«توصیه اکید به شورایعالی انقلاب فرهنگی» و «حق انتخابی که آمریکا به ایران داد»
ارتباط فردا: در شامگاه ۲ اردیبهشت اخباری مختلفی در حوزههای خبری منتشر شد که در ادامه گزیدهای از آنها را میخوانید:
پزشکیان: وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود به جزئیات اجرایی نیست
سیاسی – مسعود پزشکیان رئیسجمهوری در جلسه شورایعالی انقلاب فرهنگی که به ریاست وی برگزار شد و به بررسی راهکارهای علمی ـ فناوری و فرهنگی ـ اجتماعی در اجراییسازی دقیق و حداکثری شعار سال اختصاص داشت، آموزش صحیح را مبنا اصلاح و تغییر مثبت توصیف کرد و گفت: وظیفه شورای عالی انقلاب فرهنگی نه ورود به جزئیات اجرایی و احیاناً تصدیگری در این زمینه، بلکه رصد و پایش کیفیت و کمیت اجرای مصوبات و اسناد موجود و برطرف کردن موانع احتمالی برای نهادهای مجری است.
رئیسجمهوری با بیان اینکه آینده هر کشوری از دل خانواده، آموزش و پرورش و دانشگاهها بیرون میآید، تصریح کرد: یک جامعه چه به سعادت برسد و چه سیهروز شود و به هلاکت بیفتد، هر دو از مسیر عملکرد صحیح یا غلط خانواده، آموزش و پرورش و دانشگاهها عبور میکند. از همین رو است که اصلاح و ارتقای کیفی نظام آموزشی را اولویت اول و اصلی کار دولت چهاردهم قرار دادهایم. به دنبال این هستیم که تعریف جدید و کارآمدی از شکل و تجهیزات کلاس درس ارائه دهیم و محتوا و شیوههای آموزشی را نیز در راستای ارتقای کیفی و کارآمدی آموزش اصلاح کنیم؛ جایگاه و نقش آموزش و پرورش در توسعه صحیح و پایدار حیاتی و غیرقابل جایگزین است.
موافقت رئیسجمهوری با برگزاری اجلاس منطقهای مقابله با ریزگردها
طی نشستی با حضور رئیسجمهوری، استاندار خوزستان با تأکید بر ضرورت ایجاد سازوکارهای منطقهای برای مقابله با بحران ریزگردها، پیشنهاد برگزاری یک اجلاس منطقهای در این زمینه را مطرح کرد که با موافقت پزشکیان همراه شد.
استاندار خوزستان در این نشست با اشاره به اهمیت پرداختن جدی به موضوع آتشسوزی در تالابها، خواستار هماهنگی بیشتر با کشورهای همسایه و تقویت همکاریهای منطقهای برای تثبیت کانونهای تولید ریزگرد شد و رئیسجمهوری نیز با استقبال از این پیشنهاد، بر لزوم اجرای آن و انجام مقدمات برگزاری هرچه سریعتر این اجلاس تاکید کرد.
تاکید رئیس دولت چهاردهم بر ضرورت احیای «ربع رشیدی»
رئیسجمهوری همچنین در جلسه هیئت امنای مجتمع علمی، فرهنگی و تاریخی ربع رشیدی، با تأکید بر جایگاه بیبدیل ربع رشیدی در تاریخ تمدن کشورمان، احیای مجدد این مجموعه را گامی مهم در جهت بازآفرینی هویت علمی و فرهنگی کشور دانست و اظهار داشت: مایه مباهات و افتخار ملت ایران است که قریب به ۷۵۰ سال پیش، در خطه آذربایجان، مجموعهای عظیم و پیشرو در عرصه علم و دانش، بنیان نهاده شده بود؛ مجموعهای که نهتنها برخوردار از کتابخانه، دارالترجمه، مجتمع صنعتی و نظام مالی موقوفاتی مستقل از ساختار حکومتی بود، بلکه در گسترهای فراملی، آموزش و تولید علم را به هفت زبان زنده آن روزگار سامان میداد. این جامعیت و عمق علمی، ما را مصمم میکند تا این ساختار تمدنی را احیا کرده و زمینهساز اعتلای علمی کشور و بالندگی نسل دانشگاهی امروز باشیم.
وی هدف کلی از احیای این مجموعه را بازسازی شکوه تاریخی-علمی و تبدیل آن به قطب منطقهای آموزش و تبادل علمی در سطح بینالمللی توصیف و بر ضرورت ترسیم تصویری دقیق و روشن از ابعاد این پروژه برای تسهیل مسیر اجرا تأکید کرد.
عارف: حمایت از نهادهای علمی و بهویژه بخش خصوصی راهبرد دولت چهاردهم است
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهوری در بازدید از نمایشگاه محصولات دانشبنیان و فناورانه با اشاره به توانمندیهای شرکتهای دانش بنیان در تولید و صادرات محصولات فناورانه منطبق با جدیدترین پیشرفتهای روز جهانی، دستورات لازم را برای حل مشکلات و مسائل آنان صادر کرد.
معاون اول رئیسجمهوری با تاکید بر اینکه حمایت از نهادهای علمی و به ویژه بخش خصوصی راهبرد دولت چهاردهم است، ادامه داد: در بازدید امروز تواناییها و نشاط شرکتهای بخش خصوصی را مشاهده کردیم که با استفاده از این تواناییها در مسیر خوداتکایی و بازار منطقه حرکت خواهیم کرد.
وی درباره حمایت از بخش صنعتی شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: حمایت از صنعت و فعالیتهای شرکتهای دانش بنیان و نوآور وظیفه دولت بوده و در این راستا تحقق شعار سال در دستور کار دولت است و در جلسات بعدی دولت ابلاغ خواهد شد.
رایزنی عراقچی و گروسی در مورد آخرین وضعیت مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن
جهان- سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در آستانه سفر رسمی به چین، با «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در واشنگتن به سر میبرد، گفتوگوی تلفنی کرد و با اشاره به رویکرد مبتنی بر حسن نیت و جدیت جمهوری اسلامی ایران در انتخاب مسیر دیپلماسی، گروسی را در جریان آخرین وضعیت روند گفتگوهای غیرمستقیم با آمریکا قرار داد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز با تمجید از رویکرد مسئولانه ایران، آمادگی آژانس را برای هرگونه مساعدت در این روند بر اساس وظائف و اختیارات این سازمان طبق اساسنامه آژانس اعلام کرد.
کاخ سفید: ترامپ خواستار توافق با ایران است
کارولین لیویت» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود با اشاره به گفتوگوی تلفنی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: «همانطور که رئیس جمهور ترامپ تصریح کرده است، ما خواستار توافق با ایران هستیم.»
او افزود: «هیچ اختلافی بین آمریکا اسرائیل وجود ندارد. ترامپ از اسرائیل حمایت میکند و تأکید کرده که ایران نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند و خواستار توافق با ایران هستیم و این کشور (ایران) حق انتخاب دارد. ترامپ در تماس با نتانیاهو همین خواسته را بیان و تأکید کرد که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد.»
ترامپ: با نتانیاهو درباره موضوعات بسیاری از جمله ایران صحبت کردم
«دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا هم از گفتوگوی تلفنی خود با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت: «همین لحظه با بیبی نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل صحبت کردم.»
ترامپ تصریح کرد: «با بیبی درباره موضوعات بسیاری از جمله تجارت، ایران و غیره صحبت کردم. این تماس بسیار خوب بود. در همه موضوعات همنظر هستیم.»
پیش از این شبکه خبری «آکسیوس» با اشاره به تصمیم ترامپ برای رایزنی با نتانیاهو گزارش کرد: «این تماس، اولین گفتوگوی ترامپ و نتانیاهو از زمان حضور نخستوزیر اسرائیل در کاخ سفید خواهد بود. در طول حضور نتانیاهو در کاخ سفید، ترامپ بهطور ناگهانی از تصمیم واشنگتن برای مذاکره با ایران خبر داد و برای نتانیاهو مخالفت خود با هرگونه حمله به ایران را تصریح کرد.»
منابع رسانهای مدعی تصمیم ترامپ برای اتخاذ دیپلماسی با ایران و مخالفت با طرح نتانیاهو برای حمله به ایران شدهاند.
مخالفت سرسختانه با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
«ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان در شبکههای اجتماعی خود با اشاره به یک نظرسنجی ملی که در کشورش برگزار شده، گفت: «بروکسل و حزب مخالف مجارستان از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت میکنند اما این مسئله اقتصاد مجارستان را نابود میسازد.»
وی افزود: «من در این نظرسنجی رای خیر را دادم و با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالف هستم.»
این نظرسنجی از تاریخ ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) در مجارستان آغاز شده و صرفا یک سوال از شرکتکنندگان پرسیده میشود که آیا از عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حمایت میکنید؟
این نظرسنجی همچنان در مجارستان ادامه دارد و در تاریخ ۲۰ ژوئن (۳۰ خرداد) به اتمام خواهد رسید که همان زمان نتایج علنی خواهد شد و به بروکسل فرستاده میشود.
مجارستان برخلاف بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا ارسال هرگونه سلاح مرگبار به اوکراین را رد کرده و بر یک راهحل مسالمتآمیز برای این درگیری متمرکز است. این کشور همچنین از تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بارها به شدت انتقاد و نخستوزیر آن، تحریمها و محدودیتهای مذکور را یک «شکست» توصیف کرده است که صرفا بحران انرژی را بدتر میکند.
توصیه نتانیاهو به اجتناب از اداره نظامی غزه
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم به ارتش سفارش کرده است تا از ایجاد مدیریت نظامی در غزه خودداری کند.
این رسانه تصریح کرد که نتانیاهو خواهان این شده است که موضع مخالف او با مدیریت نظامی، در مقابل بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی و ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل مطرح نشود.
سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل اعلام کرد، نتانیاهو گزینه حمایت و پوشش بین المللی برای مدیریت غزه را ترجیح میدهد و اشغالگری مستقیم را دارای تبعات خطرناکی میداند.
انتهای پیام