شناسایی ۳ بیمار قطعی مبتلا به تب کریمه کنگو در اردبیل
ارتباط فردا: سعید صادقیه اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون تعداد ۴ بیمار محتمل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF بیماریابی و در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل بستری شده اند که با انجام آزمایشات تخصصی، ابتلای قطعی ۳ بیمار مشخص شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر آزمایشگاه مرکز بهداشت اردبیل توانایی انجام آزمایشات تخصصی در زمینه شناسایی این بیماری را دارد، خاطرنشان کرد: شهروندان با خودداری از تماس مستقیم با دام، از خرید و استفاده از گوشتهای بین راهی، کشتار خارج از کشتارگاه و قصابیهای غیرمجاز اجتناب کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه گزش کنه جزو یکی از راههای اصلی انتقال این بیماری در استان اردبیل است، تصریح کرد: اگر افراد پس از گزش کنه دچار علائم بدن درد، مشکلات گوارشی، خونریزی و علائم شبیه سرماخوردگی شدند سریعاً به یکی از مراکز بهداشتی درمانی سطح استان مراجعه و تماس با دام و یا سابقه گزش کنه را به پزشک یا همکار بهداشتی گزارش کنند.
صادقیه اهری ضرورت سالم سازی گوشتهای مشکوک به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF را یادآور شد و بیان کرد: لازم است گوشت مشکوک به مدت ۲۴ ساعت و بافتهای پرخون مانند دل، جگر و قلوه به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و در دمای بین ۲ تا ۸ درجه نگهداری شود تا پس از طی این زمان مذکور بتوان از گوشت سالم از نظر بیماری خونریزی دهنده کریمه کنگو استفاده کرد.
وی افزود: منجمد کردن گوشت تأثیری در سالم سازی آن از نظر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ندارد.