استاندار اصفهان: مرمت اضطراری بناهای تاریخی ثبت جهانی اصفهان ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد
مهدی جمالی نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تکلیف تصریح شده در قانون برنامه هفتم توسعه مبنی بر هدف گذاری ۵۰۰ میلیون گردشگر ورودی در افق برنامه به کشور و سهم ۵ میلیونی استان اصفهان از این تعداد اظهار کرد: برای تحقق این امر در استان اصفهان نیاز به راهاندازی ایرلاین اختصاصی استان اصفهان و تقویت زیرساختهای فرودگاه بین المللی شهید بهشتی به ویژه تأمین ناوگان هوایی و آشیانه هواپیمایی و غیره دارد.
۱۹۰ پروژه سرمایهگذاری گردشگری در اصفهان در دست بهرهبرداری است
وی اضافه کرد: به منظور جذب گردشگران از کشورهای هدف گردشگری لغو روادید شده، با دستور رئیس جمهور به وزرای راه و شهرسازی و امور خارجه و دریافت تمهیدات و رایزنی با وزرای همتا در کشورهای مورد نظر، تفاهمنامههایی مبنی بر انجام پروازها توسط شرکتهای کشورهای خارجی هدف به جای شرکتهای ایرانی منعقد شود.
استاندار اصفهان با بیان اینکه ۱۹۰ پروژه سرمایهگذاری گردشگری با اعتباری بالغ بر ۳۴ همت و ۱۱۶۰۰ نفر اشتغال توسط بخش خصوصی در دست احداث است، اضافه کرد: این پروژهها نیاز به ۱۵ همت تسهیلات بانکی برای اتمام عملیات اجرایی دارند.
نیاز به اعتبار یک هزار میلیارد تومانی برای مرمت بناهای تاریخی در سال جاری
وی ارتقا و تقویت شبکه ریلی به ویژه راه اندازی قطار سریع السیر اصفهان – تهران و ایجاد ایستگاه قطار شیراز به تهران در شهر اصفهان را از دیگر نیازهای تحقق جذب گردشگر در اصفهان دانست و گفت: همچنین برای مرمت اضطراری بناهای تاریخی و حفاظت محوطههای باستانی نیازمند حداقل یک هزار میلیارد تومان اعتبارات ویژه در سال جاری هستیم.
جمالی نژاد تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساختهای تأسیسات گردشگری از جمله ایجاد راه دسترسیها، سرویسهای بهداشتی و تأسیسات، انتقال برق، آب و گاز و تخصیص سهمیه آب برای مجتمعهای بین راهی جدید برای کاهش تصادفات جادهای را نیز ضروری دانست و اضافه کرد: ارتقای کمی و کیفی زیرساختهای حمل و نقل جادهای با توجه به اینکه استان در مرکز کشور واقع شده و از یک سو با ۱۰ استان پیرامون ارتباط دارد و از سوی دیگر مسیر جادههای مواصلاتی استان بیش از ۱۲ هزار کیلومتر است، امری ضروری تلقی میشود.
مرمت اضطراری بناهای تاریخی ثبت جهانی اصفهان ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد
وی با بیان اینکه به منظور مدیریت نگهداری بناهای تاریخی و آثار ثبت جهانی که با تهدید فرونشست زمین ناشی از خشکسالی مواجه شده است نیازمند تخصیص اعتبار اضطراری به میزان ۳۰۰ میلیارد تومان هستیم، اضافه کرد: همچنین به منظور مقابله به ایران هراسی و حضور فعال در رویدادهای بینالمللی و تبلیغات و اطلاع رسانی گردشگری به ویژه در کشورهای هدف و لغو روادید شده نیاز به تأمین و تخصیص سالانه ۵۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم.
استاندار اصفهان صدور مجوز پایانه صادرات صنایع دستی برای گمرک و بخش خصوصی استان برای تسهیل و هدف گذاری صادرات را نیز از دیگر نیازهای توسعه گردشگری در استان اصفهان دانست و تصریح کرد: تخصیص اعتبار از محل قانون مسئولیتهای اجتماعی به منظور مدیریت، مرمت و نگهداری بناهای تاریخی صدمه دیده ناشی از بحرانهای زیست محیطی در این راستا ضروری است.
وی صدور مجوز اعزام ۵ نفر به کشورهای هدف گردشگری به منظور استقرار در محل سفارتخانهها برای تبلیغات اطلاع رسانی و تسهیل امور سفر برای گردشگران خارجی به استان از جمله چین، روسیه، هند، عراق و امارات تحت عنوان رایزنان گردشگری را نیز الزامی دانست و گفت: همچنین تسریع در روند اجرایی صدور مجوز منطقه آزاد گردشگری سلامت در استان اصفهان و لزوم تصویب پرداخت ۲۰ درصد از محل ارزش افزوده تغییر کاربری اراضی گردشگری به غیر از دیگر نیازهای توسعه گردشگری در این استان است.
لزوم ایجاد سازمان نظام میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی
جمالی نژاد تعیین تکلیف مرمت و احیا بناهای تاریخی در اختیار اوقاف و سایر دستگاههای اجرایی استان بر اساس بند ۹۸ قانون برنامه ششم توسعه را نیز ضروری دانست و افزود: همچنین باید سازمان نظام میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به منظور واگذاری برخی از وظایف دستگاه ایجاد شود.
وی همچنین تخصیص باقیمانده مبلغ مصوبات سفر شهید رئیسی به استان از از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر برای توسعه میراث فرهنگی و گردشگری استان که تاکنون ۳۳ درصد آن تخصیص یافته را نیز برای تحقق اهداف در حوزه توسعه گردشگری استان امری ضروری خواند.