ارتباط افزایش نرخ بیکاری با افزایش زورگیری/لزوم بازپروری زندانیان در زمان حضور در زندان
عزتالله یوسفیانملا در گفتوگو با ایسنا درباره دلایل افزایش زورگیری و جرائم خشن، اظهار کرد: افراد سابقهدار باید شناسایی شوند؛ به هر حال آنها سوابق کیفری دارند و باید تحت نظر باشند، ولی این نظارت ضعیف است. بسیاری از سارقین ۵ یا ۱۰ مرتبه سابقه سرقت دارند. وقتی شرایط بازگشت آنها به جامعه فراهم نیست، چرا آنها به جامعه بازگردانده میشوند؟ آنها وقتی از زندان آزاد میشوند، چند ماه بعد دوباره به جرم سرقت دستگیر میشوند. باید به این مساله رسیدگی شود؛ زیرا نه مجازات کافی است و نه نظارتی وجود دارد در حالی که باید فرد سارق پس از آزادی تحت نظارت باشد و از فناوریهای نوین هم می توان برای این نظارت بهره برد.
وی ادامه داد: برای مقابله با زورگیران نباید تنها از فرماندهی انتظامی توقع داشت. دستگاههای مختلف در این زمینه مسئولیت دارند. سرقت ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و امنیتی دارد. هرگاه مشکلات اقتصادی بیشتر شده و نرخ بیکاری افزایش مییابد، نرخ سرقت هم افزایش مییابد. وقتی شرایط اقتصادی بهم میریزد در کنار جرائمی مثل زورگیری، شاهد احتکار هم هستیم، یعنی هم در سطح جزئی و هم در سطح کلان، جرم رخ می دهد.
یوسفیانملا با اشاره به لزوم بازپروری زندانیان در طول مدت حضور در زندان، خاطرنشان کرد: در زندانها مراکزی برای آموزش فن و حرفه برای زندانیان وجود دارد، ولی این امکانات کم است. اگر به زندانیانی که به بهانه بیکاری سرقت میکنند در زندان آموزش درست داده شده و بعد از آزادی هم از آنها حمایت شود، شاید آنها دیگر به سمت سرقت نروند.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای پیشگیری از وقوع سرقتهای خشن و زورگیری باید یکسری اتفاق رخ دهد، از جمله اینکه شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه مناسب باشد، نیروی انتظامی برخورد بهموقع و قاطع با سارقین داشته، با مالخرها و شبکه پشتیبانی از سارقین برخورد شود و قوانین هم بازدارنده باشد؛ بنابراین وقتی سرقتی رخ می دهد نباید تنها فرماندهی انتظامی را مقصر دانست زیرا نیروی انتظامی فقط یک حلقه از مجموعه عوامل پیشگیری و برخورد با زورگیری و جرائم خشن است. از سویی نیروی انتظامی هم امکانات کافی چه به لحاظ امکانات مادی چه نیروی انسانی ندارد ولی مسئولیت زیادی به این نیرو داده میشود.
وی در پایان گفت: باید در جامعه هم فرهنگسازی شود که مردم با خود اجناس گرانقیمت همراه نداشته باشند. یک گوشی ۱۰۰ میلیونی یا طلا و جواهر مورد خوبی برای سرقت است.
انتهای پیام