آیا زمین در مسیر یک اتفاق کیهانی بزرگ است؟
همشهری آنلاین –یکتافراهانی : شما فکر می کنید بزرگ ترین تهدید برای انسان چیست، احتمالاً به جنگ هستهای، گرمایش جهانی یا یک بیماری همهگیر در مقیاس بزرگ فکر میکنید. اما با فرض اینکه بتوانیم بر چنین چالش هایی غلبه کنیم، آیا واقعاً ایمن هستیم؟
زندگی در سیاره کوچک آبی ما
زندگی در سیاره کوچک آبی ما امن به نظر می رسد تا زمانی که از آنچه در فضا نهفته است آگاه شوید. بلایای کیهانی زیر تنها چند راه است که بشریت می تواند به شدت در معرض خطر یا حتی نابود شود.
شراره خورشیدی با انرژی بالا
خورشید ما آ ن قدرها که ابتدا تصور می شود ستاره ای آرام نیست. چون میدان های مغناطیسی قوی ایجاد می کند که لکه های خورشیدی چشمگیر به وجود می آورند ، گاهی اوقات چندین برابر بزرگ تر از زمین. همچنین جریانی از ذرات و تشعشع – باد خورشیدی – را به بیرون پرتاب می کند. اگر توسط میدان مغناطیسی زمین کنترل شود، این باد می تواند نورهای زیبای شمالی و جنوبی ایجاد کند. اما وقتی قویتر میشود، میتواند بر ارتباطات رادیویی نیز تأثیر بگذارد یا باعث قطع برق شود.
بیشنر بخوانیم :
-
میدان مغناطیسی خورشید، ۳۲ هزار کیلومتر زیر سطح آن است!
-
یک سفر رویایی و شگفتانگیز در قلب آسمان برای مشاهده کهکشانها
قوی ترین توفان خورشیدی مغناطیسی مستند شده در سال 1859 به زمین برخورد کرد. این حادثه که رویداد کارینگتون نامیده می شود، تداخل زیادی با تجهیزات الکترونیکی در مقیاس کوچک ایجاد کرد. چنین وقایعی باید چندین بار در گذشته نیز با زنده ماندن انسان ها اتفاق افتاده باشد.
اما تنها در سال های اخیر ما کاملاً به تجهیزات الکترونیکی وابسته شده ایم. حقیقت این است که اگر خطرات احتمالی کارینگتون یا حتی رویداد قدرتمندتر را دست کم بگیریم به شدت متضرر خواهیم شد. حتی اگر این امر فوراً بشریت را از بین نبرد، یک چالش بزرگ را نشان می دهد. برق، گرمایش، تهویه مطبوع، جیپیاس یا اینترنت وجود نخواهد داشت و غذا و داروها خراب میشوند.
رمزگشایی از گذشته کهکشانی زمین
با پیشرفت فناوری، دانشمندان امیدوارند بتوانند مسیرهای کهکشانی زمین را با دقت بیشتری بررسی کنند. این تحقیقات میتواند رازهای بسیاری را درباره تعامل بین غبارهای فضایی، رسوبات اقیانوسی و تغییرات اقلیمی زمین برملا کند. اما آیا این تغییرات میتوانند تهدیدی برای زمین باشند؟
زمین و چالشهای کیهانی ؛ تهدید یا رویدادی طبیعی؟
برخورد زمین با مناطق متراکمتر در کهکشان یک احتمال علمی است، اما هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد این عبورهای کیهانی خطری برای سیاره ما دارند. سیستم خورشیدی ما بارها در طول میلیاردها سال از مناطق پرجمعیت کهکشان عبور کرده و همچنان پایدار باقی مانده است.
ابزارهای جدید برای کشفیات بزرگتر
اخترشناسان امیدوارند با استفاده از رصدخانههای قویتر، حفاریهای پیشرفتهتر در اقیانوسها و روشهای جدید تشخیصی بتوانند درک بهتری از این سفرهای کهکشانی به دست آورند. همکاری میانرشتهای بین نجوم، زمینشناسی و علوم اقلیمی، کلید اصلی برای درک بهتر این فرآیندها خواهد بود.
سفر آرام زمین در کهکشان ادامه دارد
با وجود تمام کنجکاویها و ابهامات، سیاره ما همچنان در مسیری پایدار و طبیعی به حرکت خود ادامه میدهد. دانشمندان امیدوارند بتوانند از طریق نور ستارگان و نشانههای پنهان در اعماق اقیانوسها، مسیرهای گذشته زمین را بازسازی کرده و درک بهتری از جایگاه ما در این کیهان پهناور به دست آورند.