استانها > اصفهان

استاندار اصفهان: مصوبات ۹ ماده‌ای احیای زاینده‌رود اجرا شود



به گزارش خبرنگار مهر، مهدی جمالی نژاد شامگاه یکشنبه در جلسه سازگاری با کم آبی استان که با حضور دادستان، نمایندگان اصناف کشاورزی و مدیران متولی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مطالبه همه ما از دستگاه‌های ملی اجرای مصوبات ۹ ماده‌ای احیای زاینده‌رود است و اینکه حکمرانی آب را اعمال کند.

وی تصریح کرد: حکمرانی آب باید زنده شود و همه باید به این مسئله ورود کنیم و برای احیای مصوبات ۹ ماده‌ای همه هم قسم شویم.‌

استاندار کشاورزان اصفهان را افرادی نجیب توصیف کرد و افزود: کشاورزان شرق و غرب اصفهان و منطقه برخوار طی سالیان اخیر آسیب دیدند و همه مسائلی که مطرح می‌کنند به حق می‌گویند.

وی اضافه کرد: درد شما کشاورزان، درد ما است و ما با شما و در دشواری‌ها در کنار شما خواهیم بود.

جمالی نژاد با اشاره به درخواست کشاورزان برای رهاسازی آب برای آبیاری نوبت دوم کشت پاییزه، گفت:
متأسفانه بر اساس پیش بینی‌ها شرایط بسیار سختی داریم و حتی در زمینه آب شرب طی هفته‌های پیش رو مشکل داریم.

وی بر لزوم تشکیل کارگروه با حضور رئیس حوضه ابریز زاینده رود و پیگیری مسائل کشاورزان تاکید کرد و افزود: مسئله بارگذاری‌های جدید خارج از استان حتماً باید منعکس شود.

استاندار اصفهان با تاکید بر لزوم پیگیری مدیران استان درخصوص رفع دغدغه کشاورزان، موضوع تأمین برق و مساعدت حداکثری از آنان با ارائه تسهیلات، استمهال وام و حمایت‌های بیمه‌ای، اظهار کرد: درخصوص اجرای طرح‌های تأمین آب دغدغه نداشته باشید.

جمالی نژاد خاطرنشان کرد: مشکل آب اصفهان و حوضه زاینده‌رود یک مسئله چند مجهولی است که همه برای حل آن به سهم خود باید ورود پیدا کنیم.

وی افزود: پیشنهاد کارگروه کشاورزان برای احیای زاینده رود بررسی شود زیرا معتقدم دوستان کشاورز را نباید دور از مسائل نگه داشت و از این رو می‌توانند طی یک چارچوبی کنشگری کنند.

استاندار اصفهان با اشاره به اینکه در این وقت از سال در اسفندماه ذخیره سد زاینده‌رود ۱۴۲ میلیون مترمکعب است، خاطرنشان کرد: در این شرایط سخت
اما امید می‌دهم زمانیکه پای کار باشیم و دلسوز و هم قسم باشیم همه مسائل حل می‌شود ولی باید منسجم و متحد عمل کرد.

جمالی نژاد تصریح کرد: علی رغم‌مشکلات احساس بر این است که ما می‌توانیم و کشاورزان باید به کمک مدیریت استان بیایند و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز باید در جلسات حضور داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، در پایان این جلسه مصوب شد که جلسه آتی مجمع نمایندگان استان اصفهان با حضور نمایندگان اصناف کشاورزی برگزار شود.

همچنین مصوب شد که برگزاری جلسات مستمر با کشاورزان ادامه یابد و تأمین موضوعات مالی و اعتباری از سازمان برنامه و بودجه پیگیری شود.

در جلسه امشب سازگاری با کم آبی استان که با حضور استاندار و دادستان اصفهان برگزار شد، ۱۲ نفر از نمایندگان کشاورزان مسائل و مشکلات این قشر را مطرح کردند.

در حال حاضر ۴۰ هکتار از اراضی زیر کشت غلات در حوضه زاینده‌رود در شهرستان اصفهان نیاز به آب دارد.

برخی از کشاورزان عنوان کردند که علی‌رغم اینکه برای کشت امسال بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان در هر هکتار هزینه کردند اما اکنون کشت آنان بی آب مانده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بندهای «طرح ۹ ماده‌ای احیای حوضه آبریز زاینده رود» به شرح زیر است:

بند نخست: وزارت نیرو مکلف است نسبت به تأسیس واحد مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زاینده رود اقدام کند.
بند دوم: تشکیل شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود با حضوراستانداران اصفهان، چهارمحال و بختیاری و یزد و معاونان وزرای نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و نمایندگان اصناف کشاورزی؛ وزارت نیرو مکلف شده است تا درمدت سه ماه نسبت به تشکیل این شورا اقدام کند.

بند سوم: تعیین میزان حقابه ها، سهم آبه ها و صاحبان حق اشتراک و حقابه زیست محیطی رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی توسط وزارت نیرو.

بند چهارم: ممنوعیت بارگذاری جدید بر منابع آب زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف در این حوضه.

بند پنجم: ساماندهی برداشت آب در استان‌های اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری و جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز.

بند ششم: فراهم کردن تسهیلات لازم برای تغییر شیوه‌های آبیاری توسط وزارت جهاد کشاورزی در منطقه.

بند هفتم: تأسیس صندوق تأمین خسارت خشکسالی در حوضه آبریز زاینده رود بر اساس این بند مصرف کنندگان بخش صنعت که در زمان خشکسالی بدون کاهش سهم خود آب دریافت می‌کنند باید خسارات کمبود آب سایر مصرف کنندگان حوضه را پرداخت کنند.

بند هشتم: انجام مطالعات تونل آبرسانی به اصفهان با عنوان طرح گلاب (انتقال آب) توسط وزارت نیرو.

بند نهم: وزارت نیرو باید در باره طرح انتقال آب بهشت آباد که تنها به منظور تأمین آب شرب طراحی شده است، بررسی دقیق انجام داده و ضمن ارزیابی زیست محیطی، طرح را به اجرا در آورد.

برآیند آمار موجود نشان می‌دهد که استان اصفهان بدترین روزهای خشکسالی در مقایسه با میانگین ۵۰ سال اخیر را تجربه می‌کند.

حوضه زاینده رود از دو استان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل شده که ۹۳ درصد از مساحت و ۹۸ درصد از جمعیت زیر پوشش این حوضه در اصفهان و هفت درصد از مساحت و ۲ درصد از جمعیت زیر پوشش آن در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

زاینده رود حدود ۴۰۰ کیلومتر طول که ۲۸۰ کیلومتر آن آب ندارد و تالاب گاوخونی هم در نبود آب در سال‌های آینده به تاکید کارشناسان یکی از چالش‌های زیست محیطی کشور و فلات مرکزی ایران تبدیل می‌شود.

این رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوه‌های زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش می‌رود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان می‌ریزد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا