استان ها > یزد

برداشت ۱۵۰۰ کیلو زعفران خشک از مزارع بهاباد



در دل کویر مرکزی ایران، پاییز که از راه می‌رسد و سرمای سوزناکش بر زمین می‌وزد، همزمان با رسیدن فصل برداشت گل‌های زعفران، لطافتی بهاری برای کویرنشینان به ارمغان می‌آورد و دشت‌ها پوشیده از طلای سرخ می شود.

این روزها که فصل برداشت زعفران در روستاهای شهرستان بهاباد فرارسیده و گل‌های طلای سرخ، رنگی چشم نواز به مزارع بخشیده است، کشاورزان زیادی در زمین‌های زیرکشت زعفران مشغول جمع آوری گل‌ها برای جداسازی محصول هستند.

زعفران از گیاهان کم آب خواه و منبع درآمد مناسبی برای کشاورزان بهابادی محسوب می‌شود به طوری که هم‌اکنون بیش از ۵۰۰ خانوار بهره‌بردار در این شهرستان به زعفران کاری مشغول هستند.

البته هر ساله ۲ تا ۳ درصد به سطح زیرکشت این محصول در بهاباد افزوده می‌شود و به صورت متوسط از هر کیلوگرم گل زعفران، سه مثقال محصول خشک به دست می‌آید.

گرچه خراسان جنوبی و خراسان رضوی شهرت ویژه‌ای در زمینه کشت زعفران در سطح ملی و بین‌المللی دارند اما کارشناسان، زعفران بهاباد را با کیفیت‌ترین نوع در کشور ارزیابی می‌کنند.

«علی‌ اکبر رحمتیان» مدیر جهادکشاورزی بهاباد با اشاره به این که برداشت زعفران در بهاباد آغاز شده است، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کشاورزان بهابادی امسال از سطح ۳۵۰ هکتار از مزارع خود، بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران خشک برداشت می‌کنند.

وی به خواص داروئی این گیاه اشاره کرد و افزود: کاهش چربی کلسترول فشار خون افزایش نشاط و شادابی از جمله مزایای استفاده از طلای سرخ است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان  میزان برداشت متوسط زعفران در هر هکتار را ۵.۵ کیلوگرم در هکتار اعلام کرد و گفت: زعفران بهاباد علاوه برمصرف اهالی به شهرهای هم‌جوار و استان خراسان رضوی صادر می‌شود.

رحمتیان تولید زعفران در بهاباد را خوب توصیف کرد و گفت: شهرستان بهاباد در حال حاضر رتبه اول تولید زعفران در استان یزد را به خود اختصاص داده و به طور معمول همه ساله بیش از دو تن از مزارع بهاباد برداشت زعفران صورت می‌گیرد.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا