استان ها > گیلان

امنیت شغلی، درمان و معیشت؛ ۳ دغدغه اصلی کارگران



حسن ایزدی امروز، ۱۰ فروردین در نشست هم اندیشی جامعه کار و تولید با رئیس مجمع نمایندگان استان گیلان که با محوریت بررسی مسائل و مشکلات کارگران برگزار شد، گیلان را یکی از پنج استان برتر کشور در حوزه کارگری دانست و اظهار کرد: از اوایل دهه ۸۰ شاهد تعطیلی کارخانجات استان یکی پس از دیگری هستیم و اکنون حدود ۷۰ کارخانه تعطیل داریم.

وی تعطیلی کارخانجات را مساوی بیکاری کارگران دانست و افزود: سالانه حدود ۲۰ هزار نفر به جمعیت بازنشستگان استان افزوده می شود، اما این بازنشستگان در کارخانجات استان اشتغال نداشتند، بلکه سال ها در کارخانجات سایر استان ها کار کرده و اکنون بازنشسته شده اند.

دبیر اجرایی خانه کارگر گیلان اولین معضل کارگران را نبود امنیت شغلی دانست و تاکید کرد: متاسفانه برخی از کارفرمایان قانون را در پرداخت حداقل حقوق و دستمزد رعایت نمی کنند.

وی از تهیه و امضای پیام قدردانی از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و شورای عالی کار جهت تصویب افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق کارگران توسط روسای تشکل های کارگری استان خبر داد و بیان کرد: اگرچه شاهد افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق هستیم، اما اگر دولت و مجلس به مهار تورم توجه نکنند، این افزایش ۴۵ درصدی بی اثر می شود.

ایزدی از نمایندگان گیلان خواست برای احیای کارخانجات تعطیل تلاش کنند و گفت: گیلان بهترین و باسوادترین و متخصص ترین جوانان را دارد، اما با نرخ بالای بیکاری جوانان تحصیلکرده مواجه هستیم که آسیب های اجتماعی را در پی دارد.

وی با بیان اینکه امنیت شغلی، معیشت و درمان سه دغدغه اصلی حوزه کارگری است، تصریح کرد: گیلان پنجمین استان کشور از نظر جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی است و ۵۴ درصد جمعیت استان بیمه تامین اجتماعی دارند، اما از نظر درمان با کمبود مواجه هستیم و تنها یک بیمارستان تامین اجتماعی داریم.

رسول سماکچی، رئیس کانون کارفرمایان گیلان نیز، مسئله حقوق و دستمزد کارگران را یکی از دغدغه های همیشگی جامعه کار و تولید در پایان هر سال دانست و تاکید کرد: این موضوع در سال های اخیر به ویژه امسال بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته؛ به گونه ای که نمایندگان کارگران و نمایندگان کارفرمایان و نمایندگان دولت هیچ اختلاف نظری بر سر افزایش حقوق نداشتند.

وی حداقل رقم سبد معیشت کارگران را ۲۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان دانست که با تورم دی ۱۴۰۳ محاسبه شده و ادامه داد: مجلس در راس امور است و از نمایندگان انتظار داریم که جلوی تورم را بگیرند.

رئیس کانون کارفرمایان گیلان با بیان اینکه تورم و افزایش نرخ دلار اثر افزایش حقوق کارگران را کم می کند، گفت: خوشبختانه شاهد افزایش ۴۵ درصدی حداقل حقوق و دستمزد کارگران هستیم و کارفرمایان می توانند برای تامین نیروی انسانی خود به دستمزدها اضافه کنند.

سماکچی همچنین بر ارائه سبدهای رفاهی برای کارگران تاکید کرد و افزود: اگر تورم مهار شود و قیمت ها افزایش پیدا نکند، کارگران به افزایش ۲۰ درصدی حقوق نیز راضی هستند.

وی بالغ بر نیمی از جمعیت جامعه را وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی دانست و خاطرنشان کرد: پرداختی های تامین اجتماعی به کارگران و بازنشستگان باید مطابق با قانون باشد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا