امام صادق (ع)با تربیت ۴ هزار راوی، نهضت علمی بزرگی را پایه گذاری کرد
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله نظری منفرد شامگاه چهارشنبه در مراسم عزاداری شب شهادت رئیس مکتب جعفری حضرت امام جعفر صادق (ع) در جرم بانوی کرامت با بیان اینکه امام صادق (ع) به دلیل بیشترین طول عمر در میان ائمه (ع) به «شیخالائمه» ملقب شدهاند، اظهار کرد: آن حضرت با ۶۵ سال عمر پربرکت، بیش از چهار هزار راوی تربیت کردند و نزدیک به ۳۹ هزار حدیث از ایشان به یادگار مانده است.
وی افزود: امام صادق (ع) شاگردان بزرگی همچون هشام بن حکم، مفضل بن عمر و جابر بن حیان را پرورش دادند که هر یک سهم بزرگی در گسترش معارف اهلبیت (ع) داشتهاند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت در ادامه با اشاره به یکی از آموزههای اخلاقی امام صادق (ع)، گفت: خداوند نعمتهایی را که به انسان عطا میکند، از او نمیگیرد مگر آنکه خود شخص با ناسپاسی و غفلت، زمینه زوال نعمت را فراهم کند، بنابر فرمایش امام صادق (ع)، برای دوام نعمتها باید به شکرگزاری خداوند اهتمام داشت.
آیتالله نظری منفرد، استغفار را عامل گشایش رزق دانست و تصریح کرد: امام صادق (ع) فرمودند اگر رزق شما با تأخیر میرسد، زیاد استغفار کنید و چنانکه در سوره نوح نیز آمده، استغفار موجب نزول رحمت الهی، افزایش مال و فرزند میشود.
وی همچنین با استناد به حدیثی دیگر از امام صادق (ع) گفت: ذکر «لا حول و لا قوة الّا بالله» از گنجهای بهشتی است و انسان در سختیها و پریشانیهای زندگی باید به این ذکر پناه ببرد که کلید گشایش در امور است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به فشارهای سیاسی دوره منصور دوانیقی بر امام صادق (ع) افزود: منصور عباسی، حضرت را از مدینه به کوفه تبعید کرد، ایشان را تهدید به ویرانی خانهها، خشکاندن چاهها و کشتن فرزندانشان کرد و نهایتاً در همان سال، ایشان را به شهادت رساند.
وی در پایان با تأکید بر الگوپذیری از زندگی صبورانه اهلبیت (ع) گفت: ما نیز باید در سختیهای زندگی، از سیره امامان معصوم (ع) درس بگیریم و در برابر مشکلات، مقاوم و سازگار باشیم.