جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری

اژه‌ای: مسائل حقوقی گردشگران خارجی را رفع می‌کنیم



ارتباط فردا: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، طی سخنانی در آئین اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع دستی (سرو سیمین ۹) که امروز در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد ضمن اشاره به نقش بی‌بدیل میراث فرهنگی و صنایع دستی در ارتقا تمدنی ایران اسلامی، اظهار کرد: ما مسئولان و کارگزاران نظام بیش از سخن گفتن نیاز به شنیدن داریم؛ امروز نیاز داریم که جامعه خود را بیشتر بشناسیم و با ظرفیت‌ها، استعدادها و ابتکارات آحاد جامعه بیشتر آشنا شویم. ما کارگزاران نظام باید هرچه بیشتر، موانع و چالش‌های پیش‌روی تمامی اقشار جامعه را بشناسیم تا بتوانیم هر چه بهتر به مسئولیت خود عمل کنیم.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به ظرفیت و استعداد بالای زنان عفیف ایران اسلامی به عنوان قشری مهم و تأثیرگذار در کشور گفت: امروز نیمی از افراد جامعه ما را زنان تشکیل می‌دهند؛ حال سوال این است که آیا ما کارگزاران نظام نسبت به همه استعدادها و توانایی‌های زنان ایران اسلامی، شناخت داریم؟

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت بالای شناساندن میراث فرهنگی و تمدنی غنی سرزمین ایران به جهانیان، بیان داشت: باید میراث فرهنگی و تمدنی چند هزار ساله ایران و همچنین یک میلیون آثار فرهنگی و باستانی این سرزمین را هرچه بیشتر به جامعه خودمان و مردم دنیا و نسل فردا معرفی کنیم و بشناسانیم. باید در حفاظت و حراست از میراث غنی فرهنگی و تمدنی سرزمینمان جهد و کوشش بیشتری داشته باشیم. باید کاری کنیم که نسل آتی به میراث‌داری ما مباهات کند.

رئیس عدلیه با اشاره به نقش صنعت گردشگری و صنایع دستی در تقویت بنیه اقتصادی کشور تصریح کرد: امروز اقتصاد و معیشت مردم، مسئله اول کشور است؛ گردشگری از آن دسته صنایعی است که در تقویت بنیه اقتصادی کشور و ایجاد اشتغال پایدار، نقش قابل توجهی دارد. باید هرچه بیشتر از ظرفیت‌های صنعت گردشگری در افزایش منابع ارزی کشور بهره بگیریم. البته در اینجا ذکر این نکته مهم ضروری است که ما نمی‌خواهیم به قیمت پایمال شدن ارزش‌های فرهنگی و دینی کشور و نفوذ فرهنگ بیگانه، صنعت گردشگری را توسعه و رونق دهیم.

قاضی‌القضات اظهار داشت: رونق گردشگری و صنایع دستی می‌تواند به ایجاد اشتغال پایدار بینجامد؛ به تبع آن، ایجاد اشتغال پایدار نیز در کاهش و تقلیل ناهنجاری‌های اجتماعی نیز بسیار مؤثر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه به ارزش بالای صنایع دستی در غنای تمدنی و فرهنگی ایران اسلامی پرداخت و بیان داشت: صنایع دستی نیز مجموعه‌ای از هنرها، استعدادها، علم‌ها و حتی فضائل انسانی است؛ به‌گونه‌ای که شاید لفظ صنایع دستی برای این هنر، لفظی تقلیل‌یافته باشد و باید نامی بلندمرتبه‌تر برای آن انتخاب کرد. هنرمندان صنایع دستی به مانند یک مهندس و ریاضیدان، آثار هنری خود را به کمال می‌رسانند و من به عینه لمس کرده‌ام و دیده‌ام که قالیبافان چگونه از فن ریاضی برای تکمیل آثار خود بهره می‌گیرند؛ من در دوران طفولیت با خواهرانم، قالی‌بافی کرده‌ام و هنرها و استعدادهای به کار رفته در صنعت قالی‌بافی را به خوبی می‌دانم.

رئیس قوه قضائیه اظهار داشت: ما مدام تاکید داریم که اقتصاد باید مردمی باشد؛ خب کدام اقتصاد مردمی‌تر از صنایع دستی است. از سویی دیگر راه‌اندازی هنرهای متنوع صنایع دستی نیز سرمایه اندکی می‌خواهد. مهمتر از همه اینها آن است که رونق صنایع دستی به تحکیم بنیان خانواده نیز می‌انجامد.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های بالای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان داشت: ظرفیت‌های وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بسیار بالا است؛ از این ظرفیت‌ها می‌توان برای شناساندن بهتر ایران اسلامی و مقابله با ایران‌هراسی بهره گرفت. وقتی ورود گردشگر به ایران اسلامی فزونی می‌گیرد، همین امر به‌نوبه‌خود تبلیغات سو دشمنان و معاندین در راستای ایران‌هراسی را خنثی می‌کند.

رئیس عدلیه با اشاره به کمک‌ها و مساعدت‌هایی که قوه قضائیه در راستای رونق صنعت گردشگری و صنایع دستی کشور می‌تواند داشته باشد، اظهار داشت: ما در قوه قضائیه اعلام آمادگی می‌کنیم که با کمک و مساعدت مسئولان و دست‌اندرکاران وزارتخانه مزبور، در جهت رفع و تقلیل موانع و چالش‌های پیش‌روی صنعت گردشگری و صنایع دستی کشور، گام‌های بلندتری را برداریم. ما اعلام آمادگی می‌نمائیم که در راستای حفاظت و حراست بیشتر از میراث فرهنگی و تمدنی غنی کشور، کمک‌های بیشتری را به دست‌اندرکاران مربوطه ارائه دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به ضرورت رفع مسائلی که ممکن است برای گردشگران خارجی در ایران پدید آید، بیان داشت: وقتی یک گردشگر خارجی وارد کشور ما می‌شود ممکن است به‌واسطه عدم شناخت قوانین و هنجارهای موجود در ایران اسلامی، با مسائلی حقوقی مواجه شود؛ فلذا ما این آمادگی را داریم که با همکاری وزارتخانه مربوطه، در جهت رفع مسائل حقوقی گردشگران خارجی گام برداریم. البته در گام نخست ضروریست که مقدمات آشنایی هرچه بیشتر گردشگران خارجی با قوانین و هنجارهای کشورمان را فراهم آوریم؛ در این زمینه نیز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌تواند منشأ اثر باشد. از سویی دیگر ما برای تأمین و تحکیم امنیت گردشگران خارجی نیز می‌توانیم اقدامات بیشتر و پردامنه‌تری را ترتیب دهیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: متولیان و دست‌اندرکاران صنایع دستی و صنعت گردشگری، نمایندگانی را برای برپایی نشست‌های هم‌اندیشی با مسئولان قوه قضائیه معرفی کنند تا در خلال نشست‌های مزبور، در جهت رفع مشکلات و موانع حوزه کاری آنها، گام‌های بلندتر و بیشتری را برداریم.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: بارها تاکید کرده‌ایم که امکان رفع مشکلات اقتصادی کشور بدون مشارکت بخش خصوصی و مردمی، کم و حتی ناممکن است و قوه قضائیه کمک به بخش خصوصی و رفع موانع تولید و مساعدت در جهت جهش تولید را وظیفه و مسئولیت خود می‌داند و بر همین مبنا هرگونه کمکی را به فعالان حوزه صنایع دستی و صنعت گردشگری ارائه می‌دهد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا