آشنایی دانشجویان با مهارتهای شغلی و صنعتی از طریق دورههای کوتاهمدت
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه امیرکبیر، دکتر محمدسعید سیف، با بیان اینکه در طول این سالها دانشگاهها به نسل سوم و چهارم رسیدهاند، گفت: در دهه ۶۰ دغدغه اصلی دانشگاههای بزرگ ایجاد مقاطع تحصیلی لیسانس بود؛ چرا که در آن دوران برای دروس مقطع لیسانس، استادان حق التدریس و بعضا از بیرون دعوت به همکاری میشد و ارائه دروس در این مقطع بسیار دشوار بود.
وی افزود: در دهه ۷۰ مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاهها شکل گرفت و بعد وارد مراحل رشد شدند و از اینجا دانشگاهها بر اساس مسئولیت اجتماعی خود، اقداماتی را اجرایی کردند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مساله نیروی کار متخصص، یادآور شد: گفت: یکی از دغدغه های اصلی کشور نیروی کار متخصص و آشنا با بازار کسب و کار است که در این زمینه نقش دانشگاه ها می تواند موثر باشد گرچه که دانشگاه ها، رسالت اصلی خود یعنی آموزش را انجام داده اند و ۱۴۰ واحد را با بهترین کیفیت ها ارایه می کنند.
سیف ادامه داد: فاصله ما بین مهارت های مورد نیاز در محیط کار و مواردی که در کتاب ها ذکر شده یابد پر شود و دانشگاه می تواند بگوید که پر کردن این خلا وظیفه من نیست و باید از بازار کار و شرکت ها طلب شود تا آنها دانشجویان را آماده ورود به بازار کار کنند.
وی افزود: ولی واقعیت این است که دانشگاه ها نمی توانند در این زمینه شانه خالی کنند و می توانند با برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و ارتباطات صنعتی کمک کنند تا دانشجویان علاوه بر فراگیری ۱۴۰ واحد، با مهارت های کاری و صنعتی بهتر آشنا شوند.
سیف الگوی دانشگاه های علوم پزشکی را الگوی مناسبی برای فراگیری دانشجویان با مهارت های کار دانست و خاطر نشان کرد: این دانشگاه ها از بیمارستان ها به عنوان مهارت آموزی دانشجویان بهره می برند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم مخاطبان دانشگاه های صنعتی از حوزه هوا فضا تا عمران و غیره عنوان کرد و یادآور شد: فعالیتهایی مانند نمایشگاه کار ، مشاوره های شغلی می تواند در این زمینه مفید باشد و امیدوارم این نمایشگاه ابزار موثری برای مهارت افزایی دانشجویان باشد.