اجتماعی > حقوقی و قضایی

بسیاری از قضات و کارکنان رفتار شایسته‌ای با ارباب رجوع دارند، تعدادی از همکاران نه



به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری و قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور و حجت‌الاسلام سید محسن موسوی نماینده دادستان کل کشور، به منظور بررسی پرونده‌های اصراری- کیفری برگزار شد.

رئیس دیوان عالی کشور در نطق پیش از دستور جلسه ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام جواد (ع) به حدیثی از ایشان اشاره کرد و گفت: امام جواد (ع) میفرمایند: وَبِالاْدَبِ یَبْلُغُ الرَّجُلُ الْمَکارِمَ الاْخْلاقِ فِی الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ، وَیَصِلُ بِهِ اِلَی الْجَنَّةِ به این معنا که انسان به وسیله ادب به کمالات اخلاقی می‌رسد؛ و نیز با رعایت ادب به بهشت دست می‌یابد، از نگاه آن حضرت برای نیل به مکارم اخلاق و ورود به بهشت یک نردبان وجود دارد و آن ادب است.

وی با بیان اینکه اوج مکارم اخلاق در روش و منش و سلوک پیامبر اسلام (ص) وجود داشت، تصریح کرد: حدیثی از پیامبر اکرم (ص) است که در آن، هدف از بعثتش را تکمیل فضایل اخلاقی بیان کرده است. در این حدیث آمده است: إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق؛ من از آن جهت برانگیخته شدم که شرافت‌های اخلاقی را کامل کنم.

منتظری با ذکر این مقدمه بر رعایت حقوق ارباب رجوع و تکریم و برخورد مناسب با مراجعین تاکید کرد و گفت: کثرت و سختی کار در مجموعه قضایی نباید موجب برخورد نامناسب با مراجعین شود، گاهی ممکن است اصحاب پرونده، چون حقی از آنها ضایع شده با الفاظ نامناسبی مطالب خود را بیان کنند و یا تحمل و تاب آوری نداشته باشند، سعی کنید سعه صدر داشته باشید و اوضاع را مدیریت کند.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: اگرچه بسیاری از قضات و کارکنان اداری، معمولاً رفتار شایسته و توأم با احترامی با ارباب رجوع دارند، اما در بازرسی‌ها و گزارشات ارسالی متاسفانه تعدادی از همکاران در دادسراها و دادگاه‌ها برخورد شایسته‌ای با مردم و مراجعین ندارند در حالی که یکی از اصول مسلم ما در قوه قضاییه تکریم ارباب رجوع و حسن خلق با مردم است، لذا به هیچ وجه نگذارید سختی و سنگینی کار در حُسن رفتار شما با مردم کوچک‌ترین خللی را ایجاد کند.

وی با افزود: دغدغه اصلی ما خدمت به مردم است که لازمه آن تکریم است، از شما قضات باتجربه دیوان عالی کشور انتظار می‌رود در همایش روسای دادگستری‌ها که در مشهد مقدس برگزار خواهد شد، اصول و مبانی که قاضی بایستی در رسیدگی به دعاوی مردم رعایت کند به قضات منتقل کنید، اطمینان داشته باشید، نصایح و رهنمودهای شما با بیش از سی سال سابقه کاری حتما اثرگذار خواهد بود.

در ادامه جلسه گزارش پرونده‌های اصراری – کیفری قرائت شد.

پرونده اول با موضوع قتل عمدی مربوط به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان کرمانشاه به جهت اختلاف با شعبه ۴۸ دیوان عالی کشور در هیئت عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب کیفری در نهایت با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیئت عمومی، رای شعبه دوم دادگاه کیفری یک کرمانشاه مبنی بر اینکه عمل ارتکابی متهم منطبق با دفاع مشروع است و محکوم به پرداخت دیه و مجازات نخواهد شد با استناد به ماده ۱۵۶ قانون مجازات اسلامی مورد تائید قرار گرفت.

پرونده دوم با موضوع تجاوز عنف مربوط به شعبه دوم دادگاه کیفری یک استان خراسان رضوی به جهت اختلاف با شعبه ۵۱ دیوان عالی کشور در هیئت عمومی مطرح شد و پس از بحث و تبادل نظر قضات شعب کیفری در نهایت با اکثریت اعضای حاضر در جلسه هیئت عمومی، رای شعبه ۵۱ دیوان عالی کشور مبنی بر عدم احراز وقوع زنای به عنف را به استناد ماده ۱۲۰ و ۱۲۱ قانون مجازات اسلامی مورد تائید قرار گرفت.

انتهای پیام



منبع:ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا