الکل خطر بیماری کبدی را دو برابر میکند
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، این تحقیق نشان میدهد افرادی که چربی شکم یا دیابت دارند و الکل مصرف میکنند، بیش از دو برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به زخم یا آسیب کبدی هستند.
خطر ابتلاء به فشار خون بالا در افرادی که به مقدار زیاد مشروبات الکلی مینوشیدند نیز تقریباً دو برابر بود.
دکتر «برایان لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: «نتایج یک بخش بسیار پرخطر از جمعیت مستعد ابتلاء به بیماریهای کبدی را شناسایی میکند و نشان میدهد که مشکلات سلامتی موجود ممکن است تأثیر زیادی بر نحوه تأثیر الکل بر کبد داشته باشد».
به گفته کارشناسان، اندازه دور کمر ۸۹ سانتیمتر یا بیشتر برای زنان و ۱۰۱ سانتیمتر یا بیشتر برای مردان- که یک شاخص کلیدی از چاقی و خطر متابولیک است- با خطر بالاتر بیماری کبد مرتبط است.
در این مطالعه دادههای تقریباً ۴۱۰۰۰ نفر از جمله ۲۲۰۰ مصرف کننده الکل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
لی خاطرنشان کرد که مصرف الکل و رسوبات چربی در کبد ممکن است توضیح دهد که چرا این افراد در معرض بالاترین خطر آسیب کبدی قرار دارند.
به علاوه، الکل به تنهایی به سلولهای کبد آسیب میزند و منجر به التهاب و زخم میشود که میتواند به مرور زمان به سیروز یا سرطان کبد تبدیل شود.
لی در بیانیهای گفت: «نتایج یک بخش بسیار پرخطر از جمعیت مستعد ابتلاء به بیماریهای کبدی را شناسایی میکند و نشان میدهد که مشکلات سلامتی موجود ممکن است تأثیر زیادی بر نحوه تأثیر الکل بر کبد داشته باشد.»
وی افزود: «فقط به این دلیل که ممکن است یک فرد شکم بزرگ، فشار خون بالا یا دیابت نداشته باشد، به این معنی نیست که نوشیدن الکل بی خطر است.»
لی گفت: «ما میدانیم که الکل برای کبد سمی است و همه افرادی که الکل مصرف میکنند در معرض خطر بیماری پیشرفته کبدی هستند.»