جامعه > قضایی و حقوقی

روند رسیدگی به پرونده‌ها از بدو تا ختم باید توسط وکلا پیگیری شود



ارتباط فردا: با عنایت به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر مردمی بودن و مردمی ماندن قوه قضائیه و در راستای عمل به دستورات ریاست قوه قضائیه مبنی بر حضور مسئولان، مدیران قضائی و قضات در بین مردم و ارتباط بدون واسطه و چهره به چهره با مراجعان، حجت‌الاسلام و المسلمین علی مظفری معاون قضائی قوه قضائیه با حضور در مرکز ارتباطات مردمی قوه قضائیه به مشکلات ۱۴ نفر از مراجعان رسیدگی کرد.

معاون قضائی قوه قضائیه در این دیدارها که با حضور سید علی اصغر رفاهی مدیر کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه برگزار شد، ضمن استماع مسائل و مشکلات مراجعان دستورات لازم را برای رفع این مشکلات صادر کرد.

وی در حاشیه این دیدارها، اظهار کرد: جلسه ملاقات امروز متفاوت‌تر از جلسات قبل بود. در برنامه ملاقات امروز مدیر کل عفو و بخشودگی معاونت قضائی و کارشناس مربوط به پرونده‌ها حضور داشتند و این موضوع برای بررسی سوابق پرونده و شناخت دقیق مطالبات مراجعان کمک کننده بود.

بررسی درخواست‌های عفو مراجعان در کمیسیون عفو و بخشودگی

حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری در تشریح مهمترین درخواست‌ها و مطالبات مراجعان در برنامه ملاقات امروز، گفت: تعدادی از مراجعه کنندگان متقاضی عفو بودند که برخی از درخواست‌های این عزیزان در گذشته بررسی و حتی با عفو آنها موافقت شده بود که به اطلاع مراجعه کنندگان رسید. برخی از درخواست‌ها نیز در در روند رسیدگی کمیسیون عفو و بخشودگی قرار گرفت. برخی از مراجعان نیز درخواست اعمال ماده ۴۷۷ داشتند که به فراخور هر کدام از این درخواست‌ها دستورات لازم صادر شد.

وی افزود: امیدواریم نتایج زحمات همکاران ما در اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه مثمر ثمر باشد و زمینه احقاق حقوق مراجعه کنندگان و رضایتمندی آنان حاصل شود.

رسیدگی فوق‌العاده به پرونده‌ها در ایام تعطیلات

معاون قضائی قوه قضائیه یادآور شد: در سال گذشته و در ماه‌های پایانی پرونده‌های زیادی در معاونت قضائی قوه قضائیه مورد بررسی قرار گرفت. از دو هزار پرونده موجودی این معاونت در انتهای سال، حدود هزار و ۸۰۰ پرونده رسیدگی شد و این حاصل تلاش و کار جهادی همکاران ما در این معاونت است. همکاران ما در شرایط تعطیلاتی که بر اثر ناترازی انرژی حادث شد پرونده‌های قضائی مراجعه کنندگان را در منزل رسیدگی کرده و نتایج این رسیدگی را در سریع‌ترین زمان ممکن منعکس می‌کردند. این موضوع باعث شد که سرعت رسیدگی به پرونده‌ها افزایش چشم‌گیری داشته باشد به نحوی که ریاست قوه قضائیه در جلسه شورای عالی قضائی از زحمات همکاران ما در این معاونت تشکر کردند.

وی با تاکید بر اینکه آشنایی مراجعان با مبانی حقوقی سهم زیادی در رسیدگی سریع به پرونده‌ها و رضایتمندی مردم دارد، تاکید کرد: از مراجعان محترم درخواست می‌شود اگر در پرونده مورد نظرشان وکیل حضور دارد همراه با وکیل خود در جلسه ملاقات مردمی حضور پیدا کنند چرا که آشنایی با مبانی حقوقی و رویه‌های قضائی نقش تعیین کننده‌ای در تحقق مطالبات و خواسته‌های آنها دارد.

روند رسیدگی به پرونده‌ها از بدو تا ختم باید توسط وکلا پیگیری شود

حجت‌الاسلام والمسلمین مظفری خاطرنشان کرد: سیستم دادرسی در کشور ما عادی است در حالی که برای تحقق کامل عدالت باید روند رسیدگی به پرونده از بدو تا ختم توسط وکلا پیگیری شود؛ وقتی که افراد شخصاً اقدام به پیگیری پرونده‌های قضائی می‌کنند برای آنها شبهاتی پیش می‌آید. وقتی افراد بدون هیچ تخصصی اقدام به اقامه دعوا می‌کنند باید بپذیریم که بروز این شبهات به دلیل عدم آشنایی با مبانی حقوقی و قضائی امری امکان ناپذیر است؛ بنابراین ضرورت دارد مرجعی برای رفع شبهات این افراد وجود داشته باشد. در حال حاضر این رسالت خطیر برعهده اداره کل ارتباطات مردمی قوه قضائیه است.

تلاش برای رفع شبهات حقوقی و قضائی مراجعان

وی ادامه داد: در جریان این برنامه‌های ملاقات روند رسیدگی به پرونده و سیر قضائی آن برای مراجعه کننده شرح داده می‌شود و این موضوع برای رفع شبهات ایجاد شده برای مراجعه کنندگان بسیار اثرگذار است.

وی با تاکید بر اهمیت رضایتمندی مردم از دستگاه قضائی، تصریح کرد: اگر در پرونده‌ای شبهه‌ای وجود داشته باشد و مراجعه کنندگان درخواست رسیدگی مجدد به پرونده را داشته باشند پرونده مجدداً توسط همکاران ما در معاونت قضائی بررسی می‌شود.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا