سرانه درآمدی لرستان نصف کشور است
به گزارش خبرنگار مهر، امید امیدی امروز سهشنبه در همایش تقدیر از کشاورزان نمونه لرستان، ضمن قدردانی از تلاش کشاورزان و تولیدکنندگان نمونه حوزه کشاورزی، اظهار داشت: از سال گذشته استاندار دستور کاری برای تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی استان ابلاغ کردند.
درآمد سرانه لرستان تقریباً نصف درآمد سرانه کشور است
وی گفت: این برنامه جامع مشتمل بر بخشهای مختلفی است که اصلیترین بخش آن مربوط به حوزه کشاورزی است و مهمترین شاخصهای کشاورزی که در این برنامه ذکر شده توسعه کشتهای گلخانهای و افزایش تولید گندم و حبوبات است.
معاون اقتصادی استانداری لرستان، تصریح کرد؛ انتظار میرود با همراهی و همت والای کشاورزان استان و البته با پشتیبانی دولت بهویژه استانداری و جهاد کشاورزی استان بتوانیم این برنامه را محقق کنیم.
امیدی، افزود؛ بدون شک در صورت تحقق این برنامه، عوائد آن به تمام افراد جامعه خواهد رسید؛ زیرا با افزایش تولید، اشتغال و درآمد سرانه استان نیز بالا خواهد رفت.
وی بیان داشت؛ علیرغم تمام ظرفیتهای استان، در حال حاضر درآمد سرانه استان تقریباً نصف درآمد سرانه کشور است و متأسفانه از گذشتههای دور تاکنون استان لرستان نتوانسته به جایگاه واقعی و شایسته خود برسد.
کشت گلخانهای باید به ۴۶۰ هکتار برسد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان، گفت: استانی که ۵۵۰ میلیمتر میانگین بارشهای سالانه دارد باید در حوزه کشاورزی بسیار قویتر باشد، همچنین در حوزه کشت گلخانهای علیرغم تلاشهای بسیار زیاد در طول سالهای اخیر سطح گلخانهها از ۳۰ هکتار به ۱۰۸ هکتار گلخانه رسیده که هنوز فاصله زیادی با استانهای دیگر داریم.
امیدی، ادامه داد؛ تأکید استاندار بر توسعه کشت گلخانهای است و هدفگذاری شده تا در طی چهار سال آینده و رسیدن به افق طرح راهبردی و عملیاتی استان، سطح گلخانههای استان چهار و نیم برابر افزایش پیدا کرده و حداقل به ۴۶۰ هکتار برسد.
وی یادآور شد؛ یکی از راههای توسعه گلخانهها، همکاری کشاورزان و قراردادن اراضی باکیفیت در اختیار سرمایهگذاران داخل یا خارج استانی است که از این طریق امیدواریم رشد قابلتوجهی در حوزه گلخانه داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان، بیان داشت: باید سعی کنیم از سیستم کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی مدرن و پایدار حرکت کنیم، کشاورزی باید همراه با زنجیره ارزش و زنجیره تأمین باشد؛ یعنی زنجیرهای از مزرعه تا سفره مردم داشته باشیم که در کنار آن صادرات هم صورت بگیرد. باید شرکتهای مدیریت صادرات در استان ایجاد شوند که محصولات باکیفیت کشاورزی را صادر کرده و در مقابل آن ارز و تجهیزات سرمایهگذاری وارد کنند.