ماجرای باغدارانی که از قنات باغ فیض زنده بیرون آمدند
همشهری آنلاین – سمیرا باباجانپور : آب این قنات قدیمی از زیر کوههای مرادآباد آغاز شده و با گذشتن از محله پونک به سمت باغ فیض امتداد مییابد و سرانجام مظهر قنات در حیاط امامزاده بیرون میزند. «عباس حیدری» از قدیمیهای محله باغ فیض میگوید: «باغ فیض یک قنات داشت و همین یک قنات عامل اصلی سرزندگی و طراوت باغهای این روستا بود. اهالی غیرت خاصی نسبت به این قنات داشتند و هرکدام بهنوبت مسئولیت لایروبی و مراقبت از قنات را بر عهده میگرفتند.»
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
حیدری می گوید:« روایتی را از پدرم شنیدهام که روزی حاج ابوالحسن و حاج مهدی از باغداران باغ فیض برای لایروبی قنات رفته بودند. به دلیل انباشت گلولای آب جمع شده بود. بعد از اینکه مسیر قنات را باز میکنند به دلیل هجوم حجم زیاد آب قنات، متأسفانه آب آنها را با خود میبرد. همه سر مظهر قنات در امامزاده باغ فیض جمع شده بودند. زنان شیون و گریه میکردند و مردها به سر و سینه میزدند. مطمئن بودیم که آب جنازهشان را خواهد آورد. ولی در کمال ناباوری زنده از آب بیرون آمدند. زخمی شده بودند ولی جان به در بردند. اهالی نماز شکر خواندند و گوسفند قربانی کردند و میان روستاییان پخش کردند.»
«احترام فدایی» همسر عباس آقا، نیز میگوید: «آب قنات برای اهالی متبرک بود. هرسال برای پخت سمنو گندم را ابتدا در قنات میگذاشتیم تا آنجا خیس بخورد. آب زلال و پاک بود و این را تبرک سمنوی نذری میدانستند.»قنات باغ فیض چند سالی به دلیل ساختوساز و بیتوجهی خراب میشود، ولی اهالی با کمک یکدیگر دوباره آن را احیا میکنند.