حسینی کیا: حل بحران مدیریت آب در برنامه هفتم پیش بینی شده است
سید جواد حسینیکیا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مواجهه کشور با بحران آب تاکید کرد: در حال حاضر تأمین نیازهای آبی برای مصارف مختلف در بسیاری از نقاط دنیا، بهویژه در ایران، یکی از اساسیترین چالشهای پیشروی مردم و برنامهریزان است. حل این موضوع نیاز به کمک مردم از طریق فرهنگ صرفه جویی و تلاش مسئولین برای تامین آب شرب در کشور است.
وی با بیان اینکه «عبور از بحران کمآبی به عنوان یک چالش جدی نیازمند همکاری همهجانبه دولت، کشاورزان و مردم است»، ادامه داد: میتوان با بهکارگیری روشهای علمی و کارشناسی مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان مصرف کنندگان بیش از ۷۰ درصد منابع آبی کشور، از بحرانهای آینده جلوگیری کرد. کمبود منابع آبی نیازمند مدیریت صحیح مصرف آب و تغییر نگرش مصرف کننده بوده و فرهنگ سازی مصرف آب در کشور نیازمند تعامل و همکاری رسانهها است؛ نقش رسانههای مختلف از جمله صدا و سیما در اطلاع رسانی و نهادینه کردن فرهنگ صرفه جویی در بین مردم بسیار حائز اهمیت است.
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به نقش دولت و دستگاههای اجرایی در زمینه مدیریت بحران آب در کشور گفت: همان طور که به نقش مهم مردم در مصرف آب و فرهنگ بهینه مصرف کردن آب در کشور اشاره شد، باید به نقش مهم دولت و مسئولان در تامین آب شرب و کشاورزی نیز اشاره کرد؛ دولت چهاردهم از الان باید برای تامین آب در فصل تابستان فکر و اقدامی جدی داشته باشد؛ یعنی به هر میزان که چاههای آب و کشاورزی لازم است به شکلی اصولی آب برداشت شود. همچنین خطوط انتقال آب به شرق کشور باید تکمیل و اجرایی شود تا استانهای کم آب به میزان لازم از این نعمت برخوردار شوند. نصب آب شیرین کن به ویژه در نقاط جنوبی و شرقی کشور نیز بسیار حائز اهمیت خواهد بود. همچنین لازم است دولت و مسئولان مربوطه میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای کشور را مدیریت کنند تا امسال از قطعی آب و برق و چالشهای مربوطه به سلامت گذر کنیم.
حسینی کیا در پایان به پیشبینیهای انجام شده در برنامه هفتم پیشرفت در حوزه آب اشاره و عنوان کرد: در سند برنامه هفتم توسعه، صراحتاً به کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی اشاره شده و عدد و هدف آن نیز مشخص شده است؛ همچنین در سند ملی امنیت غذایی نیز این موضوع منعکس شده است اما اجرای این موارد نیاز به ابزارهایی دارد که بسیاری از آنها مستلزم قانونگذاری دقیقتر در مجلس شورای اسلامی است. رفع ناترازی منابع آب و ارتقاء بهرهوری آن در برنامه هفتم پیش بینی و تدوین شده و اجرای آن میتواند نقطه عطفی در مدیریت آب کشور باشد.
انتهای پیام