تقاضای تورگردان های بزرگ جهان برای ورود به ایران
به گزارش همشهری آنلاین، حرمتاله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز در نشست خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد: با توجه به درخواست و تقاضای بالای کشورهای مختلف دنیا برای حضور در جلسات B۲B، قرار شد رویدادی بزرگتر از گردهمایی ۱۴۵ توراپراتور خارجی که هفته گذشته در تهران برگزار شد، اوایل شهریورماه امسال با همت بخشخصوصی در ایران برگزار شود.
او گفت: رسالت انجمن صنفی دفاتر مسافرتی این است که گردشگر واقعی وارد ایران شود. نه این که با آمارسازی و فرصتسوزی مانع ورود گردشگر واقعی به ایران شد.
هفته گذشته ۱۴۵ توراپراتور از ۳۳ کشور جهان همزمان با برگزاری هفتمین نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ وارد ایران شدند. اتفاقی که برای نخستین بار پای گردشگری را به اکسپو باز کرد و فرصتی فراهم شد تا تورآوران بزرگ خارجی در کنار دفاتر تورآور داخلی بنشینند و مذاکرات برای تبادل گردشگر را آغاز و نتایج خوبی نصیب گردشگری ایران شود.
«حرمتالله رفیعی» رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی هوایی و جهانگردی ایران در پاسخ به این پرسش که چرا جامعه تورگردانان ایران در برپایی نشست B۲B بیش از ۱۴۰ تورگردان جهانی حضور نداشتند، افزود: حدود ۴ ماه و نیم قبل بود که مسئولان اعلام کردند قرار است این تعداد توراپراتور وارد ایران شوند و در همین خصوص با دوائر مختلف صنعت گردشگری مذاکراتی صورت گرفت. اما در نیمه دوم اسفندماه بود که به انجمن صنفی اعلام شد قرار است این اقدام صورت بگیرد. دوستان انجمن تورگردانان ایران در بخش خصوصی هم به دلیل آنکه این موضوع احتمالا دیر به آن ها اعلام شده بود، نپذیرفتند که مسئولیت این کار را بهعهده بگیرند. اما انجمن صنفی ایران علیرغم آنکه کار سخت و پیچیده و در بازه زمانی اندک بود، اقدام به برگزاری این رویداد کرد تا ایران میزبان ۱۴۵ توراپراتور واقعی از ۳۳ کشور جهان شود و مذاکرات گردشگری را تداوم بخشد.
او افزود: رئیس سابق جامعه تورگردانان ایران نیز چند روز قبل با بنده تماس گرفت و اعلام کرد تنها بخشی که می توانست نشست تورگردانان ایرانی و بین المللی را برگزار و مدیریت کند انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران بود و بابت این موضوع از ما تشکر کرد. دغدغه ما ورود گردشگر به ایران است و امیدواریم روزی برسد که نگوییم ۲ یا ۳ هزار گردشگر توسط دفاتر خدمات مسافرتی به ایران آمده است و بگوییم عین ۱۵ میلیون گردشگر واقعی نه مسافر به ایران سفر کرده اند.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران اعلام کرد: در برنامه ششم توسعه قرار بود ۲۰ میلیون گردشگر وارد ایران شود که در برنامه هفتم توسعه از این عدد هم عقب گرد داشتیم. برنامه ششم گردشگری که به جایی نرسید و حالا امیدواریم در برنامه هفتم نه به آن معنا که مسافران ورودی از آذربایجان که می خواهند از راه ایران به ارمنستان بروند یا مسافری که صبح از مرز عبور می کند و مایحتاج روزانه را از سبد زندگی ما برمی دارد و عصر هم به کشورش برمی گردد گردشگر محسوب شوند، به اهداف خود در جذب ۱۵ میلیون گردشگر برسیم.
او گفت: خوشبختانه جلسات B۲B بسیار مثبت و مفیدی در دو مقصد تهران و کیش برگزار شد که امید میرود با تفاهم و مراودات موثر که در این جلسات صورت گرفت، در آینده نزدیک شاهد دستاوردهای بسیار خوبی در صنعت گردشگری ایران باشیم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران همچنین اعلام کرد: در شرایط مذاکرات ایران و آمریکا وضعیت صنعت گردشگری کشور چندان مشخص نیست و صنعت گردشگری در شرایط برزخی به سر میبرد.
او افزود: جدای از آمار و ارقامی که از سوی بخش دولتی صنعت گردشگری اعلام میشود، اگر واقعبینانه به گردشگری ایران نگاه کنیم متوجه می شویم که این صنعت در شرایط خوبی بهسر نمی برد. بنابراین برگزاری رویدادهایی از این دست میتواند آورده بسیار خوبی در این شرایط پیچیده برای ایران داشته باشد.
حرمت الله رفیعی اعلام کرد: در جلسات B۲B هفته گذشته ۱۲۰ تورگردان ایرانی مقابل ۱۴۵ تورگردان از کشورهای مختلف دنیا نشستند و مذاکرات آن ها در تبادل گردشگر جان تازهای به صنعت گردشگری ایران بخشید. تا جایی که ما با درخواست های بسیاری مواجه شدیم که چرا ثبت نام بیشتری از تورگردانان ایرانی برای حضور در نشست ها صورت نگرفته است که متاسفانه به دلیل نبود فضا و ظرفیت بیشتر این امکان وجود نداشت.
او با تاکید بر این که حضور در مذاکرات دو جانبه تورگردانان ایرانی و بین المللی چنان اهمیت داشت که برخی دفاتر گردشگری که در نمایشگاه مهم گردشگری دوبی حضور داشتند خود را به مذاکرات B۲B میان ایران و تورگردانان بین المللی رساندند. به دلیل تقاضای بالای تورگدانان ایرانی و خارجی برای تداوم مذاکرات نیز مجبور شدیم امسال نشست دیگری برای دوستانی که نتوانستند در مذاکرات گردشگری با شرکت های بین المللی حضور داشته باشند فرصت دیگری ایجاد کنیم تا بتوانند در دهه اول شهریورماه در مذاکره با هیاتی بزرگ تر از کشورهای بیشتر از جمله کشورهای اروپایی متقاضی حضور در این رویداد، حضور پیدا کنند. همچنین شرکت هایی از هندوستان، پاکستان، روسیه، کشورهای حوزه خلیجفارس و عراق که بیش از ۸۰ درصد گردشگران ورودی ایران از این کشورها هستند دراین رویداد حضور خواهند داشت.
رفیعی با اعلام این که نگاه به کشورهای همسایه در برگزاری رویداد شهریورماه سالجاری مورد تاکید قرار دارد گفت: ۸۰ درصد گردشگری ورودی به کشور فرانسه از همسایگان این کشور هستند. بیشتر گردشگران ورودی به ترکیه را نیز با عدد ۶۰ میلیون گردشگر ورودی در سال گردشگران همسایه آن کشور تشکیل می دهند. ایران، روسیه و حتی آلمان نیز بیشتر گردشگران ورودی خود را از کشورهای همسایه شان جذب می کنند. به همین دلیل به جای توجه صرف به کشورهای خاور دور رویداد شهریورماه که با حضور جمعیت زیادی از تورگردانان بین المللی برگزار خواهد شد بر حضور گردشگران کشورهای همسایه تاکید دارد.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با تاکید بر این که سفر جمع زیادی از تورگردانان جهان به ایران صفر تا صد توسط بخش خصوصی انجام میشود و دولت تقریبا هیچ نقشی در برگزاری این رویداد ندارد اعلام کرد: بخش خصوصی به هیچ وجه نباید متکی به دولت باشد. چون فعالیت گردشگری برخلاف صنوف دیگر کاملا در اختیار بخش خصوصی است و دولت تنها کمتر از ۱۰ درصد در این حوزه نقش دارد.
او با تاکید بر این که صنعت گردشگری در ایران هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است افزود: گردشگری در اذهان عمومی مردم جهان جا افتاده و در سبد خانوار دنیا قرار گرفته است. اما اینکه حق گردشگری توسط بخش دولتی ادا میشود یا نه؟ متاسفانه باید بگوییم نه!
حرمت الله رفیعی گفت: بخش گردشگری ایران به دنبال منافع ملی کشور است. این که بنده میگویم هزینه سفر در ایران گران است و از سال ۹۴ یک تنه در اعتراض به گران کردن قیمت بلیت پرواز ایستادم اگر چه با شکایت ایرلاین ها مواجه شدم اما بعد از این سال ها دولت به این نتیجه رسید که باید قیمت سوخت ایرلاین ها را نیمه آزاد کندد. چون قیمت یک لیتر آب ۱۲ هزار تومان است و قیمت یک لیتر بنزین هواپیما ۶۰۰ تومان بود و آن ها حق گران کردن قیمت بلیت را با سوبسیدهای ارایه شده از سوی دولت نداشتند. مدام اعلام می کردیم ایرلاین ها بخش خصوصی هستند و سوبسید میگیرند و برای مردم گردنکشی میکنند و هزینههای بلیت را خارج از عرف جهانی به طور مداوم افزایش می دهند.
رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران اعلام کرد: مالیات بیجا بر گرده صنعت گردشگری کشور نشسته است. ادارات بیمه و سازمان تامین اجتماعی دفاتر گردشگری را آزار میدهند و اقدامات آن ها ترمزی است که نمیگذارد گردشگری ایران در جایگاه خود قرار بگیرد. قوانین غیرمتعارف وضع میشود و در این شرایط، ایرلاینهای به گونهای رفتار میکنند که یک بلیت هواپیمای تهران – پاریس که باید ۴۰ میلیون تومان باشد ۱۴۰ میلیون تومان به مردم در ایران می فروشند. چرا باید اینطور باشد؟