از اولین پیوند مثانه به دست پزشک ایرانی مقیم آمریکا تا درمان میگرن با نوشابه و سیب زمینی سرخکرده!
به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
شاید کوکاکولا و سیبزمینی سرخکرده راه نجات از میگرن باشد!
چه صبحمان را با یک یا دو فنجان قهوه آغاز کنیم، یا پس از یک روز پراسترس سراغ شکلات برویم، بسیاری از ما در هنگام خستگی، استرس یا ناراحتی به نوعی «خوددرمانی» روی میآوریم. اما وقتی دچار سردرد میشویم، اغلب بیدرنگ به سراغ مُسکنها میرویم. با این حال، به تازگی یک «ترفند همهگیر» در فضای مجازی پخش شده که ادعا میکند یک نوشابه بزرگ کوکاکولا همراه با سیبزمینی سرخکرده میتواند میگرن را متوقف کند و عجیب اینجاست که این پیشنهاد بیاساس هم نیست.
اولین پیوند مثانه در جهان توسط جراح ایرانی مقیم آمریکا انجام شد
جراحان آمریکایی با همکاری دکتر «نیما نصیری» متخصص اورولوژی از دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس، اولین پیوند مثانه انسان را با موفقیت انجام دادند که امید جدیدی را در دل مبتلایان به سرطان مثانه زنده کرده است.
ربات انساننمای تیانگونگ؛ از قهرمانی در ماراتن تا خدمت در بیمارستانها و انبارهای چین
ربات انساننمای تیانگونگ که برنده ماراتن رباتیک و انسانی بود اکنون در انبارها و بیمارستانهای چین مشغول به کار است.
با هوش مصنوعی میتوان با حیوانات حرف زد!
محققان رشته جانورشناسی از «هوش مصنوعی» برای تسریع روند تحقیقات خود در زمینه ارتباطات حیوانی استفاده میکنند.
ترامپ امروز «جعل عمیق» را جرم اعلام میکند
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا امروز قانونی موسوم به «Take It »Down را امضا خواهد کرد که استفاده از فناوری «جعل عمیق» یا «دیپفیک» به وسیله هوش مصنوعی را جرمانگاری میکند.
استودیوهای انیمهسازی ژاپنی هم به سراغ هوش مصنوعی رفتند
استودیوی ژاپنی انیمیشنسازی «توئی»(Toei) در آیندهای نزدیک، از «هوش مصنوعی» برای تولید انیمههای خود استفاده میکند.
هوش مصنوعی 1 میلیون برابر سریعتر میشود!
دانشمندان در ایالات متحده موفق به ساخت سریعترین ترانزیستور جهان با استفاده از پالسهای لیزر و گرافن شدند؛ دستاوردی که میتواند انقلابی در سرعت پردازش برای هوش مصنوعی، فضا و پزشکی به وجود آورد.
اختراع دانشگاه انگلیسی برای نظارت از راه دور بر عملکرد قلب
محققان دانشگاه بث در انگلیس یک دستگاه شبیه کمربند طراحی کردهاند که میتواند به صورت مداوم ریهها و قلب را اسکن کند و جایگزینی برای اسکنهای سنتی باشد.
کدام مدل هوش مصنوعی «اوپنایآی» بهتر است؟
اگر به دنبال انتخاب بهترین مدل هوش مصنوعی شرکت «اوپنایآی» هستید، این گزارش میتواند راهنمای شما باشد و اطلاعاتی را درباره کاربرد مدلها در کدنویسی، استدلال و موارد دیگر ارائه دهد.
کشف یک جرم کروی اسرارآمیز در فضا
کهکشان راه شیری ما، خانه پدیدههای بسیار عجیبی است. اکنون کشف یک جرم کاملا کروی در آن، منجر به حیرت اخترشناسان شده است.
تشخیص سرطان مثانه از روی ادرار؛ کمتر از یک ساعت، بدون درد و با دقت بالا
دانشمندان دانشگاه ملی تایوان موفق به طراحی پلتفرمی نوین برای شناسایی بسیار حساس microRNAهای مرتبط با سرطان مثانه در نمونه ادرار شدند.
نخستین پرواز یک هواپیما با پروانههای درون بال
شرکت «هورایزن ایرکرفت»(Horizon Aircraft) با دستیابی به پروازی پایدار با تکیه بر بال و با استفاده از طراحی پروانههای درون بال با نمونه اولیهای موسوم به «Cavorite X7» تاریخساز شد.
سیاست دانشگاه امیرکبیر در حمایت و پشتیبانی از طرحهای تحقیقاتی
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر حمایت و پشتیبانی دانشگاه از طرحهای تحقیقاتی گفت: در راستای این سیاست ما از حضور افراد صاحب فکر برای حمایت از طرحهای علمی و شکوفایی نسل جوان کشور استقبال میکنیم.
طلاق عاطفی؛ زندگی مشترک در مردابی از سکوت
زندگی مشترک یک زوج به معنای عشق و همراهی است؛ اما گاهی، زوجها زیر یک سقف میمانند، بیآنکه دلهایشان هنوز با هم باشد. داستانهایی واقعی از این سکوتهای سنگین، موضوع تحقیق جدیدی شده است.
تأکید رئیس جهاددانشگاهی بر جایگاه دینی و اخلاقی مسئولیت اجتماعی
رئیس جهاددانشگاهی در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران با اشاره به دیدگاههای دینی و اخلاقی در این حوزه، عدالت را جوهره مسئولیت اجتماعی و مرز تشخیص اسلامی و غیر اسلامی بودن دانست و گفت: امید است که ثمره این نشستها و همایشها، افزایش خودآگاهی عمومی نسبت به مسئولیت اجتماعی باشد.
ترمیم تدریجی پوسیدگی و سفیدی دندانها با خمیردندان نانوی ایرانی
یکی از شرکتهای فناور با بهرهگیری از فناوری نانو، موفق به تولید خمیردندانی حاوی نانو هیدروکسیآپاتیت شده که به گفته آنها مواد این خمیر دندان با نفوذ به منافذ ریز دندان علاوه بر ترمیم تدریجی پوسیدگیهای سطح مینای دندان و استحکام هرچه بیشتر آن باعث سفیدی و درخشندگی دندانها میشود.
پردیس هوش مصنوعی میزبان نخبگان تصمیمسازی دیجیتال
با آغاز به کار دبیرخانه شانزدهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل با رویکرد هوش مصنوعی، از پوستر این رویداد رونمایی شد.
سازمان سنجش کارمندان واجد شرایط را به صورت انتقالی جذب میکند
سازمان سنجش آموزش کشور در نظر دارد از بین کارمندان رسمی، پیمانی و قراردادی با تجربه، متخصص و با داشتن حداکثر ۱۰ سال سابقه خدمت دولتی یا حداکثر ۳۰ سال سن که متقاضی انتقال یا ماموریت به سازمان سنجش هستند را از طریق مصاحبه به کار بگیرد.
راهاندازی رشتههای مرتبط با محیط زیست در دوره تحصیلات تکمیلی
رئیس دانشگاه پیامنور از راهاندازی رشتههای مرتبط با محیط زیست در دوره تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: ارتقای آموزش محیط زیست و مردمی ساختن آن باید با تکیه بر پایههای ملی و بینالمللی و ابزارها در دستور کار قرار گیرد.
دستگیری استاد دانشگاه هند به دلیل انتقاد از عملیات نظامی
دانشیار و رئیس دپارتمان علوم سیاسی در دانشگاه آشوکا در استان هاریانا در هند به دلیل انتشار پستی در شبکههای اجتماعی مرتبط با عملیات نظامی کشورش علیه پاکستان، دستگیر شد.
دانشکدههای دانشگاه تهران میتوانند در مراحل چرخه تولید و عرضه فولاد نقشآفرین باشند
سرپرست دانشگاه تهران گفت: امروزه در صنعت فولاد، آموزش و ترویج فناوریهای نوین در سازههای ترکیبی و بهروزرسانی استانداردها ضروری است. در این زمینه، دانشکدههای مختلف دانشگاه تهران، از دانشکدگان فنی تا دانشکده علوم اجتماعی، میتوانند در چرخه صنعت فولاد کشور، از اکتشاف تا تولید و عرضه سازهها و همچنین در بهبود فرایند همچون کاهش ضایعات و اثرات مخرب محیط زیستی نقشآفرین باشند.
سرمایه گذاری ۱۲۰۰ میلیاردی بخش خصوصی در پژوهشگاه زیست فناوری
رئیس پژوهشگاه ملی زیست فناوری، رفع نیازهای کشور را اولویت این پژوهشگاه دانست و گفت: با اقدامات انجام شده با همکاری بخش خصوصی ۱۲۰۰ میلیارد تومان در این پژوهشگاه سرمایه در حال انجام است.
مسئولیت اجتماعی در جهان یک راهبرد جدی برای عبور از بحرانهاست
معاون اجتماعی و فرهنگی معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه در مجموعههای رسمی با تغییر یک مدیر آن مجموعه رو به افول میگذارد، گفت: در دنیای کنونی مسئولیت اجتماعی یک راهبرد جدی برای عبور از بحرانها محسوب میشود.
پیوند واقعی دانشگاه و صنعت، موتور محرک اقتصاد دانشبنیان است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر لزوم حرکت صنعت فولاد بهسوی فناوریهای نوین و دانشبنیان، گفت: بدون بهرهگیری از نوآوری و تحول فناورانه، این صنعت با بهرهوری پایین و هزینههای بالا مواجه خواهد بود
یک درصد سالمندان ایرانی به پارکینسون مبتلا هستند
به اعتقاد محققان مغز و اعصاب حدود یک درصد از سالمندان بالای ۶۰ سال در ایران به بیماری پارکینسون مبتلا هستند و با وجود نبود درمان قطعی برای این بیماری، ورزش و توانبخشی حرکتی نقش مؤثری در کاهش روند ناتوانی دارند.
ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت بازنگری در قوانین مربوط به زنان دانشگاهی، گفت: به نظر میرسد که باید به زنان تا سن ۵۰ سالگی اجازه ورود به هیات علمی داده شود. حقوق خانوادگی و مادری به زنان دانشگاهی داده نمیشود؛ در حالی که به مردان این فرصت داده میشود.
استقبال کشورهای اسلامی از دستاوردهای پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی
غرفه پژوهشکده سرطان معتمد در نمایشگاه بینالمللی نشست وزرای علوم کشورهای اسلامی، که این بار با محوریت هوش مصنوعی برگزار شد، مورد توجه ویژه مسئولان، متخصصان و دانشجویان از سراسر جهان اسلام قرار گرفت.
نتایج بررسی پرونده الکترونیکی داوطلبان دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران اعلام شد
نتایج بررسی اولیه پرونده الکترونیکی داوطلبان دکتری بدون آزمون استعداد درخشان – مرحله دوم سال ۱۴۰۴ دانشگاه تهران اعلام شد.
رونمایی از دستیار هوش مصنوعی دانشگاهی با هدف ارتباطات بینالمللی
مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از رونمایی دستیار هوشمصنوعی معاونت امور بینالملل دانشگاه به همراه اعطای نشان سفیران بینالملل امیرکبیر به سه عضو هیات علمی منتخب این دانشگاه خبر داد.
نقش موثر مسئولیت اجتماعی در کاهش فساد اداری و توجه به حقوق شهروندان
رئیس بخش مطالعات اجتماعی و توسعه پایدار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه فساد اداری، نداشتن شفافیت در تصمیمگیریها، بیتوجهی به حقوق شهروندان از علل افول اعتماد است، گفت: مسئولیت اجتماعی نقش خاصی در بروز چارچوبی قانونمند در ارائه گزارشی شفاف و پاسخگو خواهد داشت.
دعوت سازمان زمینشناسی از دانشگاهیان برای توسعه هوش مصنوعی در سنجش از دور
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی جنوب با دعوت از دانشگاهیان برای همکاری در ارائه “طرحهای پیشنهادی بهکارگیری هوش مصنوعی در سنجش از دور”، بر ضرورت بهرهگیری از علوم نوین در شناسایی داراییهای معدنی کشور تأکید کرد.
رئیس کمیسیون تخصصی آموزش شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد
دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و نایب رئیس شورای عالی عتف طی حکمی، دکتر ابوالفضل واحدی را به عنوان رئیس کمیسیون تخصصی آموزش منصوب کرد.
شناسایی توانمندیها با ایجاد شبکه زنان نخبه
مشاور امور بانوان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به برگزاری موفق نشست «زنان پیشرو در علم» با محوریت هوش مصنوعی، گفت: هدف اصلی از این طرح، شناسایی ظرفیتهای علمی، فناورانه و مدیریتی بانوان نخبه در استان فارس و ایجاد شبکهای منسجم میان آنان است.
شهید رئیسی در مواجه با بحرانها، حکمرانی اسلامی را بهطور عملی پیادهسازی کرد
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرایط بحرانی کشور در دوران آغاز کار دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم درست زمانی کار خود را شروع کرد که کشور در پی شیوع کرونا نیمه تعطیل بود؛ با این حال، این وضعیت موجب ناامیدی شهید رئیسی نشد و ایشان باور داشت که ما میتوانیم.
احیای مجدد یک بند قانونی در حوزه بودجههای پژوهشی در قانون ۱۴۰۴
دبیر شورای عالی عتف از احیای مجدد بند ۳ تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: بر اساس این قانون، شرکتهای دولتی و بانکها موظفاند ۶۰ درصد از بودجه پژوهشی خود را به صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری واریز کنند.
نیازمند بازسازی مفاهیم مختلف مسئولیت اجتماعی در حوزه محیط زیست هستیم
کارشناس ارشد مسئولیت اجتماعی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی مسأله مهمی است و محیط زیست آسیبهای فراوانی در چندین سال اخیر دیده است، گفت: از اینرو ما نیازمند بازسازی مفاهیم مختلف مسئولیت اجتماعی در حوزه محیط زیست هستیم.
ارتقای امنیت غذایی با رونمایی از تجهیزات بومیسازی شده در صنعت لبنیات
در حاشیه سیودومین نمایشگاه بینالمللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته، از مجموعهای از ماشینآلات تخصصی بومی و ساخت ایران در حوزه لبنیات و نوشیدنیها رونمایی شد.
آغاز بازنگری نظامنامه مسئولیتهای اجتماعی صنعت نفت
مشاور اجتماعی وزیر نفت، از آغاز بازنگری نظامنامه مسئولیتهای اجتماعی صنعت نفت خبر داد و گفت: میکوشیم شرکتها و سازمانهای تحت پوشش صنعت نفت با بهرهگیری از استعدادهای جوانان بومی و با آشنا شدن به ظرفیتهای هوش مصنوعی بتوانند ظرفیتهای بیشتری را به وجود آورند.
انتهای پیام