استان ها > خراسان رضوی

۱۷ کتابخانه عمومی تا پایان امسال در خراسان رضوی به بهره‌برداری می‌رسد



حسین نوربخش ۲۹ اردیبهشت، در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کاشمر گفت: یکی از سیاست‌های سال ۱۴۰۴ استفاده بیشتر از ظرفیت انجمن‌ها به عنوان یک شورای سیاست‌گذاری و تخصصی در موضوع فرهنگی و کتابخانه‌ای است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه در هرسال ۶ جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی در هر شهر برگزار می‌شود اگر خود مسئولان در این جلسات حضور داشته باشند بسیاری از مصوبات و موضوعات بهتر به سرانجام خواهد رسید.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه شهرستان کاشمر در بسیاری از شاخص‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای مقام‌های خوبی دارد، افزود: خراسان رضوی به لحاظ کتابخانه‌های سیار در کشور رتبه اول را دارد.

وی با بیان اینکه کاشمر یکی از شهرستان‌هایی است که کتابخانه سیار دارد، گفت: خراسان رضوی با داشتن ۱۳ کتابخانه سیار در کشور برتر است.

نوربخش ادامه داد: خوشبختانه هم‌افزایی خوبی بین انجمن کتابخانه‌های عمومی کاشمر با شهرداری و شورای شهر ایجاد شده است که جای تقدیر دارد.

وی با اشاره به اینکه به زودی با همکاری شهرداری یک دستگاه اتوبوس برای کتابخانه سیار در کاشمر کار خود را آغاز خواهد کرد، افزود: کار فرهنگی و کتابخانه‌ای و زیربنایی مطالعاتی با این هم‌افزایی‌ها شتاب بهتری می‌گیرد و مردم خود شهرستان بهره‌بردار تمامی این فعالیت‌ها هستند.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی با بیان اینکه کتابخانه‌های سیار از قدمت بسیاری در تاریخ ایران برخوردار است، تصریح کرد: آنچه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به عنوان یک سیاست و هدف ویژه تحت عنوان کتابخانه سیار پیگیر بوده از سال ۹۵-۹۶ است.

وی خاطرنشان کرد: برخلاف گذشته تجهیز و راه‌اندازی کتابخانه سیار بسیار مدرن‌تر از آن چیزی شده که همین الان کتابخانه سیار کاشمر از آن برخوردار است.

نوربخش در خصوص یکی از شاخص‌های کتابخانه سیار گفت: یکی از این شاخص‌ها این است که کتابخانه سیار باید کتابخانه سبز باشد، بدین معنی که اتوبوسی که می‌خواهد برای کتابخانه سیار به کاری گیری شود حتماً باید پنل خورشیدی، بخش‌های مختلف، موتور برق، قفسه‌های مخصوص و… داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه آخرین کتابخانه سیاری که تجهیز شده در مشهد فعالیت دارد، اظهار کرد: خراسان رضوی مرجع تمامی استان‌ها برای ایجاد کتابخانه سیار است.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی هزینه راه‌اندازی کتابخانه سیار را حدود ۲ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر یک وانت و دو اتوبوس داریم که برای کتابخانه سیار باید تجهیز شود.

وی عضویت در کتابخانه‌های سیار را رایگان دانست و افزود: با توجه به اینکه تهیه کتاب‌ها نیاز به هزینه بالایی دارد اما برخی که به امانت می‌برند دیگر برگشت نمی‌دهند.

نوربخش در ادامه با بیان اینکه امسال ۱۷ پروژه کتابخانه‌ای در شهرهای مختلف آماده افتتاح داریم، اظهار کرد: در حال حاضر پنج پروژه آماده افتتاح است که طی هفته‌های آینده در نیشابور، سبزوار، صالح‌آباد و دیگر شهرها به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: امیدواریم امسال کتابخانه‌های سیار هم که یکی برای شهرستان کاشمر است به بهره‌برداری برسند و به اهداف خود برسیم و بتوانند به خوبی ارائه خدمت کنند.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی گفت: تلاش می‌شود خراسان رضوی از نظر زیربنایی و شاخصه‌های کتابخانه‌ای به وضعیت مطلوبی برسد که در بخش‌هایی توانسته‌ایم به این شاخص‌ها برسیم.

جذب جوانان به سمت کتاب و کتاب‌خوانی کار بسیار سختی است

سید مهدی عصمتی مقدم، رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کاشمر در ادامه گفت: کتابخانه‌های عمومی مکانی فرهنگی و پناهگاهی برای فکر، اندیشه و آگاهی بخشی است.

وی افزود: با توجه به سرعت گرفتن اطلاعات موضوع کتاب و کتاب‌خوانی و اینکه جایگاهی را برای آرامش و افزایش علم و دسترسی به اطلاعات و پژوهش فراهم کنیم بسیار حائز اهمیت است.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان کاشمر جذب جوانان را به سمت کتاب و کتاب‌خوانی کار بسیار سختی دانست و تصریح کرد: جذب جوانان نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، ایجاد زیرساخت‌های لازم و هم‌افزایی بین نهادهای مختلف است.

وی با اشاره به فعالیت‌های سازمان‌های فرهنگی و اجرایی در ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی، تصریح کرد: حضور مؤثر در این عرصه می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کند. امیدواریم با اجرای برنامه‌های فرهنگی، بستر لازم برای جذب جوانان به سوی کتاب و مطالعه فراهم شود؛ بی‌تردید، به‌ روزرسانی منابع و توسعه فضاهای کتابخانه‌ای از عوامل مؤثر در جذب مردم به کتاب و کتاب‌خوانی خواهد بود.

عصمتی مقدم در ادامه به وجود زیرساخت‌های مناسب در برخی از روستاهای شهرستان اشاره کرد و گفت: ما تلاش کرده‌ایم تا با استفاده از امکانات موجود، فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی را در سطح شهرستان ترویج دهیم؛ همچنین در نظر داریم تا در نقاط مختلف شهرستان، فضاهایی به عنوان ایستگاه‌های کتاب و مطالعه راه‌اندازی کنیم.

وی با بیان اینکه در برخی روستاها به دلیل نبود کتابخانه، در دهیاری‌ها و مساجد مکانی برای مطالعه در نظر گرفته شده است، افزود: می‌توان در بلوار سید مرتضی به عنوان بزرگ‌ترین پارک خطی شرق کشور نیز ایستگاه کتاب‌خوانی راه‌اندازی کرد.

اکنون ۴۰۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌ شهرستان موجود است و حدود ۱۷ هزار نفر عضو کتابخانه‌های شهرستان هستند.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا