مسیرهای تجارت جهانی گاز مایع دستخوش تحولات اساسی شد
به نقل از رویترز، پیشبینی میشود این تغییر، قیمت و تقاضا برای گاز شیل را که محصول فرعی است، سرکوب کند و به زیان تولیدکنندگان شیل آمریکا و شرکتهای پتروشیمی چینی تمام شود و تقاضا برای محصولات جایگزین همچون نفتا را تقویت کند. همچنین پیشبینی میشود صادرکنندگان خاورمیانه از این موقعیت سود ببرد و خریداران الپیجی در بازارهایی همچون چین و هند، از افت قیمت این محصول، بهره ببرند.
مایعات گازطبیعی شامل پروپان، اتان و بوتان، جدیدترین محصولات انرژی هستند که تجارت آنها تحت تأثیر درگیری تجاری فزاینده میان دو اقتصاد بزرگ جهان قرار میگیرد. چین در حال حاضر، واردات نفت خام و گاز طبیعی مایع (الانجی) را متوقف کرده است.
شرکتهای پتروشیمی چینی که به عرضه الپیجی و اتان فراوان آمریکا بهعنوان خوراک متکی هستند، به کمهزینهترین تولیدکنندگان در سطح جهان تبدیل شدهاند. تولیدکنندگان نفت و گاز آمریکا، برای فروش مایعات گازطبیعی به چین نیاز دارند، زیرا عرضه داخلی از تقاضا بیشتر است و افزایش موجودی این محصولات میتواند به اقتصاد شرکتهای حفاری آسیب برساند.
دادههای اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان میدهد چین دومین خریدار بزرگ الپیجی آمریکا پس از ژاپن است. نشریه «ایست دیلی» انتظار دارد صادرات آمریکا به چین، حدود ۲۰۰ هزار بشکه در روز طی شش تا ۹ ماه کاهش پیدا کند که به افزایش ذخایر داخلی و کاهش قیمتها منجر میشود.
شریل لیو، تحلیلگر شرکت «انرژی اسپکتس» انتظار دارد که سایر واردکنندگان الپیجی همچون هند، اندونزی، ژاپن و کره جنوبی بیشتر از محصول ارزانتر آمریکا خریداری کنند، در حالی که صادرکنندگان خاورمیانه، عرضه به چین را افزایش میدهند. برندگان شامل همه خریداران و صادرکنندگان خاورمیانه خواهند بود، در حالی که چین و آمریکا هر دو بازنده هستند.
یک معاملهگر الپیجی در آسیا گفت که خریداران ژاپنی، واردات ارزان قیمت از آمریکا را برای تحویل در پایان آوریل و مه خریداری کردند و تقاضا بیشتر از سوی شرکتهای نیرو بوده است. دادههای گمرک چین نشان داد که چین در سال میلادی گذشته، ۱۷.۳ میلیون تن معادل ۵۵۰ هزار بشکه در روز پروپان از آمریکا خریداری کرد که ۶۰ درصد از کل واردات مایع گازی این کشور بود.
به گفته معاملهگران، خریداران چینی همچنان در تلاش هستند تا محمولههای الپیجی آمریکا را با محمولههای کشورهای دیگر سواپ کرده و از تعرفههای سنگین روی واردات محصولات آمریکایی، اجتناب کنند. این تعرفهها از ۱۴ ماه مه اعمال میشود.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت «انرژی اسپکتس» انتظار دارد تعرفههای چین روی واردات از آمریکا، تقاضا برای الپیجی در چین را در نیمه دوم سال ۲۰۲۵، به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش دهد، در حالی که مصرف نفتا را ۱۴۰ هزار بشکه در روز افزایش خواهد داد.