آزادسازی خرمشهر محصول غیرت، ایثار و وحدت ملی است
ارتباط فردا: به مناسبت بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، جلسه روایتگری آزاد سازی خرمشهر در مهدیه ستاد فرماندهی انتظامی استان هرمزگان برگزار شد در این مراسم سردار علی اکبر جاویدان با بیان اینکه پیروزی انقلاب اسلامی ساختار قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای را دگرگون ساخت، سوم خرداد را نقطه طلایی تاریخ دفاع مقدس و آزادسازی خرمشهر را محصول غیرت، ایثار و وحدت ملی دانست.
سردار علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان هرمزگان، در آئین گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در جمع کارکنان ستاد فرماندهی انتظامی استان، با اشاره به چرایی آغاز جنگ تحمیلی و زمینههای تاریخی آن اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک تحول شگرف و تمدنساز، در سال ۱۳۵۷ توانست با پشتوانه مردمی و رهبری بینظیر امام خمینی (ره)، معادلات سنتی قدرت در خاورمیانه را بهکلی متحول کند. این انقلاب نهفقط ساختار داخلی یک کشور را دگرگون ساخت، بلکه الهامبخش ملتهای منطقه و تهدیدی برای رژیمهای استبدادی و وابسته به قدرتهای بیگانه شد.
وی افزود: صدام حسین که سودای رهبری جهان عرب را در سر داشت و از گسترش گفتمان انقلابی ایران احساس خطر میکرد، با اتکا به حمایتهای مالی، نظامی و اطلاعاتی گسترده غرب و برخی کشورهای منطقه، درصدد برآمد با حملهای برقآسا، انقلاب نوپای ایران را در نطفه خفه کند. با نقض یکجانبه قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر و تحت این توهم که ارتش ایران در حال بازسازی و سپاه در مراحل نخستین سازماندهی است، ماشین جنگی خود را در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ به حرکت درآورد.
فرمانده انتظامی استان هرمزگان با تأکید بر اینکه ملت ایران هیچگاه آغازگر جنگ نبوده، اما در دفاع از عزت، تمامیت ارضی و ارزشهای الهی خود مصمم و مقاوم است گفت: در همان روزهای نخست تجاوز، دشمن بعثی به اشغال بخشهایی از خاک کشور از جمله قصر شیرین، ایلام غربی، خرمشهر و آبادان دست زد، اما چیزی که آنها هرگز در محاسبات خود پیشبینی نکرده بودند، غیرت، شجاعت و ایمان رزمندگان اسلام بود.
رزمندگانی که با دستهای خالی اما دلی لبریز از عشق به وطن، چون سدی مستحکم برابر ارتش مجهز دشمن ایستادند.
وی با تجلیل از مقام والای شهدای دفاع مقدس، افزود: بسیاری از شهدای مرزبانی کشور، حتی پیش از آغاز رسمی جنگ، در مقابله با تجاوزات مکرر مرزی رژیم بعث عراق در مناطق غرب و جنوب، جان خود را فدا کردند و ایستادگی آنها بنیانگذار روح مقاومت و فداکاری در دوران دفاع مقدس شد.
سردار جاویدان سپس با اشاره به عملیات غرورآفرین بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر اظهار کرد: در این عملیات بزرگ که در اردیبهشت و خرداد سال ۱۳۶۱ با همکاری ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای مردمی انجام شد، دشمن پس از ۵۷۶ روز اشغال، مجبور به عقبنشینی از خرمشهر شد، این عملیات حدود ۲۵ روز به طول انجامید و بیش از ۱۵ هزار نیروی دشمن اسیر، و دهها هزار تن از نیروهای بعثی کشته یا زخمی شدند. بیدلیل نبود که امام راحل (ره) فرمودند: خرمشهر را خدا آزاد کرد؛ چراکه این پیروزی، حاصل اخلاص و ایثار مجاهدان راه خدا بود، نه صرفاً توان نظامی.
وی با بیان اینکه خرمشهر یک جغرافیا نیست، بلکه نماد یک تفکر، یک هویت و یک تاریخ است، گفت: خرمشهر نماد پیروزی ملت ایران در برابر ائتلافی جهانی بود. پیروزیای که به ما آموخت تا زمانی که ایمان، وحدت و رهبری حکیمانه در کار باشد، هیچ قدرتی یارای ایستادگی در برابر ملت ما را ندارد.
فرمانده انتظامی استان هرمزگان در پایان سخنان خود تأکید کرد: دفاع مقدس، یک گنجینه ملی و فرهنگی است و امنیت، اقتدار و پیشرفت امروز جمهوری اسلامی ایران، وامدار فداکاری و خون پاک همان جوانانی است که جان خود را بر سر دفاع از وطن گذاشتند، وظیفه ماست که این میراث عظیم را با حفظ روایت درست، به نسل آینده منتقل کنیم.
در پایان این مراسم یاد و خاطره شهدای ۸ سال دفاع مقدس و شهدای عملیات آزاد سازی خرمشهر با قرائت فاتحه گرامی داشته شد.