استانها > مرکزی

دهه کرامت فرصت مناسبی برای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها؛: دهه کرامت، یادآور روزهایی سرشار از نور و برکت است که با ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز می‌شود و با میلاد امام رضا (ع) به اوج می‌رسد، این دهه فرصتی برای مرور مفاهیم بلند کرامت انسانی، مهر اهل بیت (ع) و بندگی خالصانه است.

حضرت معصومه (س) با مقام علمی و معنوی خود، الگویی جاودان برای دختران و زنان مسلمان است؛ بانویی که با زندگی کوتاه اما پرثمرش، راه بندگی و عزت را به ما آموخت و دهه کرامت، دعوتی دوباره برای بازگشت به مسیر نور است.

دهه کرامت، فرصتی برای تجلی معارف ناب اهل بیت (ع)

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان محلات، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دهه کرامت از اول ماه ذی‌القعده، همزمان با ولادت سراسر نور فاطمه معصومه (س) آغاز شده و تا یازدهم این ماه، سالروز ولادت باسعادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع)، ادامه می‌یابد که این دهه را به پاس بزرگداشت مقام و منزلت این دو گوهر گران‌بهای اهل بیت (ع)، دهه کرامت نامیده‌اند.

دهه کرامت فرصت مناسبی برای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی

وی با اشاره به جایگاه ویژه حضرت معصومه (س) افزود: آغاز این دهه با ولادت بانویی است که به حق لقب “کریمه اهل بیت” را به خود اختصاص داده است و حضرت معصومه (س) در میان خاندان عصمت و طهارت، مقام والایی دارند و شخصیت والای ایشان مایه فخر و مباهات برای شیعیان است.

رضایی با اشاره به القاب این دو بزرگوار گفت: امام رضا (ع) نیز امام کرامت، عطوفت و مهربانی‌اند که این دو وجود نورانی، نمونه‌های عالی کرامت انسانی در مکتب اهل بیت (ع) هستند و نامگذاری این ایام به عنوان دهه کرامت، نمادی از پیوند معنوی شیعیان با این معصومان گرانقدر است.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان محلات بیان کرد: در عظمت حضرت معصومه (س) همین بس که امام صادق (علیه‌السلام) در حدیثی فرمودند: «آگاه باشید، بهشت هشت در دارد که سه در آن به سوی قم گشوده می‌شود و بانویی از نسل من در آنجا رحلت می‌کند که نام او فاطمه دختر موسی است و با شفاعت او همه شیعیان ما وارد بهشت خواهند شد.»

حجت الاسلام رضایی با اشاره به اهمیت این دهه در ترویج فرهنگ اهل بیت (ع) گفت: دهه کرامت بهترین فرصت برای تبیین مفاهیم بلند دینی، گسترش محبت اهل بیت (ع) و احیای سنت‌های دینی در جامعه اسلامی است و همه باید تلاش کنیم تا از برکات این ایام بهره‌مند شویم و فرهنگ بندگی، عبودیت و کرامت انسانی را در جامعه ترویج دهیم.

وی اظهار کرد: اولیای الهی همواره منشأ کرامات و عنایات ویژه‌ای بوده‌اند که ثمره یک عمر اخلاص و وارستگی آنها است و از دیر زمان، آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) منشاء هزاران کرامت و عنایت الهی بوده است که به دلیل بروز کرامات متعدد از این بانو، بزرگان و اندیشمندان لقب “کریمه” را به ایشان اختصاص دادند.

حجت‌الاسلام رضایی به فضیلت زیارت حضرت معصومه (س) اشاره کرد و گفت: امام صادق (ع) فرموده‌اند: کسی که حضرت معصومه (س) را زیارت کند و آگاه به شأن و منزلت ایشان باشد، بهشت پاداش او خواهد بود و همچنین امام رضا (ع) نیز بیان کرده‌اند: هر کس نتواند به زیارت من بیاید، باید خواهرم را در قم زیارت کند که ثواب زیارت مرا در می‌یابد.

وی در ادامه به نقش برجسته حضرت معصومه (س) در تحول فرهنگی و علمی قم اشاره کرد و گفت: شهر قم، از زمان حضور حضرت معصومه (س) در این شهر، به یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و دینی تبدیل شد که پیش از آن، قم یک منطقه کوچک و کم‌اهمیت بود، اما با ورود حضرت معصومه (س) و مهاجرت علما و بزرگان دینی، قم به مرکزی مهم برای ترویج معارف اسلامی تبدیل شد.

حجت‌الاسلام رضایی عنوان کرد: طبق گزارشات تاریخی، حضرت معصومه (س) به دلیل علاقه و محبت ویژه‌ای که به برادرشان امام رضا (ع) داشتند، تصمیم به سفر به ایران گرفتند تا به دیدار برادرشان در خراسان بروند و در سال ۲۰۱ هجری، ایشان وارد ایران شدند تا از محضر علمی و معنوی امام رضا (ع) بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: دهه کرامت تنها یک مناسبت تقویمی نیست بلکه پیامی است برای بازگشت به ارزش‌های متعالی انسانی و در سایه محبت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) باید پیوند دل‌ها با قرآن، عترت و اخلاق اسلامی محکم‌تر از گذشته برقرار شود.

لزوم روایتگری سیره اهل بیت (ع)

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان محلات نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه آغاز دهه کرامت امسال همزمان با حادثه دلخراش شهدا و مصدومان اسکله شهید رجایی بندرعباس است که جای تسلیت دارد.

حجت‌الاسلام محمد احمدی افزود: همیشه این دهه فرصتی است برای تجدید عهد با خاندان عصمت و طهارت و تبیین سیره نورانی آنان، به‌ویژه در زمینه مهربانی، کرامت انسانی و خدمت به مردم است.

دهه کرامت فرصت مناسبی برای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی

وی تصریح کرد: حضرت معصومه (س) با همه عظمت خود، الگویی برای انسانیت و مهربانی بودند همچنین امام رضا علیه‌السلام نیز در طول عمر پربرکتشان همواره مروج کرامت، محبت و مهر به مردم بودند.

حجت‌الاسلام احمدی ادامه داد: دهه کرامت یادآور این است که جامعه ایمانی باید بر پایه محبت، احترام به انسان‌ها، گسترش معنویت و خدمت بی‌منت به دیگران بنا شود و همان‌طور که حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها و امام رضا علیه‌السلام الگوی مهرورزی و عطوفت بودند، امروز هم نیاز داریم تا این ارزش‌ها را در رفتار فردی و اجتماعی خود تقویت کنیم.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان محلات تصریح کرد: برگزاری جشن‌های مردمی، مسابقات فرهنگی، دیدار با خانواده‌های شهدا و نیازمندان، جلسات روایتگری سیره اهل‌بیت (ع) و ایجاد کاروان‌های شادی و خدمت می‌تواند فضای جامعه را معطر به نام اهل‌بیت (ع) کند.

وی افزود: همچنین ترویج زیارت امام رضا علیه‌السلام و حضرت معصومه، حتی به صورت مجازی، بسیار تأثیرگذار است و موجب آشنایی بیشتر مردم با سیره نورانی آن‌ها خواهد شد.

وی تاکید کرد: امید است همه ما با الگوگیری از سیره این اهل بیت در مسیر گسترش مهر، معرفت و معنویت در جامعه گام برداریم و این دهه، فرصت بازگشت به محبت اهل بیت (ع) و ساختن جامعه‌ای روشن‌تر است که باید با نیت خالص و قلبی پر از عشق به اهل‌بیت (ع)، در این ایام تلاش کنیم تا فضیلت‌های انسانی و معنوی در جامعه‌مان گسترش یابد.

دهه کرامت فرصت طلایی برای بازگشت به مسیر کرامت انسانی است

کارشناس حوزه دینی و مذهبی اظهار کرد: این دهه به دلیل عظمت مقام این دو بزرگوار به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده است و حضرت معصومه (س) کریمه اهل بیت لقب گرفته‌اند و امام رضا (ع) ملقب به عالم آل محمد هستند که هردو، نماد و تجلی کرامت و فضیلت در مکتب اهل بیت (ع) به شمار می‌روند.

احمد سهرابی افزود: انسان ذاتاً کریم آفریده شده و در سرشت او بذر کرامت نهاده شده است با توجه به اینکه خداوند متعال انسان را اشرف مخلوقات قرار داده و دستور داده است که انسان با کسب فضائل اخلاقی و معنوی، کرامت ذاتی خود را شکوفا کند و اگر انسان از مسیر کرامت فاصله بگیرد، به تدریج دچار سقوط، فلاکت و انحطاط خواهد شد.

سهرابی تاکید کرد: در مسیر دستیابی به کرامت واقعی، هیچ راهی جز تمسک به قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) وجود ندارد و قرآن و اهل بیت، چراغ هدایت انسان به سوی فضائل و دوری از رذائل هستند، مدارا با دیگران، نیکویی، دوری از کینه، حسادت، بخل و دیگر صفات ناپسند از جمله مظاهر کرامت انسانی است که باید در زندگی فردی و اجتماعی انسان نهادینه شود.

وی ادامه داد: در زندگی امروز، بیش از هر زمان دیگری نیازمند بازگشت به مسیر خداپرستی، تقرب به درگاه الهی و بهره‌گیری از آموزه‌های قرآنی و سیره اهل بیت (ع) هستیم که غفلت از این مسیر، سقوط و از دست دادن ارزش‌های انسانی را به دنبال خواهد داشت.

سهرابی با اشاره به جایگاه حضرت معصومه (س) در تاریخ اسلام گفت: تجرد حضرت معصومه (س) علل مختلفی داشت و از جمله فضای اختناق حکومت عباسیان، زندانی بودن طولانی مدت پدر بزرگوارشان امام موسی کاظم (ع) و نبود فرد هم‌سطح برای ازدواج با ایشان از جمله دلایل بود.

وی با بیان اهمیت توجه به دختران افزود: بزرگ‌ترین سرمایه هر انسان عبودیت و بندگی خداوند است که بهره‌برداری صحیح از آن در دوران جوانی امکان‌پذیر می‌شود و اگر در دوران نوجوانی و جوانی آموزش‌های صحیح دینی، اخلاقی و انسانی به دختران ارائه شود، شخصیت آنان به گونه‌ای شکل می‌گیرد که در آینده پایه‌های یک جامعه سالم و پویا را تشکیل می‌دهند.

دهه کرامت فرصت مناسبی برای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی

حجت الاسلام سهرابی عنوان کرد: بی‌توجهی به تربیت دینی، معنوی و شخصیتی دختران در سنین جوانی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت و آموزش‌های سنین جوانی در وجود انسان نهادینه می‌شود و شکل‌گیری صحیح شخصیت در این دوران، تضمین‌کننده امنیت جسمی و روانی فرد در طول زندگی است.

وی تصریح کرد: دهه کرامت، فرصت ارزشمندی برای تقویت ارزش‌های انسانی، گسترش فضائل اخلاقی و تجدید پیمان با آموزه‌های نورانی قرآن و اهل بیت (ع) است و امید است همه ما در این دهه مبارک با الگوگیری از سیره حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) در مسیر کسب کرامت و تعالی انسانی گام برداریم.

دهه کرامت فرصت مناسبی برای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی

تجلیل از ۱۰۰ دختر شایسته استان مرکزی به مناسبت روز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر

مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در خمین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شهرستان خمین میزبان مراسم گرامیداشت روز دختر در بیت امام (ره) و تجلیل از حدود ۱۰۰ نفر از دختران شایسته استان مرکزی در روز دختر خواهد بود. دهه کرامت فرصت مناسبی برای نهادینه کردن سبک زندگی ایرانی اسلامی است.

حجت‌الاسلام سیدجواد رضوی گفت: حضرت موسی بن جعفر (ع) به عنوان باب الحوائج و حضرت معصومه (س) به عنوان کریمه اهل بیت (ع) شناخته می‌شوند و به دلیل مقام والای امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س)، این ایام به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده که فرصت بسیار مناسبی برای عبادت، انجام نذورات و کسب فیوضات معنوی است

وی تصریح کرد: در شهرستان خمین نیز با مشارکت سازمان امور بانوان استان مرکزی (سما) و معاونت امور بانوان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، مراسم گرامیداشت روز دختر در بیت امام برگزار خواهد شد که در این مراسم حدود ۱۰۰ نفر از دختران شایسته استان مرکزی که بر اساس موفقیت‌های تحصیلی، فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی، حضور در مراسم انقلابی و رعایت حجاب انتخاب شده‌اند، مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در خمین بیان کرد: این قشر به نمایندگی از تمامی دختران استان مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا