استان ها > سیستان و بلوچستان

مشارکت همه‌جانبه برای ارتقاء سلامت در سیستان و بلوچستان



دکتر محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان امروز در همایش مجمع سلامت استان سیستان و بلوچستان، با اشاره به فرصت‌ها و چالش‌های موجود استان گفت: همجواری استان با کشورهای افغانستان و پاکستان، علی‌رغم مشکلات بهداشتی این کشورها، می‌تواند فرصتی برای تعامل و توسعه منطقه‌ای باشد.

وی ادامه داد: همچنین برخورداری از مرزهای گسترده، منابع طبیعی غنی، فرهنگ و هویت بومی، موقعیت استراتژیک بندری و مردمانی صبور، ظرفیت‌های مهمی برای رشد و توسعه این منطقه را فراهم کرده است.

وی افزود: علیرغم این ظرفیت‌ها، استان با چالش‌هایی همچون بیماری‌های مشترک انسان و دام، حضور اتباع غیرمجاز، تغییرات اقلیمی، قاچاق کالا به‌ویژه دارو و غذا، مدیریت پسماند، تصادفات جاده‌ای و مرگ‌ومیر مادران و نوزادان مواجه است.

محمدی راهکارهایی نظیر اجرای سند ملی آب، برنامه ملی تأمین غذا، توسعه کشاورزی پایدار، بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر، ایجاد کارخانجات بازیافت و فرهنگ‌سازی برای کاهش تصادفات را ارائه داد و گفت: با مشارکت همه‌جانبه دستگاه ها، جامعه محلی و همکاری‌های بین‌المللی، می‌توان استان را به الگویی از توسعه پایدار تبدیل کرد.

وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تنها ۲۵ درصد از نقش سلامت را برعهده دارد و ۷۵ درصد دیگر نیازمند همکاری سایر نهادهای اجرایی است.

دکتر امامی رضوی، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورای‌عالی سلامت و امنیت غذایی، گفت: سلامت جز با خواست و مشارکت فعال مردم به دست نمی‌آید. همه نهادهای اجرایی مرتبط باید در مسیر ارتقاء سلامت مردم گام بردارند.

وی با اشاره به فرصت حضور رئیس‌جمهور، که خود پزشک است، افزود: این فرصت طلایی باید برای اجرای برنامه‌های ملی سلامت مغتنم شمرده شود، توجه به اسناد بالادستی در حوزه سلامت و امنیت غذایی، به‌ویژه بند ۶ که بر تأمین عادلانه و سالم غذای مردم تاکید دارد، بسیار حیاتی است.

وی همچنین تعریف جامعی از امنیت غذایی ارائه داد: امنیت غذایی یعنی دسترسی اقتصادی و فرهنگی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی، سالم، با مقبولیت اجتماعی و بهره‌مندی کامل بدن از مواد مغذیست.

شهرکی، معاون سیاسی استانداری سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به راه‌اندازی پویش «نه به تصادف» در تعطیلات نوروز گفت:تمام دستگاه‌ها در این پویش مشارکت داشتند. باید فرهنگ رانندگی و استفاده ایمن از خودرو را ترویج دهیم تا آمار تصادفات کاهش یابد.

وی افزود: سلامت و امنیت دو مقوله مهم‌اند و با همدلی می‌توان گام‌های بلندی در ارتقاء آنها برداشت.

دکتر احمدزاده، معاون حقوق عامه دادسرای مرکز استان نیز ضمن تسلیت حادثه هرمزگان، گفت: دستگاه قضایی در کنار ادارات مرتبط اقدامات موثری در تأمین امنیت غذایی داشته و حمایت از سلامت و امنیت غذایی تداوم خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه اسلام از قرن‌ها پیش رویکردی روشن و هدفمند نسبت به امنیت غذایی و سلامت انسان داشته است، افزود: در تعالیم اسلامی، موضوعاتی مانند ذبح شرعی دام، تفکیک میان غذاهای حلال و حرام، و پرهیز از مصرف مشروبات الکلی نه تنها جنبه‌ی عبادی دارند، بلکه در راستای تأمین سلامت جسم و روان انسان نیز قابل تفسیرند.

وی ادامه داد: رعایت اصول بهداشتی در ذبح، توصیه به مصرف غذای پاکیزه و پرهیز از مواد مضر، نشان‌دهنده‌ی نگاه پیش‌نگرانه اسلام به سلامت فرد و جامعه است و این نگاه، امروز نیز می‌تواند الهام‌بخش سیاست‌گذاری‌های حوزه سلامت و امنیت غذایی در جوامع اسلامی باشد.

دکتر مشایی، دبیرخانه مجمع سلامت استان نیز اظهار کرد: امیدواریم این گردهمایی، زمینه‌ساز تدوین راهبردهای نوین و تقویت شبکه سلامت در استان باشد، شعار ما “تغذیه سالم، زیربنای جامعه پویا” است و باید بر اصلاح سبک تغذیه با تاکید بر نان کامل، تغذیه با شیر مادر، مصرف متعادل چربی‌ها و استفاده از غذاهای ارگانیک تمرکز کنیم.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا