آسیبهای رسانهای، ناشی از ضعف روایتگری روابط عمومیها است
ارتباط فردا: مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی برگزار شد.
رئیس دانشکدههای جامعه و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی، با تأکید بر نقش راهبردی روابط عمومیها در افکار عمومی گفت: روابط عمومیها اگر روایتگر واقعیات و پاسخگوی نیازهای مردم باشند، میتوانند به معماران اعتماد و امید تبدیل شوند. اعتماد، داده نمیشود؛ بلکه باید با عملکرد حرفهای و روایتهای بموقع، صادقانه و صحیح ساخته شود.
دکتر اکبر نصراللهی با بیان اینکه رسانهها در زمین روابط عمومیها بازی میکنند، افزود: خاستگاه و منبع اصلی خبر، روابط عمومیها هستند و بسیاری از آسیبهای رسانهای کشور، ناشی از فقدان یا ضعف روایتگری روابط عمومیها است.
نصراللهی، روایتگری صحیح و سریع در روابط عمومی را اساس ایجاد اعتماد دانست و گفت: روابط عمومیها میتوانند اعتبارزا یا اعتبارزدا، تسهیلگر ارتباط یا مخرب آن، امیدساز یا امیدزدا و در نهایت اعتمادآفرین یا اعتمادزدا باشند.
او روایتگری را فرآیندی وابسته به زمان، نوع، چگونگی و کیفیت ارائه اطلاعرسانی دانست که در شرایط بحران میتواند به اعتمادسازی یا بحرانافزایی منجر شود.
نویسنده کتاب مدیریت پوشش اخبار بحران در رسانههای حرفهای یکی از مهمترین بحرانهای کشور را، بحران در روایتگری روابط عمومیها دانست و گفت: روابط عمومیها با مشکلاتی چون فقدان روایت، تأخیر در روایت، روایتهای یکجانبه، متعارض، کلیشهای، کلی، شعاری، بدون توجه به نیاز مخاطبان و اغلب تأکید صرف بر موفقیت مدیران مواجه هستند. در صورتی که مردم به روایتهایی نیاز دارند که صادقانه، شفاف، دوطرفه، سریع، صحیح، جامع، تعاملی و غیرشعاری باشند و بتوانند همزمان به دغدغهها و نیازهای مردم پاسخ دهند و مشکلات را با راهحل روایت کنند.
نصراللهی با تشریح ریشههای بحران روایتگری در روابط عمومیها گفت: مجموعهای از چالشهای قانونی، مدیریتی، فرهنگی، آموزشی، فنی و حرفهای در نظام روابط عمومی کشور، از جمله علل اصلی بحران روایتگری در روابط عمومیها است که کشور را در قبال سونامی اخبار منفی و جنگ شناختی رسانههای معارض آسیبپذیر کرده است.
او در ادامه از اجرای طرح نظامنامه جدید دانشی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: بر اساس طرج تحولی رئیس محترم دانشگاه، نظامات دانشگاهی باید در جهت پاسخگویی به مسائل باشد و اعضای هیئت علمی علاوه بر نقشآفرینی آموزشی خود در تحقق رسالت دانشگاه، موظف به انجام پژوهش وتوسعه فناوری در قالب دانشکدههای مأموریت محور بر پایه پاسخگویی به نیازهای جامعه و پرداختن به چالشها و اقتضائات حال و آینده و حل مسائل پیچیده و چندوجهی جامعه هستند.
رئیس دانشکدههای جامعه و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی، ناکارآمدی روابط عمومیها را یکی از چالشها و مسائل اصلی کشور دانست و اعلام کرد: تأسیس دانشکده روابط عمومی در دستور کار دانشکدگان جامعه و رسانه قرار دارد که در صورت تأسیس آن، شناسایی و حل چالشهای و مشکلات روابط عمومیها و توانمندسازی مدیران و کارکنان آن در سراسر کشور به صورت شبکههای، مشارکتی و همافزا در یک دانشکده موضوعی و تخصصی در یکی از واحدهای دانشگاهی پیگیری و اجرایی خواهد شد.
نصراللهی در پایان با تاکید بر اینکه تغییرات جهانی، تحول در دانشگاه را گریزناپذیر کرده است، از اساتید و دانشجویان خواست تا با شناخت و درک دقیق تحولات آموزش عالی، طرح تحولی جدید دانشگاه و نظامنامه دانشی، در شناساندن و اجرای دقیق آن همکاری و مشارکت کنند.
این مراسم به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روز ملی روابط عمومی با حضور جمعی از اساتید، کارشناسان و پیشکسوتان حوزه روابط عمومی در دانشکده علوم اجتماعی ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز برگزار شد.