اخبار شهر > شهری

افتتاح پروژه های عمرانی تا نیه اول سال| ساخت تونل ۹ کیلومتری میدان سپاه تا آزادگان | ساخت۱۰ هتل در پایتخت



همشهری آنلاین- علی رضا زاکانی شهردار تهران در نخستین بخش از صحبت های خود درباره اجلاس بریکس گفت: مجمع بریکس مجمع بزرگی است. اگر جمعیت جهان را ۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون نفر در نظر بگیریم، حدود ۴ میلیاردو ۹۰۰ میلیون نفر آن ساکن کشورهای عضو برکیس می شوند که شامل کشورهایی مانند ایران، روسیه، چین، هند، افریقا، برزیل و … می شود. این مجمع همکاری جنوب جنوب را تقویت و از یکجانبه گرایی جهانی مبتنی بر اهداف مشترک جلوگیری می کند. از یک سال پیش بریکس پلاس هم شکل گرفت و از شهردار کازان شروع شد.

وی افزود: بسیاری از موانع در دیپلماسی شامل این مجمع نمی شود. در نتیجه مجمع تاکنون درکشورهای مختلف برگزار شده است. حتی در این دوره پیشنهاد شد علاوه بر موضوع اقتصادی به موجودهای زنده به مواردی مانند غزه هم پرداخته شود.

شهردار تهران درباره آثار این مجمع گفت: دیپلماسی شهری یک نقش ویژه ای می تواند در رفع موانع ایجاد کند و می توان موانع را کنار گذاشت و همکاری علمی، اقتصادی و فرهنگی و … داست. مثلا در این نشست ایران جزو «جی ویست» نیست اما از ما دعوت شد تا در نشستی که در افریقا برگزار می شود شرکت کند.

افزایش ظرفیت های گردشگری شهر

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت های گردشگری در فصل بهار پایتخت گفت: شهرداری ظرفیت هایی در ارائه خدمات گردشگری دارد. به عنوان مثال در مجموعه عباس آباد ظرفیت های گردشگری زیادی وجود دارد. از طرفی مسیرهای گردشگری زیادی ایجاد شده است و به دنبال ایجاد نقشه راه برای ایجاد پیاده راه برای تردد با دوچرخه و اسکوتر هستیم. این کارها طراوت زیادی ایجاد کرد.

وی افزود: به دنبال احداث افتتاح رود دره فرحزاد، ادامه باغراه حضرت زهرا(س) و بخش های مختلف هستیم. همچنین در منطقه ۲۰ مجموعه ای شکل گرفته که نقطه مناسب برای کارهای محیط زیستی و علاقه مندان به محیط زیست است. بنابراین میزان ظرفیت مسافرپذیری تهران اهمیت دارد. از طریق جمع سپاری به دنبال احداث ۱۰ هتل هستیم. البته لکه گذاری این کار صورت گرفته است وبه دنبال جلب سرمایه گذار حتی از خارج از کشور هستیم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون به جز این هتل ها، هتل های دیگری در حال احداث است گفت: علاوه بر این موارد به دنبال جذب گردشگر هستیم. نمونه اش هم توافقی بودکه با چینی ها داشتیم و قرار بود هر سال تعدادی گردشگر را وارد تهران کرده و از آن به سایر محل ها اعزام شوند. این کار نیاز به افزایش ظرفیت های گردشگری دارد.

وی درباره پروژه هزارو یک شهر هم گفت: با توافق سرمایه گذار سال آینده فاز اول آن افتتاح می شود. یا در مناطق ۱۹، ۱۸ و ۱۵ ظرفیت های پردشگری زیادی فراهم است.

چرا اتوبوس ها وارد نشدند

شهردار تهران در پاسخ به عدم ورود اتوبوس های برقی گفت: ۱۸۷ دستگاه وارد ناوگان شده، تعدادی هم وارد شده و در گمرک است و مابقی هم به مرور وارد می شود. همچنین ۳ هزار دستگاه داخلی خریداری شده بود که به مرور وارد ناوگان می شود.

وی درباره نیاز شهر گفت: طبق نیاز بالا دستی ۱۱ هزار اتوبوس نیاز است و حالا ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه در ناوگان قرار دارد. تا پایان سال به ۵ هزار اتوبوس می رسد.

کسب موفقیت در تست تراموا

زاکانی درباره تراموا هم گفت: تراموا تست شبانه را انجام داد و حتی فراتر از تست کیسه شن، تست هایی از ترمینال شرق تا آزادی انجام شد که خوشبختانه جواب داد و به دنبال کسب مجوز و عقد قرارداد آن هستیم تا وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شود.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه تهران به ۶۰ رام ۴ واگنه نیاز دارد گفت: اکنون ۸ رام آماده است و می توان مسیر را به ۲ بخش تقسیم کرد مثلا تا امام حسین از بی آر تی و پس از آن از تراموا استفاده کرد. چراکه تراموا تفاوت های زیادی با بی آر تی وجود دارد.

زاکانی درباره ون ها هم گفت: کارهای اولیه برای ون ها گرفته شده و برقی اند. همچنین تعدادی تاکسی برقی هم تحویل گرفته ایم که برخی در اختیار پلیس قرار گرفته است که شهروندان شاهد آن هستند.

وی با اشاره به اینکه مشکلات واگذاری تاکسی های برقی رفع شده است گفت: این خودروها با تسهیلات ویژه در اختیار رانندگان تاکسی قرار می گیرد.

دلیل گلایه های مردم، کاهش واگن است

شهردار تهران درباره اطلاع از گلایه های مردم از حمل و نقل شهری گفت: ما ۷ خط مترو با ۲۵۴ کیلومتر طول اما الان تعداد ایستگاه ها به ۱۶۰ مورد رسیده است. اکنون خطوط ۹، ۱۰ و ۸ شروع شده است. در واقع به گونه ای رفتار شده که سرعت توسعه مترو مانند هیچ دوره ای نیست.

وی افزود: در زمینه توسعه خطوط مشکلی نیست و تنها مشکل ما رام های مترو است. ما در داخل ۶ خط فعال فعلی ۱۱۸۱ واگن در ۲۵ سال گذشته وجود داشت و ما به دنبال این هستیم که ۱۱۸۴ واگن هم اضافه کنیم. اما توسعه خطوط به دلیل نبود واگن ها نتیجه مطلوبی نداشته است. به همین دلیل هم سرفاصله ها بیشتر شده است.

زاکانی با اشاره به شیوه تامین واگن ها هم گفت: علاوه بر مجموعه خارج از کشور، از حوزه های مختلف مانند قطار ملی و واگن سازی شهرداری و… به دنبال تامین واگن ها هستیم و به دنبال افزایش سرعت ورود واگن ها هستیم.

افتتاح ده ها پروژه در نیمه اول سال

وی در پاسخ به سوالی درباره پروژه های عمرانی هم گفت: تمای پروژه ها افتتاح می شود که شامل فاز اول شهید شوشتری می شود. این پروژه حلقه شرقی تهران است و به عنوان آزادراه ۱۶ کیلومتری است و بیش از ۹ کیلومتر آن امسال افتتاح می شود تا ۵ و نیم درصد و یک و نیم درصد ترافیک تهران کاهش یابد. همچنین ادامه بزرگراه یادگار امام(ره) امسال افتتاح می شود. فاز دوم پروجردی شهید بروجردی هم امسال افتتاح می شود.

شهردار تهران از شروع پروژه بزرگراه جدیدی در محدوده دوگاز در منطقه ۲۱ هم خبر داد وگفت: همچنین تونل ۹ کیلومتری میدان سپاه تا آزادگان امسال  شروع خواهد شد. اما پایانش ۳ سال بعد خواهد بود. چون پروژه بزرگی است.

زاکانی یکی دیگر از کارهای جدی تهران را احداث ۹۸ تقاطع دانست و گفت تا ۶ ماه اول امسال تا ۶۰ مورد افتتاح می شود. ۳۸ مورد دیگر را در برنامه اجرا قرار داده ایم.

وی درباره طولانی شدن برخی پروژه های عمرانی هم گفت: بحث های تملکی و همجواری بودن باعث می شود تا برخی پروژه ها طولانی شود. مثلا در محدوده ای برای ایجاد پل ۳۰۰ متری، ۲ سال تملک از یک واحد نظامی طول کشید.

توسعه بانکداری شهری

شهردار تهران درباره حوزه بانکداری هم گفت: بزگترین مانع در دوره های مدیریت قبلی، دریافت وام های کلان بود که نتوانسته بودند، آنرا پرداخت کنند. حتی یکی از بزرگترین ظلبکاران شهرداری بانک شهر بود. اما امروز بانک شهر، تجارت، ملی و… که روزگاری طلبکار ما بودند، کمتر از ۲۰ همت بدهی ها مانده است و نشان می دهد که مدیریت شهری پویاست و اکنون بانک شهری که در معرض تعین تکلیف برای پرونده اش بود، اکنون توانسته رشد پیدا کند. اما بانک شهر موفقیتش در فعالیت های تخصصی است و به دنبال تبدیل شدن به بانک تخصصی از پروژه های شهری حتی در سطح کشور است. بنابراین حال بانک شهر خوب است.

نتیجه بی تاثیر تحریم ها

زاکانی درباره شرایط تحریم گفت: سال ۱۳۹۹ بودجه شهردار ۳۰ همت بود و تحقق این بودجه ۲۷ همت بود. امسال بودجه ما ۲۳۲ همت است. در گفت و گو با شهردار کازان وی از این موضوع تعجب می کرد. ما در سال ۱۴۰۲ بودجه مان ۷۵.۶ بود و با بردن متتم ۱۱۳ ثبت شد. سال گذشته ۱۵۱ همت شد و مجبور شدیم متمم ۱۸۶ ببریم. بنابراین ما قانع به این موضوع نیستیم. چون پروژه های زیادی در شهر در حال اجراست و نساب بی نظیری در این زمینه انجام شده است.

وی افزود: ما ابزارهای مختلف مالی را به کار بسته ایم و هیچ شهرداری در کشور به این صورت نیست. حتی برخی شهرداران می گفتند شما به سال نمی کشید اما خدا را شکر تمامی کد پروژه های ما اجرایی شده و حتی به دنبال اجرای طرح های کمکی هستیم. مثلا در زمینه کمک به انتقال آب وارد شده ایم و قبل از عید عملیات اعتبار دهی در این زمینه شروع شده است.

اجرای طرح هایی مرتبط با شعار سال

شهردار تهران درباره شعار سال هم گفت: موارد اجتماعی هم جزو وظایف ما نبوده اما وارد شده ایم. اما در زمینه شعار سال ما لایحه ای را به دولت پیشنهاد داده ایم در زمینه مسکن که با پول های خرد مردم امکان پذیر است. همچنین در زمینه تفریح، ورزش، زیرساختی مانند توسعه خطوط مترو و… است و از مردم با خرید خدمات درخواست می شود که اورد سرما یه گذا ری کنند.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا