آلودگی هوا باعث مرگ زودرس میشود
حسین نوید فوق تخصص نارسایی قلب پیرامون موضوع تشدید بیماریهای قلبی در آلودگی هوا گفت: آلودگی هوا به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدهای محیطی برای سلامت بشر شناخته شده است.
وی ادامه داد: ارتباط آلودگی هوا با بیماریهای قلبی به ویژه در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. شایعترین علت مرگومیر در دنیا بیماریهای قلبی هستند و آلودگی هوا یکی از ده عامل اصلی مرگو میر زودرس در جهان است.
نوید با اشاره به اینکه شیوع بالای بیماریهای قلبی و آلودگی هوا باعث میشوند که نگرانیهای زیادی به خصوص در فصول همراه با آلودگی هوا داشته باشیم تصریح کرد: آلودگی هوا میتواند اثرات مستقیم در ایجاد سکته قلبی داشته باشد و باعث تشدید نارسایی قلبی و ایجاد یا تشدید فشار خون بیماران شود.
فوق تخصص نارسایی قلب اذعان کرد: سالمندان و بیمارانی که مبتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت و پر فشاری خون و یا بیماریهای قلبی هستند از بقیه افراد آسیب پذیر تر بوده و باید مراقب آنها باشیم.
فوق تخصص نارسایی قلبی مطرح کرد: بیماران باید از فعالیت سنگین در فضای باز در روزهایی که هوا آلوده است خودداری کنند و برای خروج از منزل برنامه ریزی داشته باشند تا در زمانهایی که سطح آلودگی هوا کمتر است خارج شوند.
وی اظهار داشت: مردم توجه داشته باشند اگر کار ضروری دارند صبح زود و یا آخر شب که غلظت آلایندهها کمتر است از خانه خارج شوند. بستن در و پنجرههای خانه بسیار اهمیت دارد. افرادی که مجبورند در روزهای آلوده نیز در معابر رفت و آمد کنند از ماسکهای مناسب استفاده کنند.
نوید افزود: نوشیدن مایعات کافی کمک کننده است البته بیماران دارای نارسایی قلبی مایعات را باید به اندازه مصرف کنند. استفاده از تصفیه کنندههای هوا در منزل کمک میکند. برخی در منزل سیگار و یا قلیان استفاده میکنند که این آلودگی به آلودگی هوا اضافه میشود.
متخصص نارسایی قلبی با بیان اینکه استفاده از شومینه در شرایط آلودگی هوا به هیچ عنوان مناسب نیست گفت: بیماران قلبی که نیاز به بررسی دورهای دارند در فصول سرد و آلودگی هوا بیشتر به پزشک خود مراجعه کنند و بررسی منظم عملکرد قلبی عروقی داشته باشند. پزشک با معاینه و آزمایش از وضعیت بیمار اطلاع پیدا میکند. از لحاظ تغذیه نیز بیماران قلبی مزمن باید کاهش مصرف نمک را در نظر داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: آلودگی باعث افزایش التهاب میشود اجتناب از مصرف غذاهای التهابزا اهمیت دارد از مصرف غذاهای سرخ شده و فرآوری شده جلوگیری کنیم. کاهش مصرف شکر و شیرینی نیز مهم است. رژیمهای غنی از آنتیاکسیدان و مقادیر بالای امگا سه میتواند به ما در آلودگی هوا کمک کند. میوهها و سبزیجات رنگارنگ، مواد غذایی حاوی ویتامین سی و ویتامین ای مانند کیوی و مرکبات و مغزها مفید هستند. استفاده از چای سبز که خواص ضد التهابی دارد مفید است.
نوید در پایان مصاحبه با رادیو گفتوگو خاطر نشان کرد: مصرف شیر در آلودگی هوا بسیار مناسب است شیر به دلیل دارا بودن کلسیم برای سلامت عروق مفید است و به دلیل دارا بودن ویتامین دی باعث تقویت سیستم ایمنی میشود. آنتیاکسیدان اکسید انهای طبیعی نیز در شیر به وفور یافت میشوند.