«گولان»، ماهی پرافتخار در تقویم کردستان
اردیبهشتماه، سالروز سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان کردستان، همواره در اذهان مردم این خطه از ایران اسلامی به عنوان نقطه عطفی در مسیر توسعه و پیشرفت این استان ثبت شده است.
سفری که نه تنها نشان از توجه ویژه رهبر انقلاب به این منطقه داشت، بلکه با تدابیر و رهنمودهای ایشان، زمینه ساز تحولات بنیادین در عرصههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی شد.
سفر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در روز ۲۲ گولان سال ۱۳٨٨ به استان کردستان بدون شک یک نقطه عطف مهم تاریخی در این خطه ولایت مدار و شهید پرور است که دستاوردها و برکات عظیمی را در ابعاد و بخشهای مختلف برای جای جای استان بە همراە داشت.
در این روز تاریخی و ماندگار مردم فهیم و انقلابی استان بعد از سالها چشم انتظاری، شاهد حضور گرم و صمیمی مقام معظم رهبری در دیار خود بودند که برکات فراوانی را بە همراە داشت و خاطرەای چنان شیرین را در اذهان رقم زدە کە ۲۲ گولان را برای مردم کردستان بە خاطرەای ابدی تبدیل کردە است.
سفری پنج روزە اما مملو از دیدارهای مردمی و سخنرانیها و رویدادهای مهم کە حامل پیامهای عمیق و ماندگاری برای مردم مومنپرور کردستانی بود.
حضور و استقبال بینظیر مردم از مقام معظم رهبری یادآور خاطرات ماندگاری است کە نسل بە نسل منتقل شدە و روز ۲۲ گولان، این روز شکوهمند که در تقویم کردستانیها ماندگار شدە، یادآور استقبال بسیار گرم و چشمگیر مردمی است که با حضور خود بار دیگر ولایتمداری کردها را بە رخ جهانیان کشیدند.
همچنین حضور مقام معظم رهبری در استان کردستان نشان دهندە توجە ویژە ایشان بە اقوام مختلف ایرانی بە ویژە کردها بود و حامل پیامی مهم مبنی بر وحدت و همدلی میان همە اقوام ایرانی بود.
مقام معظم رهبری در سفر تاریخی خود بە استان، کردستان را سرزمین هنر و فرهنگ و فداکاریهای بزرگ نامیدند کە نشان از توجە و اهمیت ایشان بە بحث فرهنگ و هنر اقوام مختلف ایرانی داشت.
توجه به ظرفیتهای کردستان
مقام معظم رهبری در این سفر با اشاره به ظرفیتهای بالای کردستان در زمینههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، معدن، گردشگری و … بر ضرورت توسعه و پیشرفت این استان تأکید کردند و هموارە بە این امر تاکید داشتند کە «کردستان باید به جایگاهی درخور شأن در کشور دست یابد و مردم این استان از امکانات رفاهی و آموزشی مناسب برخوردار باشند.»
سفر مقام معظم رهبری به کردستان، در آن سالها بازتاب گستردهای در رسانهها و افکار عمومی بە دنبال داشت و پیام وحدت و همدلی ایشان، در اقصی نقاط کشور طنینانداز شد.
تاثیرات ماندگار
سفر مقام معظم رهبری به کردستان، بدون شک یکی از مهمترین رویدادهای تاریخی این استان است و تاثیرات مثبت آن تا به امروز نیز به وضوح قابل مشاهده است و بە روند توسعه و پیشرفت در این استان سرعت بخشید و فضای مثبتی را برای گفتوگو و تبادل نظر میان اقوام مختلف ایرانی ایجاد کرد.
علاوه بر موارد ذکر شده، سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان، دستاوردهای دیگری نیز به همراه داشت که از جمله می توان به افزایش روحیه امید و انگیزه در میان مردم کردستان، جلب توجه سرمایهگذاران به این استان، تقویت زیرساختهای عمرانی و اقتصادی در کردستان و توسعه فعالیتهای فرهنگی و مذهبی در این استان اشاره کرد.
سفر رهبر معظم انقلاب به کردستان، برگی زرین در تاریخ این استان به یادگار گذاشت و یادآور تعهد و توجه ایشان به همه اقوام ایرانی و تلاششان برای آبادانی و پیشرفت ایران اسلامی بود.
بعد فرهنگی دستاوردهای سفر مقام معظم رهبری به کردستان، بسیار شایسته است
می توان برکات این سفر را در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دسته بندی کرد.
در بعد فرهنگی دستاوردهای این سفر بسیار شایسته است و تاریخ، بنا، قدمت، میراث هنری، فرهنگی و موسیقی و هنرپیشگان ابعاد دیگر کردستان است و بعد فرهنگی آن را متمایز کرده و سرپا نگه داشته است.
کردستان در حساسترین سالهای تاریخ انقلاب اسلامی درگیر مسائل مرزی، جنگ و عملیاتهای مختلف و درگیری گروهکهای معاند بوده است، تاکید رهبر انقلاب بر این بود که از فرهنگی بودن کردستان غفلت نشود.
تحقق ۱۰۰ درصدی مصوبات سفر مقام معظم رهبری به کردستان
اجرای هزار و ۲۵۸ پروژه مصوب سفر رهبر معظم انقلاب در استان ۱۰۰ درصد تحقق پیدا کرده است.
کل اعتبارات مصوب شده در سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) به استان فرهنگی کردستان که از منابع مختلف شامل دفتر مقام معظم رهبری ( مدظله العالی )، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره )، نهاد ریاست جمهوری، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و … است، ۸ هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال است که در سالیان بعد اعتبارات بیشتری به این پروژه ها تزریق شد و اعتبار تخصیص یافته به استان در بخش های مختلف افزایش قابل توجهی یافت.
۸۰ درصد این اعتبارات در چهار سال نخست بعد از سفر رهبری در زمانی که نرخ ارز ۲۳ هزار ریال بود، تحقق یافت.
همچنین از سال ۱۳۸۸ تاکنون تزریق اعتبار از دفتر مقام معظم رهبری (مدظله العالی ) به استان کردستان برای اجرای طرحهای عمرانی همچنان تداوم داشته است و بعد از ۱۵ سال از سفر معظم له به استان همچنان از عنایات ویژه این سفر به استان برخوردار هستیم، بهطوری که ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تا پایان سال ۱۴۰۲ به استان از محل اعتبارات استانی تخصیص یافته است.
از شاخص ترین پروژه های سفر رهبری می توان به احداث بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی کوثر سنندج، راه اندازی کارخانه لاستیک بارز و اجرای نهضت گازرسانی به روستاها و واحدهای صنعتی، احداث سدعباس آباد بانه و آب رسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس اشاره کرد که در پانزدهمین سالگرد سفر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به کردستان از یک هزار و ۲۵۸ طرح مصوب، چهار طرح شامل طرح های بهسازی راه اصلی سنندج – مریوان باشماق، دارالقرآن بینالمللی سنندج، دانشگاه علوم قرآنی سنندج و سایت صدا و سیما تا تکمیل نهایی باقی مانده است که امیدواریم با عنایات ویژه معظم له و دولت سیزدهم شاهد تکمیل پروژه های باقیمانده از سفر مقام معظم رهبری به استان باشیم.
انتهای پیام