اخبار دانش > دانش

بازگشت مثلث وحشت | اتفاقات اخیری در مثلث برمودا حاشیه‌ساز شده است



به گزارش همشهری آنلاین، برای مدتی، همه‌چیز به‌نظر می‌رسید که پایان یافته و دانشمندان این افسانه‌ها را بی‌پایه می‌دانستند؛ خلبانان خطاهای انسانی را مقصر عنوان می‌کردند و شکاکان همه‌چیز را به بدی آب‌وهوا و تصادف نسبت می‌دادند. اما حالا و در سال ۲۰۲۵، ترس بازگشته و این‌بار با داده‌های واقعی همراه شده است.

چه چیزی تغییر کرده است؟

به ‌تازگی پژوهشگرانی که فعالیت‌های لرزه‌ای اعماق دریا و ناهنجاری‌های مغناطیسی را تحلیل می‌کردند، به الگوهایی دست یافته‌اند که به‌راحتی قابل توضیح نیستند و همه‌ آنها به یک ناحیه خاص از اقیانوس اطلس بین میامی، برمودا و پورتوریکو اشاره دارند. به‌ویژه، تیمی از مؤسسه اقیانوس‌شناسی نروژ که به نقشه‌برداری از بستر اقیانوس مشغول بود، گودال‌های زیرسطحی و میدان‌های حباب متان را شناسایی کرد که می‌تواند باعث تغییر ناگهانی در شناوری شود؛ آنقدر شدید که حتی کشتی‌های بزرگ را بدون هشدار غرق کند. همزمان، داده‌های ماهواره‌ای از مأموریت SWARM ناسا، افزایش ناهنجاری‌های مغناطیسی را در این ناحیه نشان می‌دهد؛ به‌ویژه در شرایط جوی خاص. دیگر این داستان، روایت ارواح و هیولاها نیست؛ بلکه ماجرای نیروهای غیرقابل پیش‌بینی طبیعت است و شاید ما آنها را دست‌کم گرفته‌ایم.

علمِ پشتِ ترس

فوران‌های متان هیدرات

زیر کف اقیانوس اطلس، ذخایر عظیمی از متان هیدرات وجود دارد. وقتی این لایه‌ها دچار اختلال شوند، می‌توانند فوران کنند و گاز را به سطح بفرستند و چگالی آب را به‌شدت کاهش دهند. کشتی‌هایی که روی این ناحیه شناورند، بلافاصله شناوری خود را از دست می‌دهند و غرق می‌شوند؛ بدون هیچ پیام اضطراری، بدون هیچ لاشه‌ای.

ابرهای ۶‌ضلعی و بمب‌های هوایی

در مطالعه‌ای ماهواره‌ای در سال۲۰۱۶، هواشناسان ابرهایی به شکل ۶‌ضلعی بر فراز مثلث شناسایی کردند که می‌توانند بمب‌های هوایی ایجاد کنند؛ انفجارهایی ناگهانی از باد با سرعتی بیش از ۲۷۰کیلومتر در ساعت. این بادها آنقدر قدرتمند هستند که می‌توانند هواپیماها یا کشتی‌ها را واژگون کنند.

نقاط گردابه‌ای مغناطیسی

مثلث برمودا در نزدیکی یکی از معدود نواحی انحراف مغناطیسی زمین قرار دارد؛ جایی که شمال جغرافیایی و شمال مغناطیسی برهم منطبق می‌شوند. این پدیده می‌تواند سیستم‌های ناوبری (حتی در هواپیماهای مدرن) را مختل کند و منجر به انحرافات غیرمنتظره در مسیر شود.

بیشتر بخوانید:

  • ایران شرقی به‌جای افغانستان | صحبت‌های استاد باستان‌شناسی در تلویزیون همشهری

اتفاقات اخیری که باعث نگرانی شده‌اند

۲۰۲۳: یک کشتی باری با ۱۲خدمه، تنها ۴۰دقیقه پس از ورود به حریم هوایی مثلث، از روی رادار ناپدید شد. هیچ‌گونه لاشه‌ای یافت نشده است.

۲۰۲۴: یک هواپیمای شخصی دچار اختلال کامل الکترونیکی شد. خلبان بعدا گفت: «احساس می‌کردم هواپیما حرکت نمی‌کرد.» با اینکه مشخص بود با سرعت ۸۰۰کیلومتر در ساعت حرکت می‌کرده است.

ژانویه۲۰۲۵: کاوشگرهای اعماق دریا که برای نقشه‌برداری از بستر اقیانوس اعزام شده بودند، بلافاصله پس از نزول دچار اختلال شدند؛ تمام داده‌های ارسالی قطع شد.

چرا باید برایمان مهم باشد؟

چه مثلث برمودا رازهای باستانی در خود داشته باشد چه نه، یک چیز قطعی است: این ناحیه، منطقه‌ای طبیعی و ناپایدار است و فناوری امروز، تازه دارد به رمز و رازهای آن می‌رسد. اینجا دیگر بحث هیولاهای دریایی یا دروازه‌های زمانی نیست؛ بحث، آگاهی رو به ‌رشد ما از نیروی خام و ناشناخته زمین است و این واقعیت که هنوز همه‌چیز را درباره اعماق اقیانوس نمی‌دانیم.

مترجم: ساسان شادمان منفرد



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا