سیاسی > سیاست داخلی

عبور از دوازه تاریخ با تولد شوراهای اسلامی شهر و روستا


ارتباط فردا: امروز نهم اردیبهشت ۱۴۰۴ خورشیدی به اهم مناسبت‌ها و اتفاقات تاریخی این روز می‌پردازیم.

عبور از دوازه تاریخ با تولد شوراهای اسلامی شهر و روستا

تولد شوراهای اسلامی شهر و روستا- ۱۳۷۸

حضور و مشارکت گسترده مردم از ارکان اصلی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ بود و بدون وجود این پشتوانه عظیم پیروزی محقق نمی‌شد.

امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی در نهم اردیبهشت ۱۳۵۸ در قالب نامه‌ای از شورای انقلاب خواستند آیین‌نامه شوراهای اسلامی شهر و روستا را تنظیم کند تا حضور و مشارکت مردم تامین شود.

زمینه تحقق این مهم به دلیل درگیر بودن کشور در دفاع مقدس به وجود نیامد اما با پایان جنگ تحمیلی علیه کشورمان و ایجاد ثبات و آرامش زمینه اجرای این درخواست به وجود آمد.

انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در تمام نقاط کشور با حضور گسترده مردم و با شرکت بیش از ۲۴ میلیون نفر در هفتم اسفند۱۳۷۷ برگزار شد.

این شورا در سالروز صدور فرمان امام خمینی و همزمان با بیستمین بهار انقلاب اسلامی در نهم اردیبهشت ۱۳۷۸ با پیام مقام معظم رهبری افتتاح شد.

در تقویم شمسی مناسبت‌های دیگری چون منتشر شدن روزنامه حبل المتین به مدیریت سید حسن کاشانی در تهران چند سال بعد از انتشار در کلکته به مدیریت مؤید الاسلام از مریدان سید جمال‌الدین اسدآبادی در سال ۱۲۸۶، برکناری مشیرالسلطنه و انتصاب کامران میرزا نایب السلطنه به مقام صدراعظم و وزیر جنگ با حکم محمدعلی شاه در سال ۱۲۸۸، ورود قوای روس به تبریز بعد از  قیام مشروطه در سال ۱۲۸۸، درگذشت آیت‌الله سید محمدکاظم یزدی از مراجع تقلید بزرگ و صاحب کتاب معتبر «عروة الوثقی» در نجف اشرف در سال ۱۲۹۸، نورافشانی ساختمان جدید بلدیه و خیابان‌های اطراف آن در تهران برای اولین بار در سال ۱۳۰۰، افتتاح آرامگاه ابوعلی سینا در همدان با حضور خاورشناسان در سال ۱۳۳۷، سفر شاهزاده حسن ولیعهد اردن به تهران در سال ۱۳۴۹، سفر صدام در کسوت نایب رئیس جمهور عراق در رأس هیاتی به تهران در سال ۱۳۵۴، دعوت امام خمینی از مردم برای ادامه مبارزه علیه رژیم پهلوی تا برچیده شدن بساط رژیم شاهنشاهی و برپا شدن حکومت اسلامی به مناسبت نزدیک شدن چهلم شهدای یزد و سایر شهرها در سال ۱۳۵۷ و درگذشت دکتر ذبیح اله صفا محقق، مترجم، ادیب و شاعر معاصر در سال ۱۳۷۸ ثبت است.

عبور از دوازه تاریخ با تولد شوراهای اسلامی شهر و روستا

رویدادهای مهم این روز در تقویم قمری

ولادت حضرت معصومه(س)- ۱۷۳

فاطمه‏ مشهور به معصومه دختر  امام موسی کاظم(ع) و خواهر علی بن موسی الرضا (ع) در مدینه چشم به جهان گشود. نام مادر ایشان نجمه یا تکتم نام داشت.

فضل، کمال و علم حضرت معصومه زبان زد خاص و عام بود و علم و درایت ایشان بر گرفته از علم و درایت برادرش امام رضا (ع) بود. این بانو کریمه به برادرش امام رضا(ع) ارادت و محبت زیادی داشت.

پس از اعلام ولایتعهدی ایشان توسط مامون عباسی، حضرت معصومه به قصد دیدار و زیارت برادر به سمت مرو حرکت کرد.

او در شهر ساوه بیمار شد اما با وجود فاصله ۱۰ فرسخی بین ساوه و قم از همراهان‌شان خواستند ایشان را به قم ببرند. این بانوی مکرمه ۱۷ روز در قم سکونت کرد اما به دلیل شدت گرفتن بیماری، جان به جان آفرین تسلیم کرد و موفق به دیدار برادر نشد.

در تقویم قمری مناسبت‌های دیگری چون درگذشت شریک بن عبدالله نَخَعی محدث و فقیه در سال ۱۷۷، انقراض فرمانروایی اسماعیلیان در ایران به دست هلاکوخان مغول در سال ۶۵۴ و آغاز هفته حج ثبت است.

عبور از دوازه تاریخ با تولد شوراهای اسلامی شهر و روستا

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی

شکست آلمان در جنگ جهانی دوم- ۱۹۴۵

نیمه دوم جنگ جهانی دوم توأم با شکست و عقب نشینی برای ارتش آلمان بود. در سال ۱۹۴۴ قسمت اعظم منطقه بالکان از وجود آلمان‏ها پاک شد و سپس لهستان و اتریش نیز از اشغال نازی‏ها خارج شد.

آلمان‏ها از طرف غرب نیز مجبور به عقب‏‌نشینی از فرانسه، بلژیک و هلند شدند تا اینکه در جریان حمله متفقین در فوریه ۱۹۴۵ خطوط دفاعی آلمان شکافته شد.

در ماه مارس همان سال متفقین از رود راین عبور کرده و در تاریخ ۲۴ آوریل نیز روس‏ها از شرق وارد برلین پایتخت آلمان شدند. 

به دنبال پیروزی متفقین در ایتالیا، حدود یک میلیون سرباز آلمانی مستقر در این کشور خود را تسلیم متفقین کردند.

این شکست بزرگ در حالی که برلین زیر آتش نیروهای شوروی قرار داشت، هیتلر را از پیروزی در جنگ، کاملا ناامید کرد و در نهایت آلمان نازی را به پذیرش شکست مجبور کرد.

در تقویم میلادی مناسبت‌های دیگری چون آغاز سلطنت پتر کبیر پادشاه روسیه در سال ۱۶۸۲، مرگ راینهارْت دوزی خاورشناس بزرگ هلندی در سال ۱۸۸۳، درگذشت لودْویکْ ویتگِنِشْتایْن فیلسوف معروف اتریشی در سال ۱۹۵۱، تشکیل کمیسیون اقتصادی افریقا توسط سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۸، مرگ آلفرد هیچکاک کارگردان مشهور قرن بیستم در سال ۱۹۸۰ و کشته شدن ۱۵۰ هزار نفر در جریان توفان بنگلادش در سال ۱۹۹۱ ثبت است.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا