تدوین سند مهارت لرستان
احمد توصیفیان امروز (یکشنبه، چهارم خرداد) در جلسه شورای اشتغال شهرستان و بررسی پروژههای پیشران و محرک اشتغالزایی بروجرد که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: در سالی که مزین به نام سرمایهگذاری برای تولید بوده ایجاد بسترهای امن برای سرمایهگذاری و توسعه مهارتهای نیروی کار در استان ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: تحصیلات دانشگاهی بدون مهارت ناکافی بوده و آموزشهای دانشگاهی بدون مهارت فنی منجر به ایجاد شغل نمیشود چون در عصر امروز مهارت حرف اول را میزند و توجه به نیاز بازار کار و تمرکز بر آموزشهای مبتنی بر نیاز بازار کار بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان اضافه کرد: انسانهای موفق و نیروی کار موفق نیرویی است که بر اساس علاقمندی، مهارتی را فرا میگیرد سپس از آن به دنبال تحصیلات دانشگاهی آن مهارت میرود.
توصیفیان با بیان اینکه امروز پیش نیاز به آموزش در زمینه مهارتهای مرتبط با مشاغل نوین، آی تی محور و بازار محور است، افزود: در اجرای طرح میثاق مهارتی سعی شده شکاف دیرنه بین نظام آموزشی و نیازهای واقعی بازار کار تا حد ممکن پُر شود و جوانان با مهارتهای به روز آماده ورود به بازار کار شوند.
وی تصریح کرد : در این مسیر آموزشی دیگر صرفا به معنای یادگیری نظریات و حفظیات نیست بلکه تکیه بر کارگاههای مهارت آموزی، دورههای علمی، فنی و تجربههای واقعی است و فراگیران در قالب طرح ماهر فعالتر از گذشته وارد فرایند یادگیری مهارتهای مبتنی بر نیاز واقعی بازار کار میشوند.
مدیر کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان با اشاره به طرح ایران ماهر، ادامه داد: این طرح فقط یک طرح مهارت آموزی نیست بلکه تلاشی برای ساختن آیندای مبتنی بر بهرهوری دانش علمی و سرمایه انسانی است و اینکه آموزش مهارتی میتواند بستر مناسبی برای تحقق عدالت اجتماعی، کاهش فاصله طبقاتی و جهش در بهرهوری شود.
توصیفیان اظهار کرد: سند مهارت لرستان با محوریت اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و فنی و حرفهای استان و همکاری سازمان مدیریت و سایر دستگاههای اجرایی، با هدف ساماندهی آموزشهای مهارتی و ارتقاء و توانمندسازی زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، کاهش نرخ بیکاری امسال تدوین میشود.
وی با اشاره به اختصاص ۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸، افزود: انتظار میرود بخش عمدهای از این تسهیلات برای توسعه فرصتهای شغلی پایدار به کسبوکارهای کوچک و خانگی اختصاص یابد تا بتوانیم بیشترین اثربخشی را در ایجاد اشتغال داشته باشیم.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی لرستان خاطرنشان کرد: سهم ما از این اعتبارات حدود ۱۶۰۰ میلیارد ریال پیشبینی شده که درخواست ما افزایش سهم به حدود ۳۰ درصد از کل اعتبارات اختصاصیافته است تا رشد اشتغال و رونق اقتصادی در این منطقه سرعت بیشتری پیدا کند.
توصیفیان با اشاره به ساماندهی تعاونیها، بیان کرد: تعاونیهای لرستان در سه دسته سبز، زرد و نارنجی تقسیمبندی شدهاند و تعاونیهای سبز تعاونیهایی فعال و بدون مشکل هستند، تعاونیهای زرد نیازمند حمایت و دریافت تسهیلات و تعاونیهای نارنجی، به ویژه برخی تعاونیهای مسکن، با مشکلات جدی مواجه هستند که برنامه ویژهای برای بررسی و حل مشکلات آنها تدوین شده است.
وی ادامه داد: در مجموعه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان حدود ۱۰ دستگاه از جمله بهزیستی، فنی و حرفهای، تامین اجتماعی، صندوقهای بازنشستگی و بانکها فعالیت دارند و در صورت بروز هرگونه مشکل در این دستگاهها، با اطلاع مدیران شهرستان، موضوع بهصورت ویژه پیگیری میشود.
انتهای پیام