنند، به اندازه اسپری‌های کورتونی تأثیربخش نیستند. مصرف هر دو نوع این اسپری‌ها همراه هم می‌تواند برای بسیاری از بیماران سودمند باشد.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا