تشکیل پرونده رشدی، تربیتی و ورزشی برای دانشآموزان
محمد جعفری در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه طبق برنامه هفتم توسعه مکلف به طراحی نظام جامع استعدادیابی در آموزشوپرورش هستیم، گفت: بهدنبال تقویت سواد حرکتی و بدنی دانشآموزان هستیم تا مهارتهای بنیادین بدنی را به آنها آموزش دهیم.
وی با بیان اینکه مهارتآموزی از جمله تکالیف معاونت در برنامه هفتم است افزود: باید برای هر دانشآموز پروندهای رشدی، تربیتی و ورزشی تشکیل دهیم تا مسیر پیشرفت استعدادهای ورزشی آنان در پایههای مختلف تحصیلی رصد شود.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش ادامه داد: بر اساس این اطلاعات دانشآموزان مستعد به کانونها و فدراسیونها معرفی میشوند.
جعفری با بیان اینکه دو مسیر مشخص برای استعدادیابی داریم، گفت: ۳۳ هزار معلم تربیتبدنی در کشور داریم که با آغاز سال تحصیلی، شناسایی استعدادها در کنار آموزش درس تربیتبدنی جز برنامههای اصلی آنها قرار خواهد گرفت که میتوانند طی ساعات درسی در پایهها و دورههای مختلف استعدادها را شناسایی کنند. همچنین مسابقات درونمدرسهای یا همان المپیک درونمدرسهای نیز فضا را برای کشف استعدادها فراهم میکند. پس از مسابقات درونمدرسهای، دانشآموزان وارد رقابتهای منطقهای، استانی و در نهایت ملی میشوند و تیمهای فنی رشتههای مختلف به ارزیابی دقیق استعدادها میپردازند.
وی با بیان اینکه مسیر دوم استعدادیابی کانونهای ورزشی است، افزود: کانونهای ورزشی درونمدرسهای و برونمدرسهای وجود دارد تا دانشآموزانی که در مسابقات شناسایی میشوند، وارد این کانونها شده و بعد از شرکت در مسابقات منطقهای و استانی به سطح ملی برسند.
معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزشوپرورش با بیان اینکه مسیر استعدادیابی از مدرسه آغاز و تا سطح ملی ادامه دارد، ادامه داد: در حال برنامهریزی برای برگزاری جشن تجلیل درخور شأن قهرمانان دانش آموز ایرانی مسابقات صربستان هستیم.
جعفری با بیان اینکه این دانشآموزان اکنون دارای شناسنامه ورزشی هستند و فدراسیونها باید از ظرفیت فدراسیون ورزش دانشآموزی برای استفاده از این استعدادها بهره ببرد، اظهار کرد: این افراد در رشتههای مختلف شناسایی و به فدراسیونها معرفی شده و باید از آنها در ردههای سنی نوجوانان و جوانان استفاده شود.
انتهای پیام