«مقررات دردسرساز برای حج» و «آزمایشهای عجیب در گمرک ایران»
ارتباط فردا: در شامگاه ۵ خرداد اخباری مختلفی در حوزههای خبری منتشر شد که در ادامه گزیدهای از آنها را میخوانید:
تأکید رهبر انقلاب بر لزوم اقدامات تاثیرگذار برای متوقف کردن جنایات در غزه
سیاسی
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار «شهباز شریف»، نخست وزیر پاکستان و هیئت همراه، با اشاره به جایگاه ویژه پاکستان در مجموعه دنیای اسلام بر لزوم فعالیتهای مشترک و تاثیرگذار ایران و پاکستان برای متوقف کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تاکید کردند.
رهبر انقلاب در ابتدای این دیدار با ابراز خرسندی از پایان جنگ میان پاکستان و هند و ابراز امیدواری برای حل و فصل اختلافات دوکشور، به موضع بسیار خوب و قوی پاکستان در قضیه فلسطین در طول سالهای گذشته اشاره کردند و گفتند: در حالی که در سالهای اخیر همواره وسوسههایی برای ارتباط کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی وجود داشته اما پاکستان هیچگاه تحت تاثیر این وسوسهها قرار نگرفته است.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به ظرفیتهای فراوان امت اسلامی برای اقتدار بیشتر در دنیای امروز، افزودند: در شرایطی که جنگطلبان در دنیا انگیزههای زیادی برای ایجاد اختلاف و جنگ دارند، تنها چیزی که میتواند امنیت امت اسلامی را تامین کند، اتحاد میان کشورهای اسلامی و ارتقاء ارتباط میان این کشورها است.
ایشان مسئله فلسطین را مسئله اول دنیای اسلام خواندند و با اشاره به شرایط اسفبار غزه خاطرنشان کردند: وضعیت غزه به جایی رسیده که مردم عادی در اروپا و آمریکا با برپایی تظاهرات به دولتهای خود اعتراض میکنند اما در همین شرایط متاسفانه برخی دولتهای اسلامی در کنار رژیم صهیونیستی میایستند.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان با همکاری یکدیگر میتوانند در دنیای اسلام تاثیرگذار باشند و موضوع فلسطین را از این مسیر غلط خارج کنند، گفتند: ما به آینده دنیای اسلام خوشبین هستیم و بسیاری از حوادث، خوشبینی ما را تایید میکند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین روابط دو کشور ایران و پاکستان را همواره گرم و برادرانه دانستند و با اشاره به مواضع خوب پاکستان در طول جنگ تحمیلی به عنوان یک نمونه از این روابط برادرانه، همکاریهای کنونی دو کشور در ابعاد مختلف را پایینتر از سطح متوقع ارزیابی کردند و افزودند: دو کشور در بسیاری از عرصهها میتوانند به یکدیگر کمک کنند و امیدواریم این سفر به گسترش همه جانبه ارتباطات در زمینههای مختلف بهویژه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کمک کند.
رهبر انقلاب همچنین لزوم همکاری ایران و پاکستان برای فعالتر شدن سازمان اکو را مورد تاکید قرار دادند.
در این دیدار که پزشکیان رئیس جمهور نیز حضور داشت، «شهباز شریف» ضمن ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب، از نقش مثبت جمهوری اسلامی ایران برای فرونشاندن بحران پیش آمده میان پاکستان و هند قدردانی کرد و ضمن بیان تحولات مربوط به درگیریهای اخیر، به موضوع غزه اشاره کرد و گفت: متاسفانه جامعه بینالمللی هیچ اقدام موثری برای پایان دادن به فاجعه غزه انجام نمیدهد.
نخست وزیر پاکستان همچنین با اشاره به مذاکرات خوب و سازنده خود در تهران ابراز امیدواری کرد این سفر زمینه گسترش بیش از پیش روابط دو کشور را فراهم کند.
پزشکیان: مرزهای مشترک ایران و پاکستان باید عاری از فعالیت گروههای تروریستی باشد
مسعود پزشکیان عصر امروز دوشنبه در نشست خبری با شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان اظهار کرد: شما برادر ما هستید و ما شما را از صمیم قلب دوست داریم.
وی افزود: پاکستان کشور مهم در همسایگی ماست و روابط تاریخی ما با پیوند تمدنی و فرهنگی گسترده شده است که قرابت دو کشور را رقم زده و به قرنهای گذشته بازمیگردد.
پزشکیان یادآور شد: دو کشور در بسیاری از موضوعات مرتبط با جهان اسلام و دنیا دیدگاههای مشترک دارند.
رئیسجمهوری اظهار کرد: در جلسه مشترک بر گسترش همکاریهای سیاسی، فرهنگی و بینالمللی تاکید داشتیم و از جمله بر اجرای اسناد و توافقات قبلی، تاکید کردیم.
وی ادامه داد: ما معتقدیم مرزهای مشترک دو کشور باید عاری از ناامنی و حضور و فعالیت گروههای تروریستی باشد. برای ارتقای امنیت در مرزها و مبارزه با عوامل مخل امنیت دو طرف اراده جدی دارند و جمهوری اسلامی ایران، امنیت پاکستان را جزو منافع خود میداند و حفظ امنیت پایدار و تلاش برای ایجاد روابط دوستانه با همسایگان را جزو منافع مشترک خود تلقی میکنیم.
پزشکیان یادآور شد: ایران از برقراری صلح و آتشبس بین هند و پاکستان استقبال میکند. حل و فصل اختلافات از طریق گفتوگو و به شیوههای مسالمتآمیز پیشنیاز توسعه پایدار و امنیت در کشور و در منطقه و در جهان است.
وی افزود: معتقدیم منطقه غرب و جنوب آسیا بیش از گذشته به صلح و امنیت نیاز دارد و رایزنی و تعامل مثبت با کشورهای همسایه را در این مسیر ضروری میسازد.
رئیسجمهوری گفت: در این دیدار اوضاع دنیای اسلام و منطقه و در رأس آن موضوع فلسطین مورد بحث قرار گرفت و دو کشور به عنوان اعضای سازمان همکاری اسلامی پشتیبان آرمان فلسطین و مردم غزه هستند و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و سکوت و حمایت کشورهای غرب را محکوم میکنیم و همه کشورهای اسلامی را برای حمایت کامل از مردم مظلوم غزه فرا میخوانیم.
پزشکیان در پایان یادآور شد: امیدوارم نیات و اهداف دو کشور را در ادامه بتوانیم محقق کنیم.
مقررات سختگیرانه عربستان در حج دردسرساز شده است
فرهنگی هنری
معاون سازمان حج و زیارت با اشاره به مقررات سختگیرانه عربستان در مناسک حج تمتع برای حضور زائران دارای مجوز، از اخراج کارگران بدون مجوز و کاهش نیروهای خدماتی و بروز مشکل در برخی هتلهای مکه خبر داد.
در جلسه شورای برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که در مکه تشکیل شد، آخرین وضعیت عملیات حج ۱۴۰۴، تشریح شد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تاکید بر اهمیت تکریم زائران در تمام برنامهریزیها و اقدامات، یادآور شد: با وجود رضایتمندی مطلوب زائران باید نواقص و مشکلاتی که وجود دارد، پیگیری و برای رفع همه آنها اقدام شود.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به برخی تغییرات که توسط عربستان در خدمات مربوط به روزهای تشریق صورت گرفته است، بر ضرورت تمهید اقدامات و آمادگیهای لازم برای این مناسبت و جلوگیری از بروز مشکل تاکید کرد.
نواب با بیان اینکه نزدیک به ۹۸ درصد زائران، نخستین بار است که در حج حضور مییابند، تاکید کرد که باید کمکها و راهنماییهای لازم به این زائران صورت گیرد تا بدون دغدغه، اعمال خود را به سرانجام برسانند.
او همچنین از روحانیون کاروانها خواست که توصیههای لازم را به زائران برای بهره مندی بیشتر از فرصت حضور در مسجدالحرام در وقت نماز ظهر و عصر داشته باشند.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت نیز با بیان اینکه تقریباً ۱۰ روز به اوج عملیات حج و ایام تشریق باقی مانده است، گفت: تا امروز همه خدمتگزاران حج با حداکثر قدرت و حساسیت کار را دنبال کردهاند و مشکل بهخصوصی بروز نکرده است؛ لذا همین توان حداکثری و حساسیت باید تا روز آخر دنبال شود و حتی کوچکترین نقطه ضعف و ایراد نیز جدی گرفته شده و برای حل آن اقدام شود تا شاهد بروز مشکلات بزرگتر نباشیم.
اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت به ارائه گزارش از روند خدمترسانی به زائران حج تمتع پرداخت و گفت: تا ساعت ۱۲ امروز (دوشنبه پنجم خردادماه)، ۸۱ درصد از حاجیان ایرانی به سرزمین وحی وارد شدند و پروازهای رفت از ۱۵ ایستگاه پروازی بهزودی به پایان میرسد.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت همچنین به کاهش تاخیر پروازهای حج، که روند این پروازها را در سال جاری به وضعیت مطلوبی رسانده است اشاره کرد.
مخالف واردات و صادرات نیستیم/ خودکفایی گوشت، برنج، شکر و موز تا سهسال آینده
اقتصادی
غلامرضا نوری وزیر جهاد کشاورزی روز دوشنبه (۵ خرداد) در دیدار سید پرویز فتاح رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اظهار کرد: روحیه جهادی و کاری و تعامل و همکاری آقای فتاح همیشه آموزنده بوده است. از همان روزهای نخست که همکاری و حمایت خود را اعلام کردند یک پشتوانه قوی برای ما بود.
نوری طرح جهش تولید گندم در دیمزارها را طرحی بسیار موفق دانست و گفت: این طرح با تلاش کشاورزان زحمتکش کشور به خوبی پیش میرود و امسال نیز از سالهایی است که موفقیت آن به صورت واضح و روشن و براساس آمار مشخص خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با تجربه اجرای طرح تولید در دیمزارها وارد دو مسیر جدید شدهایم که در آنها بنا داریم به خودکفایی تولید گوشت قرمز و دام به ویژه دام سبک در کشور دست یابیم.
وی اظهار کرد: در سالهای گذشته تا حدودی نگاهها از سمت دام کوچک و دام روستایی برداشته شده بود و به آن توجه کمتری میشد، برای مثال در این بخش صدور مجوز متوقف و از امکانات و فرصتهایی حوزه نهاده کمتر استفاده میشد؛ یکی از عواملی که اکنون وارد کننده ۲۰ درصد از نیاز کشور هستیم، ناشی از همین کمتوجهی به تولید داخل است.
نوری تصریح کرد: توصیه رهبر معظم انقلاب درباره همکاری مشترک در جهش تولید، پشتوانه و برکت طرح است و با یک برنامهریزی سه ساله در تلاشیم تا واردات گوشت را به صفر نزدیک کنیم.
به گفته وی، برنامههای خودکفایی کشور علاوه بر افزایش تولید گوشت، به کشاورزان و دامداران در واحدهای کوچک روستایی کمک میکند تا بتوانند فعالیت خود را بهرهور کرده و با استفاده از امکانات بیشتر، علم و فن و نهادهها را بیش از گذشته به فعالیت خود تزریق کنند؛ تا علاوه بر تامین منافع ملی، از خروج ارز جلوگیری شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تفاهمنامه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام در جهش تولید برنج گفت: بخشی از برنج موجود در بازار کشور وارداتی است در حالی که ظرفیت خودکفایی برنج در کشور وجود دارد.
وی با بیان این که میتوانیم علاوه بر تامین نیاز کشور تبادل تجاری را افزایش دهیم، افزود: ما مخالف واردات و صادرات نیستیم اما باید ابتدا نیاز پایه کشور را تامین کنیم.
نوری تصریح کرد: در صادرات و واردات و تامین نهادهها مسیر و تعامل جدیدی را با کشورهای همسایه، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و کشورهایی که جزو مبادی و هدف بازار هستند، در پیش گرفتهایم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ظرفیت ایران برای تبدیل شدن به هاب تامین امنیت غذایی منطقه گفت: در حوزه تجاری و واردات و صادرات اینگونه نیست که اگر در برنج خودکفا شدیم دیگر بازار برنج تعطیل شود، بلکه میخواهیم کشور یک هاب تامین امنیت غذایی برای کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی شود.
وی خاطرنشان کرد: گام نخست و ضروری تولید کافی برای تامین نیاز داخل کشور است. در این راستا مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی روی رقم ارزان برنج کار میکند که با مصرف آب کمتر، بازدهی بیشتری داشته باشد؛ که باید پشتیبانی شوند و سریع تجهیز و تکثیر شوند تا شالیکاران به بهرهوری و سود بیشتر برسند و نقش موثری در افزایش تولید و خودکفایی کشور داشته باشند.
نوری با اشاره به برنامهریزی برای خودکفایی در تولید شکر و بینیازی کشور از واردات آن، گفت: طبق برنامهریزی تلاش میکنیم تا ۳-۴ سال آینده به خودکفایی برسیم اصلاح بذر شروع شده و با سرعت ادامه دارد تا با تولید چغندرقند پاییزه به خودکفایی شکر برسیم.
وی با بیان این که برای افزایش سطح زیر کشت و افزایش کارخانههای قند به سرمایه و زمان نیاز داریم، ادامه داد: براساس مطالعات صورت گرفته اکنون به سه کارخانه تقریباً بزرگمقیاس در شمالشرق، جنوبغرب و غرب کشور نیازمندیم، هماکنون سرمایهگذاریهایی از سوی بخش خصوصی صورت گرفته و واحدهایی با پیشرفتهای ۱۰ و ۱۵ درصدی تمایل به مشارکت و همکاری دارند که میتوانند زمینه خودکفایی کشور در تولید شکر را فراهم کنند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: کارخانههای نیشکر در حال اصلاح است تا بتوانند چغندرقند را به شکر تبدیل کنند احداث این کارخانهها نیز از ضروریات است.
وی به خودکفایی در تولید موز نیز اشاره کرد و افزود: محصولاتی همچون موز ارزبری زیادی داشت و سالانه ۶۰۰-۷۰۰ میلیون دلار ارز صرف خرید این محصول میشد، ظرفیت تولید این محصول با کمک بخش خصوصی در کشور وجود دارد و امیدواریم طی ۳-۴ سال آینده بتوانیم در زمینه تولید موز نیز به خودکفایی برسیم و دیگر خروج ارز را برای میوه های گرمسیری و موز نداشته باشیم.
اعتراض صنفی واردکنندگان رایانه به تاخیر در تخصیص ارز
صنف فناوران رایانهای تهران در نشستی تخصصی که با حضور فعالان حوزه واردات، توزیع و گارانتی برگزار شد ضمن بیان مشکلات خود در راستای تاخیر در تخصیص ارز به تشکیل «هسته مرکزی صنف برای تنظیم سازوکار تعامل مؤثر با مدیران دستگاههای ذیربط» اشاره کردند.
در جلسه امروز دوشنبه (۵خردادماه) که در اتاق اصناف تهران برگزار شد، محمد فرجی رئیس اتحادیه اظهار کرد: ما در آیتی چیزی تحت عنوان تولید نداریم. هرکسی که میگوید تولید را در آیتی میتواند رونق دهد یک حرف رویایی میزند. حتی کارخانههای تولیدی هم قطعات خود را از کشورهای مختلف وارد میکنند. لذا این شکل تخصیص ارز به آیتی مانند بقیه صنوف و به شکل زمانمند فقط منجر به افزایش قاچاق لپتاپ به داخل کشور میشود.
وی ادامه داد: موضوع اصلی و دغدغه این افراد حاضر در این جلسه از یک طرف تجارت شخصی خودشان و از طرف دیگر دغدغههایشان برای مملکت است. اگر میخواهیم به خودکفایی برسیم تا زیرساخت آی تی مملکت درست نشود اتفاقی رخ نمیدهد.
رییس اتحادیه صنف فناوران رایانه تهران ادامه داد: تولید سادهترین تجهیزات در زمینه آیتی منوط به این است که مواد اولیهای کاملا ساخته شده از کشورهای دیگر وارد کنیم. از حق نخواهیم بگذریم ممکن است تولیدکنندههایی هم داشته باشیم اما همه شرکتهای بزرگ همه هسته مرکزی مانیتور خود را از کشورهای دیگر وارد میکنند. نه فقط ایران، بلکه سی پی یو یا رم و تجهیزاتی مانند اینها را چهار کشور در دنیا تولید میکنند.
به گفته او اینکه در کشور احساس کمبودی در زمینه رایانه نمیکنیم به این علت است که نیاز بازار به صورت قاچاق تامین میشود.
فرجی اظهار کرد: به نظر من این میزان رایانه موجود قاچاقی را شوتی هم تامین نمیکند چراکه حجم بار آنقدر زیاد است که با تریلی وارد کرده ولی خارج از سیکل قانونی به کشور داخل میشود و از گمرکات عبور نمیکند. این در حالی است که نه تنها به موقع ارز بازرگانان پرداخت نشده بلکه حتی مبلغ خواب پول آنها را هم در نظر نمیگیرد.
وی افزود: مشکل دیگر این اعضا ممنوعیت جدید واردکنندگان برای اصلاح سفارش است. واردکنندگان میگویند آنها نمیتوانند بعد از گذشت ماهها از ثبت درخواست برای دریافت ارز، سفارش خود را در گمرک تغییر دهند. آن هم در حالی که شرکت صادرکننده خارجی ممکن است بعد از شش ماه دیگر امکان تامین سفارش این افراد را نداشته باشد.
حمیدرضا فراهانی، خزانهدار اتحادیه همچنین در رابطه با اعتراض واردکنندگان نسبت به آزمایشهای عجیب در آزمایشگاههای گمرک گفت: آنها نوت بوک را آتش میزنند یا به ال-سی-دی ضربه وارد میکنند که میزان سلامت آن را بسنجند. واضح و مشخص است اگر رایانه را روی زمین بیاندازید، میشکند.
او با تاکید بر تشکیل یک کارگروه با حضور اعضای صنف برای پیگیری این مشکلات گفت: قرار است که تغییراتی صورت بگیرد که اعضای صنف هم در این آزمایشگاهها نماینده داشته باشند.
دفتر نتانیاهو اظهارات او را تکذیب کرد!
جهان
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که منظور او اشاره ملموس و مستقیم به تاریخ امروز یا فردا برای آزادی اسیران نبوده است، بلکه او به تلاشهای دائمی برای دستیابی به توافقی جهت آزادی اسیران اشاره کرده است.
در همین حال، یدیعوت آحارانوت از منابع اسرائیلی نقل کرد: ما فشارهایی را بر حماس و همچنین بر استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا اعمال میکنیم و امیدواریم که اخبار خوبی منتشر شود اما منظور از سخنان نتانیاهو، آینده نزدیک و نه الزاماً امروز یا فردا بوده است.
منابع اسرائیلی گفتند: نتانیاهو منظورش این بود که ما سخت تلاش میکنیم و اگر امروز به توافقی نرسیم، تسلیم نخواهیم شد.
پیشتر شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از بنیامین نتانیاهو نقل کرد: امیدوارم که خبر خوبی به شما در مورد اسیران طی امروز یا فردا بدهم.
وی اظهار کرد: تمامی اقدامات لازم را برای آزادی اسیران از غزه انجام میدهیم.
نتانیاهو عنوان داشت: آزادی اسیران در رأس اولویتهای ماست و من امیدوارم که بتوانیم چیزی را در این خصوص طی امروز یا فردا اعلام کنیم.
پیشتر نیز شبکه عبری «کان» گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی روزهای آتی آتش بس در غزه و توافق تبادل اسیران زنده در غزه را اعلام خواهد کرد.
در همین حال، شبکه الاقصی به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد جنبش حماس با طرح پیشنهادی «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه آمریکا به منطقه غرب آسیا درباره آتش بس در غزه موافقت کرده است.
بر اساس این گزارش، این طرح بر لزوم توقف دائمی جنگ در نوار غزه تاکید دارد.
در همین راستا، شبکه خبری الجزیره گزارش داد حماس و طرف آمریکایی در دوحه برای دستیابی بر سر پیش نویس آتش بس پایدار در غزه به توافق رسیدند.
این شبکه قطری همچنین گزارش داد ترامپ تضمین داد که توافق آتش بس ۶۰ روزه باشد و طبق توافق ژانویه گذشته، نظامیان اسراییلی از غزه خارج شوند.
در همین حال، شبکه عبری کان گزارش داد حماس همواره خواستار دادن تضمین برای پایان جنگ و آماده آزادی اسرا در دو مرحله هستند.
یک منبع سیاسی اسرائیلی میگوید پیشنهادی که حماس با آن موافقت کرده، توسط تلآویو پذیرفته نشده است.
این در حالی است که شبکه خبری آکسیوس به نقل از ویتکاف نوشت: اسرائیل با پیشنهاد من که شامل آزادی نیمی از گروگانهای زنده و نیمی از گروگانهای مرده میشود، موافقت کرد.
این رسانه خبری آمریکایی به نقل از ویتکاف افزود: آتشبس منجر به مذاکرات معناداری برای یافتن مسیری به سوی آتشبس دائمی خواهد شد.
ویتکاف همچنین گفت: من موافقت کردم که این مذاکرات را رهبری کنم، و توافقی روی میز است و حماس باید آن را بپذیرد.
مذاکرهکننده ارشد آمریکا همچنین مدعی شد آنچه تاکنون از حماس شنیده «ناامید کننده و کاملا غیرقابلقبول» بوده است.
وزیر امنیت داخلی آمریکا: ترامپ هرگز یک ایران هستهای را نخواهد پذیرفت
«کریستی نوئم»، وزیر امنیت داخلی آمریکا در گفتوگو با شبکه آمریکایی، ضمن زیر سوال بردن ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران، ادعا کرد: «ترامپ هرگز اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد.»
او روز دوشنبه در گفتوگو با شبکه آمریکایی «فاکسنیوز» گفت: «دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، هرگز با دستیابی ایران به توانمندی هستهای یا حرکت در مسیر آن موافقت نخواهد کرد.»
وی تأکید کرد: «رئیسجمهور هرگز یک ایران هستهای را نخواهد پذیرفت. او هرگز اجازه نخواهد داد که ایران به سلاح هستهای دست یابد یا ظرفیت لازم برای آن را توسعه دهد.»
وزیر امنیت داخلی آمریکا همچنین با اشاره به همکاری اطلاعاتی میان واشنگتن و تلآویو در زمینه موضوع هستهای ایران، این همکاری را «حیاتی» توصیف کرد و گفت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، خواهان هماهنگی کامل با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، در این زمینه است.
او افزود: «ترامپ اجازه نخواهد داد ایران در آینده به قابلیت هستهای دست یابد. آنها قادر نخواهند بود سلاح هستهای داشته باشند و این رئیسجمهور چنین چیزی را مجاز نمیداند. در عین حال، او میخواهد نخستوزیر اسرائیل نیز با او همنظر باشد.»
اظهارات نوئم در حالی مطرح میشود که رئیسحمهور آمریکا بامداد دوشنبه گفت که مذاکرهکنندگان ایالات متحده گفتوگوهای «بسیار خوبی» با هیات ایرانی در رم داشتهاند.
ترامپ که در فرودگاه نیوجرسی با خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: «باید ببینیم چه اتفاقی میافتد اما من فکر میکنم که میتوانیم خبرهای خوبی درباره ایران داشته باشیم».
طبق گزارش رویترز، ترامپ همچنین گفت پیشرفت «جدی و واقعی» در گفتوگوها با ایران حاصل شده است.
ترامپ همچنین گفت: «من نمیدانم که در روزهای آینده چیزهای خوب یا بدی به شما خواهم گفت اما این را احساس دارم که چیزهای خوبی به شما خواهم گفت».
ایران و آمریکا تاکنون پنج دور گفتوگوی غیرمستقیم برگزار کردهاند و آخرین دور آن در رم ایتالیا برگزار شد.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از پایان گفتوگوها در رم، آن را «یکی حرفهایترین ادوار مذاکراتی» توصیف کرد.
عراقچی همچنین روز یکشنبه خبر داد که عمان بهعنوان میانجی مذاکرات، راهکارهایی را برای رفع موانع مطرح کرده که در حال بررسی است.
پس از انجام مذاکرات رم، یک مقام ارشد دولت آمریکا نیز آن را «بسیار سازنده» توصیف کرده بود.
انتهای پیام