سفر به آستان امامزاده سلطان مطهر(ع)
همشهری آنلاین-مژگان مهرابی: بنای بقعه این امامزاده معماری منحصر به فردی دارد و از ظاهر آن می توان پی برد پیشینه آن به چند صد سال قبل برمی گردد.
امامزاده سلطان مطهر(ع)
نشانی: اگر به طرف شمالشرقی بومهن حرکت کنید و وارد بلوار امام رضا(ع) شوید، به مرقد امامزاده سلطان مطهر میرسید.
امکانات: وضوخانه، سرویس بهداشتی، نیمکت
معرفی: بقعه امامزاده سلطان مطهر(ع) بهعنوان مهمترین جاذبه مذهبی شهر، در محله ده بومهن (گوشه شمالشرقی شهر) واقع شده است.
مهمان الیاس نانوا
در روایت پژوهشگران درباره امامزاده سلطان مطهر(ع) و در نسخ خطی آمده است: «مطهر، محمد و یحیی از قزوین روی به ولایت تهران نهادند و چون به شهر رسیدند، محمد و یحیی را شهید کردند. مطهر بن امام جعفر صادق(ع) رو به ولایت دماوند نهاد و بسیار جراحت به وی رسیده بود. وقتی به بومهن رسید، در خانه الیاس کمال نانوا فرود آمد و ۴۰روز بیمار بود. بعد به شهادت رسید.» سازه زیارتگاه سلطان مطهر(ع) مربوط به پایان قرن هشتم و اوایل قرن نهم هجری است و از نظر سبک معماری و پلان با امامزاده ابراهیم بابلسر و برج سلطان بابل قابل مقایسه است.
مقبره برادر امام رضا(ع)
معماری بقعه این امامزاده به شکل هشتضلعی ساخته شده است. این نوع بناها گنبد دارند و شبیه آنها را میتوان در شهرهای شمالی کشور دید. این سبک معماری بهعلت اوضاع طبیعی و جوی خاص در شمال ایران ماندگاری بیشتری یافته است. بقعه امامزاده سلطان مطهر(ع) از یک محوطه نسبتا وسیع تشکیل شده که با دیوار محصور شده است. البته چند ایوان هم دارد که در ۵۰سال اخیر، اهالی با خشت و گل آنها را بنا کردهاند. بد نیست بدانید زیارتگاه امامزاده سلطان مطهر(ع) بهعنوان مهمترین جاذبه مذهبی منطقه در این سالها با استقبال قابل توجه زائران مواجه بوده است. بهتازگی شجرهنامهای از آستان قدس رضوی بهدست آمده که نشان میدهد سلطان مطهر(ع)، برادر تنی امام رضا(ع) است.