اژدهای چینی، پدیده نبرد هوایی هند و پاکستان
ارتباط فردا: «پیتر سوسیو» کارشناس و روزنامهنگار نظامی آمریکایی در یادداشتی نوشته در پی اعلام پاکستان مبنی بر سرنگونی جنگندههای هندی با استفاده از جنگندههای چینی «جی-۱۰» در درگیری اخیر، پکن با اختصاص دادن دادههای گزارش عملکرد و تمجیدها در فضای مجازی به خود و همچنین صعود سهام دفاعی، مرزهای میان جنگآوری، ملیگرایی و رویدادهای رسانهای را محو کرده است.
سوسیو در یادداشت خود که در مجله آمریکایی نشنال اینترست منتشر شده، نوشت: یک هفته پیش، «چنگدو جی-۱۰» که به «اژدهای نیرومند» معروف است، یک هواپیمای جنگنده چندمنظوره بود که در اصل، در نبردهای واقعی «بینامونشان» بود. درحالی که چین مدتها از توانمندیهای اژدهای نیرومند خود تعرف میکرد، در واقع کاربرد آن تنها محدود به شبیهسازیهای نبرد بود.
تنها در سال گذشته بود که بالاخره از این جنگنده در عملیات نیروی هوایی پاکستان علیه «جبهه آزادیبخش بلوچستان» استفاده شد.
نگارنده با اشاره به درگیریهای نظامی چند روز اخیر این دو کشور همسایه نوشت: هفته گذشته، جنگندههای «جی-۱۰سی» به رویارویی با جنگندههای نیروی هوایی هند پرداختند که در آن چهار فروند از جنگندههای هند، از جمله هواپیماهای چندمنظوره فرانسوی «داسو رافال» آن سرنگون شدند. اگرچه این یک پیروزی غیرمنتظره و حیرتآور برای نیروی هوایی پاکستان بود، بزرگترین پیروز نبرد هوایی هفته گذشته ارتش پاکستان یا دولت اسلامآباد نبود.
در این یادداشت با اشاره به مطلبی که «مایا کارلین» کارشناس حوزه امنیت ملی در نشنال اینترست نوشته بود، آمده است: به گفته کارلین، «سهام دفاعی چین در پی ارزیابی اسلامآباد از این جنگنده افزایش چشمگیری داشت. طبق گزارش رسانههای دولتی چین، سهام شرکت هواپیماسازی چنگدو(AVIC Chengdu Aircraft Industry Group) بیش از ۱۷ درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش آن از پاییز گذشته محسوب میشود.»
در حالی که قیمت این سهام همچنان در حال افزایش است، این هواپیما در فضای مجازی در چین توجه زیادی را به خود جلب کرده است؛ ویدیوهایی وایرال شدهاند که جنگندههای سرنگون شده هندی و نیروی هوایی هند را تمسخر میکنند.
پکن همچنین محتاط بوده و اظهار نظر علنی درباره این درگیری نداشته است. اگرچه، شهروندان چینی در بستر فضای مجازی فعالتر بودهاند.
درگیری اخیر میان نیروی هوایی پاکستان و هند همچنین دادههایی درباره عملکرد جنگندههای جی-۱۰ و دیگر تسلیحات مورد استفاده پاکستان در اختیار پکن قرار میدهد.
پیشتر، خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که «تحلیلگران امنیتی و دیپلماتها میگویند نوسازی ارتش چین به نقطهای رسیده که میتواند اقدامات هند را از تاسیسات مرزی و ناوگان اقیانوسی هند زیر نظر داشته باشد.
علاوه بر این، ارتش چین میتواند رصد کند دیگر جنگافزارهای آن که از سوی پاکستان مورد استفاده قرار میگیرد، چه عملکردی دارند.
انتهای پیام