ایجاد یادمانی به یاد رفیق شهید؛ صدای جشنواره مقاومت باید جهانی شود
علی تکروستا کارگردان مستند «جا مانده دشت» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این مستند گفت: این مستند به زندگی سردار قاسم صادقی، از همرزمان شهیدان سید مجتبی هاشمی و شاهرخ ضرغام میپردازد. ایشان پس از جنگ در منطقه دشت ذوالفقاری آبادان، محل شهادت شهید ضرغام (که جزو شهدای مفقودالاثر هستند) ماندگار شدند و آنجا را به یک یادمان بزرگ تبدیل کردند. امروزه بسیاری از مردم و دانشجوها برای زیارت به این یادمان سفر میکنند. خودشان نیز به همراه خانوادهشان سالهاست در همان یادمان زندگی میکنند.
این مستندساز تصریح کرد: در این مستند، به شخصیتهای مجتبی هاشمی و شاهرخ ضرغام هم پرداختهام و خاطرات و رویدادهای مرتبط با آنها را روایت کردهام.
وی درباره زمان تولید مستند بیان کرد: کار تولید «جا مانده دشت» در سال ۱۴۰۲ شروع و در ۱۴۰۳ به پایان رسید. فیلمبرداری در آبادان و تهران انجام شده است.
این مستندساز درباره رویکرد سوژهمحور مستند خود توضیح داد: «جا مانده دشت» سوژهمحور است، یعنی بیشتر با خود سردار صادقی همراه شدیم. حدود ۲۰ درصد مستند از تصاویر آرشیوی استفاده شده و بقیه تصاویر کاملا تولیدی هستند. به طور کلی رویکرد من در مستندسازی، رویکرد مشاهدهگر است و سعی دارم روایت را بر اساس اتفاقات واقعی پیش ببرم.
تکروستا با بیان انتقادی از جشنواره فیلم مقاومت گفت: با توجه به اتفاقات جهانی بهویژه در غزه، این فرصت وجود داشت که جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت صدای رسای جبهه مقاوت باشد و صدای این رویداد به کل جهان برساند اما متاسفانه امسال نه تنها جهان بلکه حتی صاحبان آثار هم صدای این جشنواره را نشنیدند! ما به عنوان صاحبان آثار از زمان پخش فیلمهای خود بیخبر بودیم.
وی افزود: سردار قاسم صادقی با خانواده شهید مجتبی هاشمی و شاهرخ ضرغام هماهنگ کرده بودند تا همگی برای اکران مستند «جامانده دشت» در جشنواره فیلم مقاومت حضور داشته باشند اما متاسافنه سه روز پس از شروع جشنواره هنوز جدول پخش را به ما اعلام نکرده بودند و وقتی پیگیری کردیم، گفتند احتمالاً روز اول اکران شده است. بسیاری از دوستانم هم با همین مشکل روبهرو بودند.
تکروستا در پایان پیشنهادی مطرح کرد و گفت: من به شخصه با دبیرخانه جشنواره تماس گرفتم و گفتم که ما به عنوان یک دغدغهمند نمیخواهیم این مسائل در فضای مجازی بازتاب منفی داشته باشد، فقط به عنوان یک گلایه جدی مطرح میکنیم اما واقعاً جای تأسف دارد که صاحب اثر حتی از زمان پخش فیلم خود بیخبر باشد. حداقل انتظار این است که برنامهریزی دقیقتر، تبلیغات گستردهتر و هماهنگی بهتری برای برگزاری چنین رویدادی اتفاق بیافتد زیرا صاحبان آثار میتوانند مهمانانی همراه خودشان بیاورند که فضای جشنواره را بهتر کند.
عوامل مستند «جامانده دشت» عبارتند از کارگردان: علی تک روستا، تهیه کننده: حسین همایون فر، تدوین: روح الله قاسمی، تصویربردار: علی تک روستا، مدیر تولید: عباس عقبایی، صداگذار: سعید بابایی.