اختصاص کانتر برای تاکسیهای اینترنتی
همشهری- زینب زینال زاده: زیبایی بصری شهر تهران یکی از مطالبات شهروندان است. فعالیت برخی از صنوف خارج از چهارچوبهای قانونی، سبب نادیدهگرفتهشدن این مطالبه شده است. سیاستها شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در دوره ششم، ساماندهی مشاغل، تحقق مطالبه شهروندان و بهبود زیبایی بصری است. دستفروشان، جایگاه ثبتنام تاکسیهای اینترنتی و کیوسکهای مطبوعاتی در اولویت ساماندهی شهرداری تهران قرار دارند و مجتبی اقوامی پناه مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در گفتوگو با همشهری آخرین برنامهریزیها در حوزه ساماندهی مشاغل و صنوف را تشریح و از اختصاص کانتر برای ثبتنام تاکسیهای اینترنتی خبر داد.
فعالیت با مجوز قانونی
تاکسیهای اینترنتی چند سالی است که برای توسعه فعالیتهای خود، اقدام به ثبتنام میدانی از رانندگان در میادین و معابر شهر میکنند. این کار علاوه بر ایجاد اختلال در عبورومرور، چهره شهر را هم مخدوش کرده است؛ بنابراین با همکاری شرکتهای تاکسی اینترنتی (اسنپ، تپسی و…) قرار است در مکانهای مشخص، کانترهایی برای آنها پیشبینی شود. در واقع این کانترها متحدالشکل طراحی میشوند و پس از دریافت مجوز از شرکت ساماندهی نصب و عاملین تاکسیهای اینترنتی میتوانند در آنها مستقر و اقدام به ثبتنام از متقاضیان کنند. ما بهعنوان مجموعه مدیریت شهری برای عملیاتیشدن این کار آمادگی لازم را داریم و بهمحض دریافت درخواست از سوی مدیران تاکسیهای اینترنتی و انعقاد قرارداد، اقدامات آغاز میشود.
جابهجایی با دستور شورای ترافیک
در خصوص کیوسکهای مطبوعاتی همچنان پیگیری تغییر شکل ظاهری و متحدالشکل شدن کیوسکها هستیم. کیوسک داران هم متعهد شدهاند در صورت عملیاتیشدن این کار، با مدیریت شهری همکاری و مشارکت کنند. پراکندگی کیوسکهای مطبوعاتی در مناطق ۲۲ گانه بهصورت متوازن نیست و در مناطقی مانند منطقه ۱۲ شاهد پراکندگی بیشتر هستیم. به همین دلیل برخی از کیوسک داران تقاضای جابهجایی دارند؛ اما این کار خلاف مصوبات است و دراینخصوص برنامهای نداریم؛ اما در صورت ضرورت و با دستور شورای ترافیک این کار امکانپذیر خواهد بود. حدود ۱۲۰۰ کیوسک مطبوعاتی و گلفروشی در تهران وجود دارد و قطعاً استقرار کیوسک جدید نخواهیم داشت. همچنین طبق مصوبه شورای شهر تهران میبایست سالانه ۲ درصد از کیوسکها را کاهش دهیم که این کار هم در شرکت ساماندهی پیگیری میشود.
ایجاد بازارچههای فاخر
حدود ۲۰ هزار دستفروش در تهران وجود دارد که تعدادی زیادی از آنها از طریق بساط گستری امرارمعاش میکنند؛ بنابراین ساماندهی آنها به معنای جمعآوری بساط و اجازه فعالیت دادن نیست. بلکه تصمیم ما این است با ایجاد بازارچههای فاخر زمینه را برای فعالیت بهتر آنها فراهم کنیم. با استقرار دستفروشان در این بازارچهها، موضوعات مربوط به سد معبر و اختلال در عبورومرور شهروندان مدیریت میشود و بساط گستران هم میتوانند در یک فضای امن و کنترل شده، به کسبوکار خود ادامه دهند. بازارچه خیابان سرمدی، نمونه این اقدامات است که با استقرار بساط گستران چهارراه ولیعصر در آن، تا حدود زیادی موضوعات سد معبر این محور پر تردد حل شده است. بازارچههای فاخر با ۱۸۰۰ غرفه بهزودی در مناطق ۵ و ۱۵ راهاندازی و در اختیار دستفروشان قرار میگیرد.