اقتصاد > آب و انرژی

آغاز پروژه های خورشیدی در انتظار تامین مالی



محمد اولیا مدیر عامل گروه مپنا در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که سال گذشته تفاهم نامه‌ای با وزارت نیرو برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به امضا رسید، در این راستا چه اقداماتی شده است، گفت: از سال گذشته چند پروژه‌ها آغاز شده و در حال احداث است که به زودی شاهد نتایج آن خواهیم بود.

وی ادامه داد: کم کم نتایج این پروژه مشخص می‌شود که یکی از مهمترین های آن می‌توان فاز اول به پروژه ۱۲۰ مگاواتی آفتاب شرق مربوط به مجتمع فولاد مبارکه اصفهان اشاره کرد که ابتدای هفته گذشته وارد مدار تولید شد که یکی از بزرگترین بخش‌های انرژی خورشیدی کشور را تشکیل می‌دهد.

اولیا خاطر نشان کرد: مابقی پروژه‌ها که ادامه دهنده پروژه آفتاب شرق و سایر پروژه‌های در دست اجرا به مرور زمان وارد مدار تولید می‌شود.

به گفته مدیر عامل گروه مپنا تا پایان تابستان ۱۵۰ تا ۲۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی دیگر وارد مدار تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا کنون ۱۵۰ مگاوات وارد مدار تولید شده است، خاطر نشان کرد: تا پایان تابستان همین مقدار وارد مدار تولید می‌شود.

اولیا اضافه کرد: بین وزارت نیرو و مپنا قراردادی منعقد نشده و سال گذشته تفاهم نامه‌ای به امضا رسید که تأمین مالی آن به روش‌های متفاوت از جمله صندوق توسعه ملی و مشارکت با بانک‌ها دنبال کردیم تأمین مالی این پروژه‌ها هنوز محقق نشده که بتوان به آنها را اجرا کرد.

وی ادامه داد: پروژه‌های در دست اجرا EPC از کارفرمایان دیگری گرفتیم و در حال اجرا هستند و یا بخش سرمایه گذاری گروه مپنا مربوط به قبل از تفاهم‌نامه سال گذشته و مربوط به مناقصاتی است که در سال ۱۴۰۲ از ساتبا برنده شده بودیم و اکنون به تدریج در حال اجرا است.

اولیا در رابطه با میزان سرمایه مورد نیاز برای آغاز پروژه‌های بزرگ در حوزه تجدید پذیر ها گفت: عددهای قابل توجهی در این حوزه وجود دارد به عنوان مثال برای یک نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی تقریباً معادل ۳۰ میلیون دلار تأمین مالی نیاز است که بخشی از آن به صورت ارزی و بخشی به صورت ریالی است.

وی ادامه داد: با توجه به مطالباتی که داریم برای انجام این پروژه‌ها با منابع خودمان به شدت محدودیت داریم اما سعی خودمان را می‌کنیم و مقداری از پروژه‌های در حال انجام با منابع مالی مپنا در حال انجام است.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: اقداماتی که باید به صورت دولتی یا از طرف ساتبا برای تأمین مالی از صندوق توسعه ملی صورت بگیرد بسیاری از توافقات و مصوبات را گذرانده اما هنوز به پولی که امکان آغاز عملیات اجرایی را داشته باشد نرسیده است.

وی ادامه داد: بخشی از سه مگاواتی های که در پست‌های توزیع ساتبا از چند ماه پیش شروع کرد و بخشی از آن مربوط به ما است این پروژه به صورت epc برای ساتبا است و آنطور که سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر اعلام کرده تأمین مالی آن انجام می‌شود.

اولیا ادامه داد: این پروژه تقریباً آغاز شده و اقدامات مقدماتی آن انجام است اما متأسفانه هنوز پول قطعی مربوط به عملیات اجرا به پروژه نرسیده که امکان سرعت بخشی به این پروژه وجود داشته باشد.

وی در رابطه با میزان سرمایه مورد نیاز این پروژه، توضیح داد: برای ۵۴۰ مگاواتی اجرای آن بر عهده ما بوده به سرمایه‌ای ۱۵۰ میلیون دلار معادله‌ای نیاز دارد.

اولیا در خاتمه تاکید کرد: پنل‌های مورد استفاده معمولاً وارداتی هستند اما بخشی هم سازنده داخلی دارد اما بخشی که داخلی در حال تولید است عمده تولید مربوط به یکی از شرکت‌های فعال‌ترین زمینه است که برای پروژه‌های خودشان مورد استفاده قرار می‌گیرد و آن چیزی که ما در پروژه‌هایمان استفاده می‌کنیم بخش کوچکی تولید استفاده می‌کنیم که نزدیک به ۲۰ درصد نیاز ما را تشکیل می‌دهد و بیش از ۸۰ درصدش پنل‌های وارداتی است



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا