کُشتی گیله مردی در مناره بازار صومعهسرا در حال برگزاری است
شاهرخ سمیعزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از چهارم خردادماه امسال جشنواره کُشتی گیله مردی در روستای تاریخی مناره بازار بخش طاهرگوراب شهرستان صومعه سرا آغاز شد و به مدت یک ماه هر شب ساعت ۲۱ با حضور کشتیگیران استانهای گیلان و مازندران برگزار میشود.
وی با اشاره به قدمت تاریخی روستای مناره بازار افزود: این روستا با قدمت تاریخی و وجود یک بنای تاریخی از دوران صفویه به نام مناره میزبان کشتی گیله مردی در جوار همین مناره است.
سمیعزاده با اشاره به اینکه کشتی گیله مردی با هدف احیای این ورزش آبا و اجدادی منطقه برگزار میشود، تصریح کرد: کشتیگیران با حالت روستایی و ظاهر آبا و اجدادی کشتیگیران قدیمی وارد زمین میشوند ضمن اینکه پیشکسوتان به عنوان داور و مهمان در این مسابقه حضور دارند.
دبیر هیئت بازیهای بومی، محلی، روستایی و عشایری شهرستان صومعهسرا تاکید کرد: در روز افتتاحیه، بازیهای بومی محلی از جمله لافند بازی، آوازخوانی، موسیقی محلی همچنین برپایی غرفهها جهت عرضه غذاها، محصولات سنتی و خوراکیهای بومی از جمله رشته خوشکار طاهرگوراب و حلوای ضیابری که از شیرینیهای خوشمزه و ثبت ملی شده این شهرستان است برگزار شد که همین غرفهها در آئین اختتامیه نیز برپا خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این جشنواره زنده کردن آئین روستایی و آبا و اجدادی منطقه بود که در شهرستان صومعهسرا مغفول واقع شده و به آن پرداخته نمیشد، گفت: این ورزش آداب و رسوم خودش را دارد و در آن روحیه پهلوانی بیش از قهرمانی مدنظر است و همه قهرمان و برنده کاپ را به عنوان پهلوان میشناسند چون اصول جوانمردی در آن رعایت میشود و با اخلاقیات سر و کار دارد.
سمیعزاده با بیان اینکه در سالهای گذشته این کشتی در روستای اباتر برگزار میشد ولی نزدیک به ۱۰ سال است که شاهد برگزاری آن نبودیم، تاکید کرد: امسال با پیگیریهای نماینده محترم شهرستان آقای دکتر سعید رحمتزاده و تشکیل کارگروه مربوطه شاهد برگزاری کشتی گیله مردی در صومعهسرا هستیم.
دبیر هیئت بازیهای بومی، محلی، روستایی و عشایری شهرستان صومعه سرا تاکید کرد: برگزاری ورزشهای بومی و محلی و در کنار آن برپایی غرفهها جهت عرضه محصولات بومی میتواند فرصتی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری منطقه باشد و با توجه به حضور کشتیگیران استان گیلان و مازندران سعی کردیم تا ظرفیتهای پذیرایی و حضور این عزیزان را داشته باشیم تا بتوانیم این سنت قدیمی را زنده کنیم.
انتهای پیام